Saltar al contenido

Den kompletta listan över Twitch-kommandon

11 de julio de 2021
the complete list of twitch commands bbbd8a5ea9544a86b333bee16b7d016a

Twitchs chattrum är ett utmärkt sätt för streamers och tittare att ansluta till varandra men det finns mycket mer än att bara skriva ord och utlösa Twitch emotes. Genom att ange Twitch-chattkommandon kan användare aktivera en mängd olika funktioner som att ändra teckensnittsfärg, öppna användarprofiler och till och med blockera besvärliga troll.

 

Twitch Chat Kommandon Tillgänglighet

Twitch-chattkommandon är i huvudsak bara text som kan skrivas in i en chatt på vilken plattform som helst som stöder Twitch-videospelströmningstjänsten. Detta innebär att du kan ange chattkommandon när du tittar på en Twitch-ström via Twitch-webbplatsen, på en Xbox- eller PlayStation-konsol och på de officiella iOS- och Android Twitch-apparna. Twitch-kommandon är infödda till Twitch-plattformen vilket innebär att dina Valorant-chattkommandon och dina Minecraft-chattkommandon inte fungerar här.

 

Twitch Chat-kommandolista

Nedan följer en fullständig lista över alla officiellt erkända Twitch-chattkommandon som kan användas av alla användare, inklusive kanalägaren och den genomsnittliga tittaren. Alla nedanstående chattkommandon måste föregås av en snedstreck (/) för att de ska fungera. Det ska inte finnas något mellanrum mellan snedstrecket framåt och chattkommandot. Till exempel: / mods

Medan Twitch emotes också tekniskt utlöses av chattkommandon, fungerar de lite annorlunda och kallar en bild eller animerad GIF snarare än att aktivera en viss funktion.

Kommando Beskrivning
mods Visar en lista över alla moderatorer i chatten.
vips Visar en lista över alla VIP i chatten.
färg {färgnamn} Ändrar färgen på ditt användarnamn i chatten. Tillgängliga färger är Blå, Korall, DodgerBlue, SpringGreen, YellowGreen, Green, OrangeRed, Red, GoldenRod, HotPink, CadetBlue, SeaGreen, Chocolate, BlueViolet och Firebrick.
färg {färg HEX-värde} Samma som ovan men HEX-färgvärden kan användas istället för färgnamn.
blockera {användarnamn} Att använda detta förhindrar att du ser meddelanden från en specifik användare.
avblockera {användarnamn} Använd detta för att avblockera någon som du tidigare har blockerat.
jag {skriv något här} Använd detta innan du skriver för att ändra ditt meddelandes färg till ditt namn. Detta rekommenderas inte eftersom många streamers inte gillar att detta missbrukas.
koppla ifrån Detta chattkommando stoppar Twitch-chatten från att uppdateras. Du kan ansluta till chatten igen genom att ladda om fönstret.
w {användarnamn} {text} Använd detta chattkommando för att skicka ett privat meddelande till en annan chattanvändare.

 

Chattkommandon för Twitch Mods

Förutom ovanstående chattkommandon för tittare finns det också många andra kommandon som kan användas av moderatorer och kanalägare. Medan streamers och mods också kan använda de vanliga kommandona, är deras unika lista över Twitch-chattkommandon mycket kraftfullare och kan styra många aspekter av en Twitch-sändning.

 

Bots och Custom Twitch Chat-kommandon

När du tittar på en Twitch-ström kan du ibland se nya eller ovanliga chattkommandon som dyker upp som inte visas i listan ovan. Dessa skapas ofta av en chatbot som kanalägaren har kopplat till sitt konto. Sådana chatbots kan användas för att lägga till extra funktionalitet till en Twitch-chatt genom att lägga till extra funktioner eller till och med skapa ett spel i själva chatten för tittare att delta i. Den anslutna chatboten nämner vanligtvis vad dess speciella chattkommandon är antingen när du börjar titta på Twitch stream eller på ett inställt tidsintervall. Det vore oklokt att lista dem här eftersom de kan variera mycket beroende på vilken chatbot-tjänst som används och vilka inställningar som streamer har aktiverat eller avaktiverat. Här är de officiella chattkommandolistan för de mest populära Twitch-chatbotsna:

  • StreamElements
  • Nightbot
  • Moobot

 

Twitch Streamer Discord Chat-kommandon

Många populära Twitch-streamers använder Discord som en plats för att ansluta till sina följare och prenumeranter en-mot-en eller i gruppdiskussioner. Precis som Twitch stöder Discord också installationen av chatbots för extra funktionalitet och variationen är helt enorm. Vissa Discord-bots möjliggör chattkommandon som låter användare spela rollspel medan andra tillåter medlemmar att spela musik direkt från Spotify eller YouTube. Medan vissa Discord-servrar kan vara anslutna till en Twitch-kanal kan du inte använda chattkommandon från Twitch i Discord-tjänsten eller vice versa.