Saltar al contenido

Allt du behöver veta om meddelanden, iPhone-sms-appen

14 de julio de 2021
imessage effects ios10 5985f33c03f4020010497389

SMS-appar är de mest använda apparna på smartphones världen över – och de blir kraftfullare hela tiden. Och inte konstigt: förutom texter kan du skicka foton, videor, animationer, klistermärken, musik och mer. Apples SMS-app kallas Meddelanden, och den är inbyggd i alla iOS-enheter och alla Mac-enheter.

Meddelanden och iMessage

Meddelanden är standardapp för iOS på alla iPhone, iPod touch och iPad. Det låter dig göra alla grundläggande saker du kan förvänta dig: Skicka texter, foton, emojis och alla andra vanliga sms-saker. Å andra sidan är iMessage en Apple-specifik uppsättning funktioner och verktyg som är byggda ovanpå meddelanden. De avancerade funktionerna som används i meddelanden kommer från iMessage. Du kan använda andra appar för att skicka texter från din iPhone, men om du vill använda alla iMessages funktioner är ditt enda alternativ att använda appen Meddelanden. IMessage-funktionerna är aktiverade som standard. Tryck på för att inaktivera iMessage inställningar > Meddelanden. Flytta reglaget för iMessage till Off-white.

Måste du ha en iPhone för att använda iMessage?

IMessage-tjänsten fungerar Allt enheter som kör iOS 5 och senare, inklusive iPod touch och iPad. Den är också inbyggd i appen Messages som levereras med alla Mac-datorer som kör Mac OS X 10.7 och senare.

Menar iMessage att du inte kan sms till personer som inte har iPhones?

Med appen Meddelanden kan du skicka SMS till alla vars enhet kan ta emot vanliga textmeddelanden, inklusive personer som använder Android och andra telefoner. Om dessa människor inte har iMessage kan de dock inte använda någon av iMessages funktioner. Alla iMessage-specifika saker du skickar, som animationer, fungerar inte på deras enheter.

Hur kan du veta när du skickar en iMessage snarare än ett textmeddelande?

I appen Meddelanden finns det tre sätt att veta om ett meddelande skickades med iMessage:

  1. Dina ordballonger är blåa.
  2. De Skicka knappen är blå.
  3. Textinmatningsrutan lyder iMessage innan du har skrivit in det.

Beroende på mottagarens läskvittoinställningar kommer vissa iMessages också att säga Levereras under dem. Å andra sidan har SMS-textmeddelanden som skickas till enheter som inte är från Apple:

  1. Gröna ordballonger.
  2. En grön Skicka knapp.
  3. Textmeddelande i textinmatningsområdet.

Vad kostar iMessage?

Att skicka en iMessage till en annan iMessage-användare är gratis. SMS-meddelanden kostar fortfarande vad din telefonplan kostar, men texter är gratis med de flesta planerna idag.

Vilken multimedia kan du skicka med meddelanden?

Alla typer av multimedia som du kan skicka med vanliga SMS-meddelanden kan skickas med meddelanden inklusive foton, videor och ljud. I iOS 10 och senare gör vissa ytterligare funktioner i iMessage att skicka media ännu mer användbart. Om du till exempel skickar en video eller en länk till YouTube kan mottagaren titta på videon direkt i Meddelanden utan att gå ut till en annan app. Länkar öppnas i Meddelanden snarare än Safari. Om du delar en Apple Music-låt kan mottagaren strömma låten direkt i Meddelanden. Den OS-uppdateringen inkluderade också en funktion som heter Digital Touch som låter användare skicka skisser via iMessage. Oavsett om du använder iMessage eller SMS, om du har problem med att skicka textmeddelanden, lär dig hur du fixar det i iPhone-textmeddelanden som inte skickas? Så här fixar du det.

Kan du använda meddelanden på olika enheter?

En stor fördel med iMessage är att alla dina kompatibla enheter synkroniseras, så att du kan fortsätta samtal över enheter. Du kan dock inte använda din iPhones telefonnummer som din meddelandeadress eftersom iPod touch och iPad inte har telefoner i sig och inte är anslutna till ditt telefonnummer. Använd istället både ditt telefonnummer och en e-postadress. Klicka på för att konfigurera dina konton inställningar > Meddelanden > Skicka ta emot. Se till att alla dina iOS-enheter använder samma e-postadress. Det kan vara enklast att använda ditt Apple-ID.

Vilken typ av säkerhet erbjuder meddelanden och iMessage?

Den grundläggande appen Messages har inte mycket i vägen för säkerhetsfunktioner. Eftersom dessa texter skickas över ditt telefonföretags mobilnät har de bara den säkerhet som telefonföretaget erbjuder. Men eftersom iMessages skickas via Apples servrar är iMessage säkert. Det erbjuder end-to-end-kryptering, vilket innebär att varje steg för att skicka meddelanden – från din enhet till Apples servrar, till mottagarens enhet – är krypterad och säker. Säkerheten är faktiskt så stark att inte ens Apple kan bryta den. När du skickar något via iMessage kommer ingen att fånga upp och läsa dina meddelanden.

Använder meddelanden läskvitton?

Läskvitton är endast tillgängliga när du använder iMessage. Dessa indikatorer berättar om någon har läst din iMessage eller berättar avsändarna att du har läst deras. Tryck på för att skicka läskvitton till andra när du har läst deras meddelanden inställningar > Meddelanden flytta sedan Skicka läskvitton skjutreglage till På / grön.

Stöder iMessage Emoji?

Emoji ingår som standard i iOS och kan användas i meddelanden. Några nya funktioner relaterade till emoji introducerades i iOS 10. För det första är emoji tre gånger större och lättare att se. Dessutom föreslår Messages ord som kan ersättas med emoji för att göra dina texter roligare.

Inkluderar meddelanden som löper ut i Snapchat-stil?

Med iMessage kan du skicka ljudmeddelanden som går ut efter två minuter. Tryck på för att kontrollera den inställningen inställningar > Meddelanden tryck sedan på Upphöra i Ljudmeddelanden och välj sedan en tidsperiod för utgången.

Vilka andra roliga alternativ erbjuder meddelanden?

I iOS 10 och uppåt erbjuder iMessage massor av roliga funktioner, inklusive standardchattapp-verktyg som klistermärken som du kan lägga till meddelanden och möjligheten att rita på foton innan du skickar dem. Du kan också använda handskrift i dina meddelanden. Bubble-effekter är animationer som du använder i dina meddelanden för att ge dem mer känsla. Gör bubblan pop, animera den så att ditt meddelande betonas, eller till och med använda «osynligt bläck» som kräver att mottagaren trycker på meddelandet för att avslöja dess innehåll.

Allt du behover veta om meddelanden iPhone sms appen

Du kan nu skicka bilder och animationer tillsammans med dina textmeddelanden på iPad.

Vad är iMessage-appar?

Tänk på iMessage-appar som att vara som iPhone-appar. På samma sätt som du installerar appar på din iPhone för att lägga till ny funktionalitet gör iMessage-appar samma sak och lägger till funktioner i iMessage. Dessa appar fungerar bara när du har aktiverat iMessage. Ett bra exempel på en iMessage-app är Square, som låter dig skicka pengar via iMessage till dina vänner. Eller så kan du göra en gruppchatt med vänner för att samla in lunchbeställningar och sedan skicka en enda grupporder till en matleveransservice. Dessa appar är endast tillgängliga i iOS 10 och senare.

Hur får du iMessage-appar?

Om du kör iOS 10 eller senare, sveper du bara upp lådan längst ner i appen så kan du hitta nya iMessage-appar att installera i App Store.

Stöder iMessage Apple Pay?

I iOS 11 kan du betala människor direkt genom att bara skriva ett meddelande som begär pengar eller nämner att skicka det. Ett verktyg dyker upp för att ange beloppet. Knacka Skicka, och du kommer att bli ombedd att verifiera betalningen med Touch ID (eller Face ID på iPhone X och senare). När det är klart skickas pengar från det betalkonto som är kopplat till din Apple Pay till den andra personen. Den här funktionen är utmärkt för att dela restaurangcheckar, betala hyra och andra gånger när du behöver betala en person, inte ett företag.

Hur överför du meddelanden från en iPhone till en annan?

Om du har fått en ny iPhone vill du se till att viktig information – som dina textmeddelanden – överförs från den gamla telefonen till den nya när du ställer in den. Lyckligtvis gör Apple det enkelt och ger dig tre sätt att se till att dina texter kommer med dig till din nya telefon. Lär dig allt om dina alternativ i Så här överför du meddelanden från iPhone till iPhone.