Saltar al contenido

Facebooks test av liveljudrum har börjat i USA

29 de noviembre de 2022
liveaudiorooms1 d3af354bd2d04d2381460e33ed69418e

Facebooks nya community-fokuserade Live Audio Rooms-funktion har börjat testas i USA, med värd tillgängligt för ett begränsat antal grupper och offentliga personer att starta. The Verge rapporterar att funktionen Live Audio Rooms har dykt upp i Facebook iOS-appen, med åtkomst som värd för närvarande begränsad till utvalda grupper och vissa musiker, mediafigurer och idrottare. Både Android- och iOS-användare kommer att kunna gå med i värdrum, även om de inte kommer att kunna skapa sina egna för tillfället. Värdar kan bjuda in upp till 50 personer att agera som talare i sina rum, och det finns ingen gräns för antalet potentiella lyssnare.

Gruppadministratörer kommer att kunna bestämma vilka andra i gruppen som kan skapa ett rum, oavsett om de är andra administratörer, moderatorer eller vanliga gruppmedlemmar. Privata gruppljudrum kommer endast att vara tillgängliga för gruppmedlemmar, men det finns ett alternativ för offentliga ljudrum som vem som helst kan gå in i. Ljudrumsvärdar kommer också att kunna koppla sitt rum till en specifik insamling eller ideell organisation och lägga till en knapp direkt i rummet som deltagarna kan trycka på för att göra en donation.

Facebook Live Audio Rooms

Ytterligare funktioner för Live Audio Rooms inkluderar textchattreaktioner, aviseringar för när vänner kommer in i ett rum och en «räcker upp handen»-knapp för dem som vill delta i konversationerna. Livetextning är också tillgänglig, vilket gör det lättare att följa med för hörselskadade (eller i mindre än idealiska lyssningssituationer). Om du använder Facebooks mobilapp på Android eller iOS kan du kontrollera om någon av dina grupper provar Live Audio Rooms just nu.