Saltar al contenido

Den kompletta guiden till Wear -operativsystemet

3 de agosto de 2021
Wearoswoman 5b70565e46e0fb00500b08ce

Bärbara enheter, till exempel smartklockor och fitness trackers, tar konsumentelektronikvärlden med storm. Oavsett om du vill hålla kontakten med lättillgängliga aviseringar eller räkna dina steg och övervaka din puls finns det en smart klocka för dig, och chansen är stor att den kör Wear (tidigare Android Wear), Googles «bärbara» operativsystem. Apple har naturligtvis Apple Watch (kallar det inte en iWatch) och Windows Mobile har en handfull enheter, men åtminstone för närvarande har Android denna marknad. (Dessutom kan du koppla ihop Wear -enheter med iPhone, så det finns det.) Det finns också många Wear -appar som du kan använda tillsammans med den enhet du väljer. Låt oss utforska.

Använd gränssnitt och appar

Wear låter dig använda en Wi-Fi-aktiverad smartklocka oberoende av din smartphone, vilket är en stor sak eftersom smartklockor från början var mer ett tillbehör i motsats till en fullt fungerande enhet. Med stöd för inbyggda högtalare, mikrofoner och LTE kan din klocka göra nästan lika mycket som din smartphone.

Använd OS -meddelandegränssnitt

Wear inkluderar ett minitangentbord och träningsigenkänning, så att du enkelt kan spåra cykling, löpning och promenader. Du kan också visa information från tredjepartsappar på ditt urtavla, snarare än att vara begränsad till Googles appar eller de som skapats av din tillverkare. Det bästa med Wear är att den innehåller en «alltid på» -funktion och en «tilt to wake screen» -inställning som tänder skärmen automatiskt när klockan höjs eller lutas.

Använd OS -Google Assistant -gränssnittet

En annan trevlig funktion är dess integration med Google Assistant. Assistenten kan svara på frågor och ge dig smarta förslag med klockans högtalare eller via parade Bluetooth -öronsnäckor. Funktioner som stöds varierar beroende på land och språk.

Vilka appar kan du använda med slitage?

Du kan använda nästan vilken app som helst på din smartphone på din smartwatch, plus att det finns många utvecklade specifikt för Wear. Dessa inkluderar väder, fitness, urtavlor, spel, meddelanden, nyheter, shopping, verktyg och produktivitetsappar. De flesta av dem bör sömlöst fungera med en smartklocka, till exempel en kalender, en miniräknare och andra verktyg, även om vissa, som väder- och finansappar, bara tjänar aviseringar. Om du redan spårar dina träningspass med en smartphone har du förmodligen redan en favoritapp och den är sannolikt kompatibel med din smarta klocka. Det finns också ett antal spel anpassade för Wear. En av dem, PaperCraft, är exklusivt för det bärbara operativsystemet.

Hur ger du kommandon?

Du kan använda röstkommandon för att styra de flesta appar. Du kan till exempel navigera till en plats i Google Maps, skicka ett meddelande och lägga till en uppgift eller kalenderobjekt. Alternativt kan du använda din smartphone för att söka efter en destination och sedan navigera på din klocka. Så länge dina enheter är anslutna via Bluetooth synkroniseras det som händer på den ena med den andra.

Bär enheter

Wear kräver en telefon som kör minst Android 4.4 (exklusive Go -utgåvan) eller iOS 9.3. Med varje ny Android -utgåva ändras dessa krav. Du kan besöka g.co/wearcheck på din enhet för att bekräfta om den är kompatibel, men denna information bör gälla oavsett vem som har gjort din Android -telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc. Det finns ungefär ett dussin olika bärbara enheter som kör Wear inklusive märken som Moto, Asus, Casio, Fossil Q, Huawei, LG, Sony och Tag Heuer. Alla erbjuder enheter som är klockor först med sin egen stil och funktioner. När du väl har valt en smartklocka för Android ska du lägga till den som en pålitlig enhet med Google Smart Lock. På så sätt låser din smartphone inte upp så länge de två enheterna är ihopkopplade.