Saltar al contenido

Facebook Protect börjar kräva 2FA för utvalda konton

23 de julio de 2022
GettyImages 1341977806 57372b4152134e6994023b37fe252122

Högprofilerade konton som Facebook anser riskerar att bli måltavla av hackare kommer snart att behöva ställa in 2-faktors autentisering. Säkerhetsprogrammet Facebook Protect, som ger extra skydd mot hackning till kvalificerade konton, planerar att göra 2FA obligatoriskt inom en snar framtid. Programmet ger för närvarande starkare säkerhetsåtgärder, övervakning av hackinghot och möjligheten för 2FA. Enligt Facebook används det alternativet för 2FA inte så ofta som det borde.

För att göra det enklare för Facebook Protect-användare att uppfylla det nya 2FA-kravet, försöker Facebook också göra registreringsprocessen lättare att slutföra. Tidiga tester med förbättrad kundsupport och förenklad registrering har påstås ha gett upphov till adoptionsfrekvenser på över 90 procent under loppet av en månad. Konton för journalister, människorättsförsvarare, politiska kandidater och så vidare anses vara de mest utsatta. Facebook hävdar att många av dessa användare inte använder 2FA, trots risken för ökad risk. I sitt tillkännagivande säger Facebook, «… vi tror att detta är ett viktigt steg framåt för dessa mycket riktade gemenskaper.»

Facebook-skydda

Facebook planerar att utöka 2FA-kravet globalt under de kommande månaderna. Det är viktigt att notera att 2FA inte kommer att vara ett krav för alla Facebook-konton (bara för Facebook Protect-användare) men rekommenderas fortfarande för alla. För närvarande är det enda sättet att gå med i Facebook Protect via en inbjudan som skickas direkt från Facebook.