Saltar al contenido

Begränsningar för storlek på iCloud -meddelanden

14 de agosto de 2021
2353845688 36a304eb95 b 57d57a023df78c5833565b83

iCloud Mail har en övre gräns för storleken på alla meddelanden som du kan skicka eller ta emot, inklusive e -postmeddelanden som skickas med filbilagor. Meddelanden som skickas via iCloud Mail som överskrider denna gräns kommer inte att skickas till mottagaren. Om du inte kan skicka ett e -postmeddelande med iCloud Mail på grund av ett begränsningsfel, var noga med att kontrollera de andra gränserna som iCloud ställer.

Vad är gränsen för iCloud -e -poststorlek?

Med iCloud Mail kan du skicka och ta emot meddelanden som är upp till 20 MB (20 000 KB) stora, vilket inkluderar meddelandetexten samt eventuella filbilagor. Till exempel, om din e -post bara är 4 MB med text, men du lägger till en 10 MB fil i meddelandet, är den totala storleken bara 14 MB, vilket fortfarande är tillåtet. Men om du lägger till en 18 MB fil till ett e -postmeddelande som överstiger 2 MB kommer det att avvisas eftersom hela meddelandet överstiger 20 MB. Gränsen för e -poststorlek för iCloud Mail ökas till 5 GB när Mail Drop är aktiverat.

Hur man e -postar stora filer i iCloud

Här är några alternativ och lösningar för att skicka stora filer via e -post.

Filöverföringstjänster

Om du behöver skicka filer som överskrider dessa gränser, använd en filsändningstjänst med en högre datagräns. Vissa tjänster låter dig skicka filer så stora som 20 till 30 GB eller mer, och andra har inga gränser alls.

Molnlagringstjänster

Du kan också använda en molnlagringstjänst, till exempel DropBox eller Google Drive. Med dessa kan du ladda upp filerna som du vill dela och sedan, istället för att dela filerna, dela en webbadress som pekar mottagaren på onlinefilerna. (Du kan behöva ändra åtkomst eller dela inställningar inom molntjänsten.) Dessa fungerar bra för att undvika e -postgränser eftersom de flesta molnlagringstjänster stöder mycket stora filer.

Filkomprimering

Ett annat alternativ är att komprimera filbilagor till ett arkiv, som en ZIP- eller 7Z-fil, med ett verktyg som 7-Zip. När de används med den högsta möjliga komprimeringsnivån kan vissa stora filer klippas ner tillräckligt för att de fortfarande ska kunna användas inom gränserna för iCloud Mail.

Skicka flera mejl

Om inget av dessa alternativ fungerar bra för dig, skicka flera e -postmeddelanden som alla innehåller en del av originalet, så att den stora e -posten kan reduceras till flera mindre. Detta är i allmänhet inte önskvärt för mottagaren, men det fungerar alldeles utmärkt för att undvika filstorleksgränser för iCloud Mail. Till exempel, medan du inte kan skicka ett 30 MB arkiv med flera bilder och dokument över iCloud Mail, kan du skapa tre arkiv som är 10 MB vardera och skicka tre separata e -postmeddelanden som inte överskrider gränserna.