Saltar al contenido

Avinstallera ett spel på Xbox Series X eller S

24 de julio de 2021
uninstallgamexboxseriesxs f133fa5c8c744e35b8feff469c88e6b2

Vad du ska veta

 • tryck på Xbox-knapp, Välj Mina spel och appar > Se allt > Spel > markera ett spel> Visa-knapp > Avinstallera alla > INSTALLERA ALLA.
 • För att installera om ett spel, tryck på Xbox-knapp, Välj Mina spel och appar > Se allt > Hela biblioteket > Alla ägda spel och välj spelet.

Den här artikeln förklarar hur du avinstallerar och installerar om spel från Xbox Series X- och S-konsolerna.

Hur man avinstallerar spel på Xbox Series X eller S

Om din lokala lagring är full och du vill ladda ner ett nytt spel är det dags att avinstallera något du inte använder längre. Så här gör du jobbet:

 1. tryck på Xbox-knapp för att öppna guiden.

 2. Välj Mina spel och appar.

  Mina spel och appar valda i guiden.

 3. Välj Se allt.

  Mina spel och appar i Xbox Series X | S Guide.

 4. Välj Spel, och markera spelet du vill avinstallera.

  Spelhanteraren på Xbox Series X | S.

 5. tryck på Visa-knapp (ser ut som en ruta ovanpå en annan ruta) på din handkontroll. De Visa-knapp ikonen är synlig längst ned till höger på skärmen bredvid texten Hantera spelet.

 6. Välj Avinstallera alla.

  En skärm av spelhanteringsskärmen på Xbox Series X | S.

  Om du inte är säker på om dina sparade data är säkerhetskopierade i molnet, flytta den till en extern enhet eller lämna den på plats och ta bort spelet och eventuella uppdateringar individuellt.

 7. Välj INSTALLERA ALLA att bekräfta.

  Bekräftelseskärmen för avinstallation av spelet på Xbox Series X | S.

 8. Spelet avinstalleras omedelbart.

  Ett avinstallerat spel på Xbox Series X | S.

Så här installerar du om ett Xbox Series X- eller S-spel

Om du bestämmer dig för att du inte var klar med ett spel, eller om du får den blixtsnabba expansionsenheten som kan lagra och spela Xbox Series X | S-spel, är ominstallering lika lätt som den första borttagningsprocessen. Du kan också installera om spel och sedan flytta dem till en extern USB-enhet för enklare åtkomst. Även om du inte kan spela Xbox Series X- eller S-spel från en extern USB-enhet kan du lagra dem på en så att du inte behöver vänta på långa nedladdningar eller äta igenom din månatliga datalock varje gång du vill installera om. Så här installerar du om ett spel på Xbox Series X eller S:

 1. tryck på Xbox-knapp för att öppna guiden.

  Xbox Series X | S Guide.

 2. Välj Mina spel och appar.

  Xbox Series X | S Guide.

 3. Välj Se allt.

  Xbox Series X | S Mina spel & appar-meny.

 4. Navigera till Hela biblioteket > Alla ägda spel. Detta visar alla spel du äger, oavsett om de lagras lokalt eller på en extern enhet, så länge enheten är ansluten och känd igen.

  Xbox Series X-spelhanteringsbiblioteket.

 5. Välj spelet du vill installera.

  Installera om ett spel på Xbox Series S.

 6. Ditt spel hämtas och installeras om.

Varför avinstallera spel från Xbox Series X | S?

Xbox Series X och S har båda enheter med anständigt storlek, men den stora storleken på moderna spel betyder att du inte kommer att kunna passa allt du vill. Det gäller särskilt med den helt digitala serien S, som bara har hälften av lagringsutrymmet i serien X. Om du köper ett nytt spel eller en ny film och du bara inte har tillräckligt med utrymme är det dags att ta bort något. Filmer, musik och spel för äldre konsoler kan alla flyttas till en extern USB-enhet och fortfarande spelas. Om du till exempel har många Xbox One-spel eller UHD-filmer på din serie X eller S, kan du överväga att flytta dem till en extern enhet för att frigöra utrymme.

Tar jag bort sparade spel om du avinstallerar ett Xbox Series X- eller S-spel?

När du avinstallerar ett spel från en Xbox Series X- eller S-konsol får du några alternativ. Du kan avinstallera allt genom att välja alternativet avinstallera allt, som tar bort spelet, alla uppdateringar du har laddat ner, eventuella utvidgningar eller tillägg som du har laddat ner och alla dina sparade spel. Du kan också välja att radera, individuellt, spelet, nedladdade uppdateringar och sparade spel. Xbox Series X och S stöder båda molnsparingar. När du är ansluten till internet kommer dina sparade data att laddas upp och hållas säkra så att du kan ladda ner den i framtiden om du någonsin laddar ner motsvarande spel igen. Om du inte är ansluten till internet laddas dina sparade data inte upp. För att vara säker kanske du vill flytta dina sparade data till en extern enhet i så fall.