Saltar al contenido

De bästa ställena att köpa teckensnitt

18 de junio de 2023
GettyImages 1053921908 53aae719374e429796288a002037a8cc

Din dator och många program är utrustade med typsnitt, så det är troligt att du redan har många typsnitt till hands. Men om du behöver ett specifikt typsnitt eller letar efter något nytt, ger internet en shoppingbonanza av typsnitt. Många ställen säljer typsnitt, men flera sajter har bestått tidens tand och har ett rykte om sig att tillhandahålla pålitliga produkter. Alla dessa webbplatser tillhandahåller också en mängd utbildnings- och informationsmaterial, ett regelbundet nytt teckensnitt och fler typsnitt än du någonsin kommer att behöva.

Köper direkt från Linotype

Linotype säljer ett enormt urval av högkvalitativa typsnitt. Utforska Linotype Library of Fonts för att hitta det du behöver. Du kan köpa enstaka typsnitt, ett familjepaket eller dra nytta av ett av de specialpaket som webbplatsen erbjuder regelbundet.

Fonts.com av Monotype Imaging

Förutom att sälja typsnitt erbjuder fonts.com och dess partnergjuterier ett urval av gratis typsnitt av hög kvalitet. Registrera dig utan kostnad för att komma till nedladdningssektionen. Det finns många artiklar, nyhetsbrev och frågor och svar för att lära dig om typsnitt och typografi. Även om du inte är på marknaden för nya typsnitt, kommer du att få en hel del insikt i hur du använder de typsnitt du redan äger bara genom att surfa på den här webbplatsen. Fonts.com säljer typsnitt men erbjuder också prenumerationspaket till sina typsnitt för en månadsavgift:

  • Web Font Prenumeration: Webbdesigners kan välja mellan fem planer (en gratis) för att få tillgång till 3 000 till 40 000 teckensnitt. Dessa är webbteckensnitt av hög kvalitet från Monotype, Linotype och andra leverantörer.
  • Monotyp biblioteksprenumeration: Biblioteket innehåller typsnitt från Monotype, Linotype, ITC, Bitstream och Ascender. Mer än 9 000 typsnitt från över 2 200 typsnittsfamiljer finns för närvarande tillgängliga och nya från typgjuterierna läggs till när de introduceras. Det finns flera tillgängliga abonnemangsplaner. Kolla webbplatsen för den bästa planen för dig.

MyFonts.com av Bitstream

På MyFonts kan du söka efter typsnitt efter namn, av en designer eller av ett gjuteri, bläddra efter kategori, kolla in deras «Hot New Fonts» och använda vad som kan vara dess mest kända funktion – WhatTheFont för teckensnittsidentifiering. Med den här funktionen laddar du upp en skanning av ett teckensnitt som du försöker matcha, och webbplatsen ger dig namnet på ett matchande eller nästan matchande teckensnitt

FontShop

FontShop, den första oberoende återförsäljaren av digitala teckensnitt, förvärvades av Monotype 2014. Du kan söka efter typsnitt organiserade efter kategori, gjuteri och designer, eller så kan du söka slumpmässigt de dagar då du vill göra stora oavsiktliga upptäckter. Sektionen för gratis typsnitt innehåller ett stort urval av gratis typsnitt. Avsnitten Nyheter & intervjuer och Hjälp & resurser ger massor av information om typsnitt.