Saltar al contenido

Är PS5 bakåtkompatibel med PS3 -spel och tillbehör?

31 de julio de 2021
is the ps5 backward compatible with ps3 games and accessories 5084152 07e603984c72496a9a043cfb331b3ce3

Kommer PlayStation 5 att spela PlayStation 3 -spel? Även om PS3 kan vara en åldrande konsol, tycker vissa människor att det är viktigt att kunna spela sina gamla favoriter på sin nya favorit – PS5. Här är en titt på allt du behöver veta om PS5 bakåtkompatibilitet med PS3, inklusive vilka tillbehör som är kompatibla med PS5.

Kan jag spela PS3 -spel på Playstation 5?

Det korta svaret: Typ. Det är inte möjligt att sätta en PS3 -skiva i din PS5 och att den ska laddas korrekt. Skivenheten kan inte läsa innehållet på skivan och fungerar helt enkelt inte. Det finns dock andra lösningar som innebär att du fortfarande kan spela några PS3 -spel på PS5. En av de mest framträdande och enklaste lösningarna är att använda PlayStation Now. Med prenumerationstjänsten kan du strömma spel till din konsol med många titlar, inklusive PS4-, PS3- och PS2 -titlar. Det är inte heltäckande så vissa spel du kanske vill spela kanske inte är tillgängliga på tjänsten. Normalt är de mest populära spelen tillgängliga på tjänsten, så du kan ha tur om du vill spela något relativt oklart. PlayStation Now är dock den mest enkla metoden och den som Sony uppmuntrar de flesta bland spelare som vill njuta av bakåtkompatibilitet. Den har också en 7-dagars gratis provperiod så du behöver inte förbinda dig till någonting för att prova det. Alternativt kan PS5 spela nästan alla tillgängliga PS4 -spel. Det gör det möjligt för dig att köpa en PS4 -remasterad samling för vissa PS3 -titlar. Många remasterade samlingar är tillgängliga. Dessa inkluderar Uncharted Collection, God of War Collection och en remasterad upplaga av The Last of Us. Andra icke-Sony-favoriter som BioShock och till och med Call of Duty 4: Modern Warfare finns som PS4-remaster. Det är värt att kolla om din favorit PS3 -titel har gjorts om för PS4 och därmed låter dig spela den på PS5. Om du har en PS5 Digital Edition måste du köpa de remasterade samlingarna från PlayStation Store istället för att köpa en fysisk skiva, eftersom PS5 Digital Edition inte har en skivenhet.

Kan jag använda PlayStation 3 -tillbehör på PlayStation 5?

För det mesta, nej. Medan PS5 låter dig använda en PS4 -kontroller för att spela PS4 -spel, är PS5 inte kompatibel med några PS3 -kontroller, även om du spelar ett PS3 -spel. Så är fallet med både officiella Dual Shock 3 -styrenheter och andra licensierade enheter som tävlingshjul. PS3-baserade Blu-ray-skivfjärrkontroller fungerar inte heller på PS5 och inte heller kameror som PlayStation Eye. Du kan använda ett trådbundet headset med PS5, så om du har använt ett tidigare med PS3 förblir det kompatibelt med den senaste PS5.