Saltar al contenido

Är Apple Watch Series 6 vattentät?

23 de junio de 2021
GettyImages 851916872 4ba58e148f6b4dc7a3a4c8e1076e421a

Din Apple Watch Series 6 är en dyr klocka med några utmärkta funktioner. Från hälsofunktioner till tidtagning har den nästan allt du kan önska dig i en smartwatch. Men är Apple Watch Series 6 vattentät? Nej, men det är vattentätt.

Är Apple Watch Series 6 vattentät?

Tekniskt sett, nej, Apple Watch Series 6 är inte vattentät. Det är vattentålig, och det finns en skillnad. Vattentät betyder att det inte kan skadas av vatten, och Apple Watch kan göra det. Istället är det vattentätt, vilket innebär att det är OK att utsätta Apple Watch för vatten under vissa omständigheter. Dessa omständigheter är dock ganska specifika. Apple Watch Series 6 uppfyller ISO-standarden 22810: 2010, vilket innebär att klockan är vattenbeständig upp till 50 meter. Men Apple varnar för att bära den till det djupet. Enligt Apple är Apple Watch Series 6 lämplig för att utsättas för vatten nära ytan, så när du använder den nära vattenytan borde det vara bra. Det beror på att ju djupare du kommer ut i vattnet, desto mer tryck på klockan, vilket kan bryta mot tätningarna som hindrar vatten från att komma in. Apple varnar för att högt tryck kan orsaka att tätningarna håller din klocka säker. Av den anledningen rekommenderar Apple att du inte använder din klocka när du surfar eller dyker. Om du ska ut i vattnet vill du sätta på vattenlåset innan klockan exponeras. För att göra det, svep uppåt från skärmens botten och knacka på vattendroppen i kontrollcentret för att låsa den mot vatten. För att stänga av vattenlåsfunktionen, vrid den digitala kronan medurs flera gånger. Var inte orolig eftersom du hör en rad ljud och känner några vibrationer när klockan driver bort allt vatten som kan ha kommit inuti. Apple föreslår att du också torkar av den med en handduk för att säkerställa att inget vatten kommer tillbaka i enheten.

Kan jag tvätta mina händer med Apple Watch Series 6?

Eftersom den är vattentålig kan du bära klockan medan du tvättar händerna. Apple har till och med ett program som automatiskt upptäcker när du tvättar händerna. Handtvålar, lotioner och andra kemikalier kan få tätningarna på klockan att brytas ned med tiden, så det är bäst att vara säker på att du inte utsätter den för något som kan äventyra vattenmotståndsnivån.

Kan jag bära min Apple Watch i poolen?

Du kan bära din Apple Watch i poolen. ISO-vattenmotståndsstandarden som Apple Watch följer föreskriver att den ska vara vattentålig på grunt vatten. Simbassänger anses vara grunda. Du kan till och med simma i havet med din Apple Watch på; du vill vara säker på att du inte slår din klocka mot någonting. Det inkluderar att slå klockan mot vatten. Trots att det är flytande är vatten relativt hårt och kan äventyra tätningarna på Apple Watch. Därför rekommenderar Apple användare att inte bära klockan när de dyker. Varje plötslig skakning kan skada Apple Watchs vattentäta tätningar. Detta inkluderar att slå det på väggen, dörrhandtaget eller bänkskivan, släppa det eller slå det mot en hård yta. Så det är möjligt att även om du aldrig har använt din klocka i vattnet, kan vattentätningarna misslyckas. Tryckvatten kan också komma förbi tätningarna för att skada elektroniken inuti, varför Apple inte rekommenderar surfing, dykning, vattenskidor och andra vattensporter. Dessa aktiviteter kan tvinga vatten in i klockan, även när vattenlåset är aktiverat, vilket skulle förstöra det. Så om du deltar i någon av dessa aktiviteter, lämna den på stranden.

Hur länge kan Apple Watch Series 6 hålla sig under vatten?

Det finns en gräns för hur länge Apple Watch Series 6 tål vatten eftersom det bara är vattentätt och inte vattentätt. Apple rekommenderar att du inte har din klocka nedsänkt under mer än 30 minuter. Efter den tiden i vattnet kan tätningarna misslyckas.