Saltar al contenido

Tips om hur man spelar racing- och bilspel

6 de noviembre de 2022
GettyImages 916994366 41e1bcc70ec14f7ca8602c1637fe1e93

Racingspel har funnits i decennier, men genren har förändrats ganska mycket sedan dess dagar Pole Position och Ut och spring. Om du vill förbättra dina körkunskaper kommer här några grundläggande tips du kan tillämpa nästa gång du sätter dig bakom den digitala ratten.

Spel har förändrats, men konceptet är detsamma

Allt eftersom tekniken har utvecklats har den introducerat verklighetstrogen grafik, exceptionell spelfysik och en mer realistisk serie racingspel.

Nuförtiden finns det hundratals variabler att ta hänsyn till när man försöker få fördelen, men en sak har förblivit densamma. Ta dig först till mål eller slå klockan för att vinna. Detta gäller nästan alla förare, med undantag för vissa stridsracingspel som Mario Kart och Twisted Metal. Även om att korsa mållinjen först är nästan alltid lösningen för att vinna i ett lopp, kan nyare spel betygsätta förare på andra faktorer som stil, bilprestanda och racingtaktik.

Att veta hur du ska hantera din bil är nyckeln till seger

Att bli bekant med racingspelets kontroller är nyckeln till att nå seger. Konsolerna på marknaden har liknande, men ändå lite olika kontroller. Dessutom finns det inga fastställda standarder för vilken knapp eller avtryckare som utför vilken åtgärd (till exempel gas, broms, boost, styrning och andra rörelser).

Skärmdump från Forza Horizon 4

Dessutom erbjuder varje spel en unik uppsättning alternativ. Lär dig hur dessa alternativ fungerar och hur du anpassar varje alternativ till din fördel. Det enklaste sättet att bekanta sig med kontrollerinställningen är att träna i spelet. Om det finns alternativ för att ändra kontrollens layout, ställ in den till något du är bekväm med.

Kontroll är viktigt, så använd en bekväm kontroll

Varje spelare är olika. Vissa har små händer, medan andra har stora händer. Vissa föredrar riktningsplattan, medan andra föredrar den analoga spaken. Vissa föredrar att ta bort standardkontroller och använda ett racinghjul. Den enda personen som vet vilken kontroller som är bäst för dig är du.

PlayStation DualShock4-kontroll

Varje konsol kommer med en standardkontroll, men det finns konsoltillbehör från tredje part, inklusive kontroller. Kanske en av dem passar dina behov bättre än Microsoft, Sony och Nintendos erbjudanden. Prova olika kontroller när du är hemma hos en vän, hos en elektronikåterförsäljare eller i en videospelsbutik som GameStop.

Vet vilken typ av racingspel du spelar

Det är skillnad mellan arkadracingspel och simuleringsracingspel. Den största skillnaden är att ett racingspel i arkadstil spelar fritt, medan ett simuleringsracingspel är strukturerat.

Skärmdump från Mario Kart 8 Deluxe

De flesta racingtitlar faller under antingen arkad- eller simuleringsundergenren, men många innehåller inslag av båda, såväl som spelmekanik från andra typer av racingspel. Till exempel anses Electronic Arts Need For Speed-serien vara en arkadracer, men den har också inslag av streetracingspelsgenren. Vikten av detta är tvåfaldig. Först visar det hur racingspel utvecklas. För det andra fungerar det som ett utmärkt exempel på utbudet av speltyper som finns i ett videospel.

Racing Lines — Håll dem rena och täta

En racinglinje är den idealiska vägen att ta när du kör på en bana och inkluderar taktik som att skära kurvor och svänga åt vänster något före en högersväng för att hålla högre hastigheter. Lär dig dessa taktiker medan du spelar och bekanta dig med de olika banorna, banorna och rutterna.

Skärmdump från Gran Turismo 6

Drifting kan hjälpa — men det kan också vara en stor avmattning

Att skjuta den bakre delen av ditt fordon runt ett hörn anses drivande. Även om det kan ta dig runt en kommande sväng lite lättare, bör det användas sparsamt.

Skärmdump från Forza Horizon 4

Vissa spel belönar dig på något sätt för drifting, och att ta en kurva i 140 mph är kul, men det kommer i slutändan att sakta ner dig.

Korrekt bromsning ger högre hastigheter

Bromsarna är till för att bromsa dig. När de används på rätt sätt hjälper bromsarna dig att nå högre hastigheter genom kurvor och kurvor. De flesta racingspel har en standardbroms och en e-broms.

Skärmdump från Asphalt 8

Använd standardbromsarna när du tar måttliga kurvor, inga bromsar när du tar lätta kurvor och använd e-bromsen när du kör för fort för att slutföra svängen utan att smälla i något. Att använda e-bromsen under en hård sväng resulterar i drift och saktar ner farten. När du bromsar, strypa bromsarna som du skulle göra i en verklig situation. Om du håller ner bromsen helt under en kort stund saktar du ner farten. Korrekt bromsning i racingspel ger dig mer kontroll och gör att du kan slå ihjäl racinglinjerna.

Att dra upp andra racers ökar hastigheten över raka områden

Inte alla spel stöder drafting (följa en annan bil nära för att få fart med hjälp av deras släpande vind). När du spelar ett spel som stöder drifting, använd det när det är möjligt. Det är som gratis gas.

Skärmdump från Forza Motorsport 6

Målet med ett bra utkast är att komma så nära den kommande bilen som möjligt. Du kommer att få fart genom att göra detta, och när du närmar dig den bakre delen av fordonet, passera det och bege dig till nästa offer.