Saltar al contenido

Meta lägger till personliga gränser för att bekämpa trakasserier i VR-spel

20 de septiembre de 2022
273246623 1080678522782326 9079771974877224143 n a9e49664a906457a9fb454cd05d651a9

Meta har meddelat att de lägger till en ny Personal Boundary-funktion till Horizon Worlds och Horizon Venues för att skydda människor från trakasserier. Personal Boundary skapar en slags bubbla runt avatarer som förhindrar spelare från att komma för nära varandra och upprätthåller personligt utrymme. Meta ansluter sig till andra VR-utvecklare eftersom den här funktionen verkar ha skapats som svar på en nyligen inträffad trakasserier.

Meta förklarar att funktionen säkerställer att spelarnas karaktärer håller sig cirka fyra fot från varandra och att det inte kommer att finnas någon feedback när de träffar den barriären. Det liknar hur videospel sätter upp osynliga väggar för att förhindra spelare från att gå utanför spelfältet. Åtgärder som kräver att karaktärer rör vid varandra, som att knyta näven, är fortfarande möjliga. Du måste bara sträcka ut armen ytterligare. Personal Boundary rullas för närvarande ut till Horizon Worlds och Horizon Venues och kommer att vara standardtillståndet. Du kan inte stänga av gränser. Företaget har uppgett att det planerar att lägga till kontroller för personliga gränsinställningar, som att ändra storleken på bubblan, men det har inte nämnts när denna uppdatering kan ske.

Personlig gräns i aktion

De senaste rapporterna har belyst hur trakasserier är ett problem i dessa metaversa spel. November 2021 hävdade en betatestare för Horizon Worlds att hennes avatar famlades av en främling och att hon kände sig kränkt. Äldre VR-spel, som Rec Room, har också implementerat liknande bubblor för att bekämpa trakasserier. Andra utvecklare implementerar riktlinjer och funktioner för communityn för att moderera detta beteende eftersom experter hävdar att trakasserier kommer att fortsätta i VR-spel. Meta hoppas att detta drag kommer att sätta en ny beteendestandard.