Saltar al contenido

Fantastiska fakta du inte visste om Emoji

5 de agosto de 2021
GettyImages 827678424 5b6c5a0246e0fb0025d6f810

Numera går digital kommunikation långt utöver att skriva några ord eller meningar och klicka Skicka. Titta bara på alla sociala nätverk eller öppna dina senaste textmeddelanden för att se hur många smileys, hjärtan, djur, mat och andra bildbaserade karaktärer du kan upptäcka. Dessa är emoji. Dessa ikoniska små bilder är mer populära på internet nu än någonsin tidigare. Det finns så många av dem att Emoji -översättare finns tillgängliga för att hjälpa dig att förstå vad de betyder. Emoji är här för att stanna så länge vi alla fortsätter att twittra och sms: a. Här är några intressanta fakta om de galna, färgglada små emojierna som bevisar hur mycket världen älskar dem.

Apple är krediterat för Emojis popularitet

Emoji har funnits sedan 1999 när den japanska designern Shigetaka Kurita gjorde den första emojin för mobiltelefoner, men de omfamnades inte helt av massorna förrän 2012 när Apple släppte iOS 6. iPhone -användare lärde sig snabbt att de kunde aktivera emoji -tangentbordet i iOS 6 för att lägg till roliga smileys och små ikoner i sina textmeddelanden. Emoji -rörelsen expanderade till regelbunden användning på alla sociala nätverkssajter, inklusive Instagram, Facebook, Twitter och andra. Apple introducerade senare animoji, som är animerade emoji 2017. Museum of Modern Art äger och visar Kuritas ursprungliga uppsättning emoji.

Emoji på Twitter spåras i realtid

Vill du se hur många människor runt om i världen som twittrar ut emoji? Du kan göra det med ett verktyg som heter Emoji Tracker, som beskrivs som «ett experiment i realtidsvisualisering» av alla emoji som finns på Twitter. Det uppdateras ständigt baserat på emoji -information som det hämtar från Twitter så att du kan se antalet räkna bredvid varje emoji öka precis framför dina ögon. Förändringen är så snabb att webbplatsen bär en varning till alla som är känsliga för snabbt blinkande lampor.

Emoji lades till i Oxford Dictionaries 2013

Emoji -vurmen tog sig så snabbt 2012 och 2013 att den lades till som ett ord av Oxford Dictionaries i augusti 2013, tillsammans med flera andra konstiga nya ord som bara kunde förklaras av internet. Flertalet emoji är emoji, inte emoji.

Nya emoji tillkännages regelbundet

Nya emoji läggs till hela tiden. År 2017 slutförde Unicode Consortium 69 nya, inklusive en vampyr, en geni, en sjöjungfru och många fler. Om din mobila enhet fortfarande körs på en äldre OS -version, vill du uppdatera den så snart en ny version släpps för att se till att du får tillgång till alla dessa nya och roliga emoji. Nya emoji släpps varje år. År 2018 tillkom 157 nya emoji.

Emoji -tatueringar dyker upp på udda platser

Vad är den senaste trenden inom tatueringskonst? Emoji, förstås. Atlanta Hawks basketspelare Mike Scott har inte en, inte två, utan flera emoji tatuerade på armarna från utseendet på bilderna som publicerades här på FanSided. Miley Cyrus har också lite bläck med den sorgliga kattens emoji, men lite mer diskret, belägen på insidan av underläppen. Är det verkligt? Vem vet, men det gör ett uttalande.

Ansiktet med tårar av glädje Emoji är det mest populära

Människor älskar verkligen att använda Face With Tears of Joy för att uttrycka sitt skratt, eftersom det är den mest populära emoji som används på Twitter. Det röda hjärtat, hjärtans ögon står inför och de rosa hjärtan emoji hamnar på andra, tredje respektive fjärde plats, vilket tyder på att människor tycker om att uttrycka sin kärlek till någon eller något online.

En dokumentär sammanfattar vår besatthet med emoji

Dissolve.com publicerade en kreativ kortfilm med emoji som föremål för en dokumentär, inspirerad av Sir David Attenboroughs verk och distinkta röst. Filmen är mindre än två minuter lång, men den sammanfattar vår konstiga och förvirrande besatthet av emoji ganska bra

Människor gör sina selfies till emoji

Det finns flera appar och webbplatser du kan använda för att göra en selfie till en personlig emoji. Emoji Me Keyboard -appen, Emoji Me Face Maker -appen och andra liknande appar är tillgängliga för Android- och iOS -enheter. Google Allo -chatt förvandlar dina selfies till anpassade emoji.

Emoji stöds nästan överallt

Att använda Twitter på mobila enheter har alltid varit populärt, men tills Twitter äntligen släppte emoji -stöd på sin webbversion 2014, skulle de små ikonerna dyka upp som tomma rutor om du besökte Twitter.com på en bärbar eller stationär dator. De är inte riktigt identiska med dem du ser och skriver på mobila enheter, men de kommer ganska nära, och allt är bättre än ett gäng lådor som fyller din Twitter -ström. För ordens skull kan du nu också lägga till Emoji -tangentbord på din Android -enhet. Så Android -användare behöver inte lida genom de konstiga fyrkantiga lådorna heller.

Emoji Trivia

Det borde inte vara en överraskning att skalle -emojin används mest i oktober och julgranen i december, men ingen vet varför 100 -emojierna är så populära i november. Födelsedagstårta och pizzaskivor är den mest använda matemojin året runt. Musiknoter emoji är den mest populära emoji i Brasilien och Argentina. Det finns mer än 2800 emoji i Unicode Standard från mitten av 2018, upp från 176 i den ursprungliga uppsättningen emoji.