Saltar al contenido

Facebooks Messenger Kids vill lära ut onlinesäkerhet

5 de octubre de 2022
GettyImages 581036187 d029d394f1c6453e87eb74cdadbf135b

Idag får Messenger Kids den första av en planerad serie av aktiviteter i appen utformade för att lära unga användare om vikten av att vara säker och vara respektfull online. Pledge Planets är en ny episodisk aktivitetsserie för Messenger Kids, designad med hjälp av onlinesäkerhetsexperter och barnutvecklingsspecialister. Avsnitten är avsedda att lära barn hur man hanterar olika sociala situationer, med olika minispel med tema kring vänlighet, respekt, säkerhet och att ha roligt.

Det första avsnittet, med titeln «Be Kind», är tillgängligt idag för alla länder där Messenger Kids är tillgängligt. Den introducerar barnen för ägaren till en smörgåsbutik, som de kan hjälpa genom att spela två olika minispel om vänlighet. Grova recensioner kräver att man matchar det korrekta onlinesvaret mot kundrecensioner, och betonar skillnaden mellan snällt och ovänligt beteende samtidigt som blockerings- och rapportverktygen förklaras. Order Up använder emojis för att hjälpa barn att förstå hur man läser och tolkar känslor i onlineinteraktioner. Information om de andra Pledge Planets-aktiviteterna har inte delats ännu, men Facebook säger att de alla kommer att relatera till Messenger Kids Pledge. «Var snäll, var respektfull, var säker och ha kul.»

Pledge Planets på Messenger Kids

Messenger Kids-användare (och deras föräldrar/vårdnadshavare) kan kolla in det första Pledge Planets-avsnittet idag och kommer att hitta den nya aktivitetsserien på fliken Utforska. Ytterligare avsnitt är inte tillgängliga ännu, men Facebook säger att de «kommer snart» och bör visas i Messenger Kids-appen tillsammans med det första avsnittet. Du kan ladda ner Messenger Kids-appen gratis från iOS App Store, Amazon Appstore eller Google Play.