Saltar al contenido

De 6 bästa URL-förkortningarna för att förkorta långa länkar

20 de julio de 2021
001 shortening long links 3486603 5bda489246e0fb002d41549e

Långa webblänkar är så gammaldags, och pojke! Ser de någonsin spammigt ut. Att använda en bra URL-förkortare för att minimera antalet tecken i en länk är vägen att gå på webben idag, speciellt om du vill hålla alla dina onlinevänner och anhängare nöjda. Det finns många alternativ för att förkorta dina länkar, och vissa ger till och med ytterligare tjänster som länkbokmärkning och analys på dina klick. Kolla in följande leverantörer av URL-förkortningar som du kan komma igång med att använda direkt. PS Om du behöver ändra din webbadress på din sociala nätverkssida är det enkelt att göra.

Bitly: den mest populära URL-förkortaren

Bitly är högst upp i URL-förkortningsspelet. Det är ett av de mest använda alternativen där ute, och du hittar det ofta integrerat med många andra tjänster samt tredjepartsappar som TweetDeck och TwitterFeed. Med Bitly kan du spåra hur många klick dina förkortade länkar får, plus bokmärke och organisera dina länkar på din egen personliga Bitly-instrumentpanel.

TinyURL.com: Bra för att anpassa din webbadress

TinyURL webbplats skärmdump

TinyURL brukade vara ett av de främsta förkortningarna i det förflutna, och folk använder det fortfarande mycket idag, men det innehåller ett par fler tecken jämfört med andra som Bit.ly. Med TinyURL kan du faktiskt anpassa slutbokstäverna och siffrorna som ett alternativ. Till exempel kan en förkortad länk vara http://tinyurl.com/webtrends. Detta är en trevlig extrafunktion om branding är viktigt för dig eller om du vill göra din länk lättare att memorera.

Ow.ly: Ett bra val om du gillar att använda HootSuite

Ow.ly webbplats skärmdump

Ett annat populärt alternativ, Ow.ly är en länkförkortare från den ledande applikationen för sociala medier som kallas HootSuite. Du kan förkorta en länk direkt, även om du måste ange en CAPTCHA-kod. Du kan också dela filer, bilder och videor enkelt med Ow.ly i alla möjliga olika format. Den verkliga fördelen med att använda denna länkförkortare kommer med att använda den tillsammans med HootSuite för all din marknadsföring på sociala medier.

Is.gd: Håll det så kort och sött som möjligt

is.gd webbplats skärmdump

Is.gd ger en av de enklaste URL-förkortningsupplevelserna genom att ge dig inget annat än ett fält för att mata in din långa länk så att du omedelbart kan förvandlas till en kortare. Det finns inga riktiga extrafunktioner eller tjänster, så det här är ett bra val om du bara vill få jobbet gjort så snabbt och så smidigt som möjligt utan allt extra fluff som att logga in och CAPTCHA och andra grejer.

AdF.ly: Få chansen att tjäna medan du delar länkar

Adf.ly webbplats skärmdump

AdF.ly tar en intressant metod för att länka förkortning genom att erbjuda sina användare möjlighet att tjäna pengar genom att använda sin tjänst. Ju fler klick du får på dina AdF.ly-länkar, desto mer pengar tjänar du. Även om intäkterna är små, kan det säkert öka om du kan locka många klick. Du får också detaljerad statistik för varje länk när du registrerar dig för ett konto och du betalas via PayPal för utbetalningar så låga som $ 5.

Bit.do: Få snabb och enkel förkortning med anpassningsbara alternativ

Bit.do webbplats skärmdump

Bit.do är ett annat bra alternativ som är både enkelt och kraftfullt. Förutom enkel länkförkortning kan du använda tjänsten med din egen domän, anpassa tecknen i slutet av dina länkar, få statistik i realtid och till och med se vilka länder dina klick kommer från. Du kan använda den här tjänsten med eller utan ett konto.