Saltar al contenido

Importera video, foton och musik till ett nytt Mac iMovie -projekt

21 de septiembre de 2021
146130772 56a249a75f9b58b7d0c8bbb4 5ae6a7e831283400371e683b

iTunes gör det enkelt för nybörjare att göra filmer på sina Mac -datorer med iMovie. Men tills du har lyckats göra din första film kan processen vara skrämmande. Följ dessa instruktioner för att komma igång med ditt första iMovie -projekt.

Är du redo att börja redigera video i iMovie?

En Apple -dator.

Om du är ny på att redigera video med iMovie, börja med att samla alla nödvändiga element på ett ställe – din Mac. Det betyder att du redan ska ha videon du vill arbeta med i Macs fotonapp. Gör detta genom att ansluta din iPhone, iPad, iPod touch eller videokamera till Mac för att automatiskt importera videon till appen Foton.

Alla bilder eller ljud du planerar att använda när du gör din film ska också redan finnas på Mac, antingen i appen Foton för bilder eller i iTunes för ljud. Om iMovie inte redan finns på din dator är den tillgänglig som en gratis nedladdning från Mac App Store.

Öppna, namnge och spara ett nytt iMovie -projekt

Apples datortangentbord

Innan du börjar redigera måste du öppna, namnge och spara ditt projekt:

 1. Öppna iMovie.
 2. Klicka på Projekt fliken högst upp på skärmen.
 3. Klicka på Skapa ny knappen på skärmen som öppnas.
 4. Välj Film i rullgardinsmenyn för att kombinera video, bilder och musik i din egen film. Appen växlar till projektskärmen och tilldelar din film ett generiskt namn som «Min film 1. «
 5. Klicka på Projekt -knappen i det övre vänstra hörnet av skärmen och ange ett namn för din film för att ersätta det generiska namnet.
 6. Klick OK för att rädda projektet.

När du vill arbeta med ditt projekt klickar du bara på Projekt högst upp på skärmen och dubbelklicka på filmen från de sparade projekten för att öppna den på medieskärmen för redigering.

Importera video till iMovie

Le kvinna som använder bärbar dator hemma

När du överförde dina filmer från din mobila enhet eller din videokamera till din Mac placerades de i albumet Videor i appen Foton.

 1. Klicka på för att hitta videofilmen du vill ha Fotobibliotek i den vänstra panelen och välj fliken Mina medier. Välj i rullgardinsmenyn högst upp på skärmen under Mina medier Album.
 2. Klicka på videoklipp album för att öppna den.
 3. Bläddra igenom videoklippen och välj en som du vill ha med i din film. Dra och släpp klippet till arbetsområdet direkt under det som kallas tidslinjen.
 4. För att inkludera en annan video, dra och släpp den bakom den första på tidslinjen.

Importera foton till iMovie

Grönt äpple och datortangentbord

När du redan har dina digitala foton lagrade i foton på din Mac. det är enkelt att importera dem till ditt iMovie -projekt.

 1. Klicka på iMovie Fotobibliotek i den vänstra panelen och välj fliken Mina medier.
 2. Välj i rullgardinsmenyn högst upp på skärmen under Mina medier Mina album eller ett av de andra urvalen som t.ex. människor, Platser eller Delad för att se miniatyrbilder av dessa album i iMovie.
 3. Klicka på valfritt album för att öppna det.
 4. Bläddra igenom bilderna i albumet och dra den du vill använda till tidslinjen. Placera den var du vill att den ska visas i filmen.
 5. Dra ytterligare foton till tidslinjen.

Lägg till ljud i din iMovie

Apple övertar Google som världens mest värdefulla varumärke

Även om du inte behöver lägga till musik i din video, sätter musik en stämning och ger en professionell touch. IMovie gör det enkelt att komma åt musik och blanda ljud som redan är lagrat i iTunes på din dator.

 1. Klicka på Audio fliken högst upp på skärmen bredvid fliken Mina media.
 2. Välj iTunes i den vänstra panelen för att visa musiken i ditt musikbibliotek.
 3. Bläddra igenom listan över låtar. För att förhandsgranska en, klicka på den och klicka sedan på uppspelningsknappen som visas bredvid den.
 4. Klicka på låten du vill och dra den till din tidslinje. Det visas under videon och fotoklippen. Om den går längre än din film kan du trimma den genom att klicka på ljudspåret på tidslinjen och dra den högra kanten för att matcha slutet av klippen ovanför den.

Se din video

Apple övertar Google som världens mest värdefulla varumärke

Nu har du alla delar du ville ha i din film på tidslinjen. Flytta markören över klippen på tidslinjen och se en vertikal linje som anger din position. Placera vertikellinjen i början av ditt första videoklipp på tidslinjen. Du kommer att se den första ramen förstorad i den stora redigeringsdelen på skärmen. Klicka på uppspelningsknappen under den stora bilden för en förhandsvisning av filmen du har hittills, komplett med musik. Du kan sluta nu, nöjd med vad du har, eller så kan du lägga till effekter för att liva upp dina videofilmer.

Lägga till effekter i din film

Apple på en bärbar dator

Om du vill lägga till en voiceover klickar du på mikrofonikonen i nedre vänstra hörnet på filmförhandsgranskningsskärmen och börjar prata. Använd effektknapparna som visas överst på skärmen för förhandsgranskning av filmen för att:

 • Justera färg, hudtoner eller vitbalans
 • Ändra färgens mättnad eller temperatur
 • Beskär ett foto eller använd en Ken Burns -effekt
 • Stabilisera skakig video
 • Justera ljudvolymen
 • Minska bakgrundsljud
 • Ändra hastigheten på videon eller kör den bakåt
 • Välj bland ett stort urval av klipp- och ljudeffekter

Ditt projekt sparas medan du arbetar. När du är nöjd, gå till fliken Projekt. Klicka på ikonen för ditt filmprojekt och välj Teater från rullgardinsmenyn som finns under din filmikon. Vänta medan programmet gör din film. Klicka på Teater fliken högst upp på skärmen när som helst för att titta på din film i helskärmsläge.

Notera: Den här artikeln testades i iMovie 10.1.7, som släpptes i september 2017. En mobilapp för iMovie är tillgänglig för iOS -enheter.