Saltar al contenido

Fel 0x80070570: Vad det är och hur man åtgärdar det

11 de septiembre de 2021
error 0x80070570 featured d6611f4bacfa477bab911aacf81fb5b9

Felkoden 0x80070570 är ett vanligt felmeddelande på datorer, bärbara datorer och surfplattor med Windows 10 -operativsystemet. Det är dock också känt att visas på datorer med Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 och äldre. Här är en sammanfattning av vad felet är och hur man hanterar det.

Hur felkoden 0x80070570 visas

Det här meddelandet visas vanligtvis när ett fel uppstår under den första installationen av ett Windows -operativsystem eller under uppdateringen av ett som redan är installerat. Felmeddelandet 0x80070570 har också visats när du flyttar filer från en enhet till en annan. Beroende på den specifika orsaken till felvarningen kommer meddelandets text att skilja sig, eftersom det vanligtvis förklarar problemet i detalj. Ett meddelande kan till exempel säga:

 • Windows kan inte installera nödvändiga filer. Filen kan vara korrupt eller saknas. Se till att alla filer som krävs för installationen är tillgängliga och starta om installationen. Felkod: 0x80070570

Oavsett vad varningens kropp säger, slutar det alltid med:

 • Felkod: 0x80070570

Orsak till felkod 0x80070570

Ett utseende av felkoden 0x80070570 utlöses vanligtvis av en saknad eller skadad fil. En skadad eller defekt enhet kan också orsaka att meddelandet 0x80070570 visas, eftersom det kan hindra din Windows -dator från att läsa de nödvändiga filerna korrekt. När felmeddelandet visas under en installation eller uppgradering av Windows operativsystem är orsaken vanligtvis en skadad installationsfil som kan ha skapats av problem på serversidan av nedladdningen eller en instabil eller svag internetanslutning på din sida.

Hur du åtgärdar 0x80070570 fel

Eftersom orsaken till ett 0x80070570 -fel kan vara svår att identifiera, är det värt att arbeta igenom alla dessa potentiella lösningar för att problemet ska lösas.

 1. Starta om din dator. Omstart av en dator löser ofta slumpmässiga tekniska problem och bör vara det första du försöker. Spara alla dina öppna filer och avsluta alla öppna appar eller program innan du startar om datorn. På så sätt förlorar du inga framsteg eller innehåll.

 2. Utför en Windows -uppdatering. Förutom att ge dig tillgång till de senaste Windows-funktionerna och säkerhetsförbättringarna, utför Windows-uppdateringsprocessen också en systemomfattande genomsökning och åtgärdar eventuella fel eller buggar.

 3. Ladda ner Windows-uppdateringen igen. Om 0x80070570 -felet uppstod under Windows -uppdateringsprocessen, starta om datorn och tvinga fram en Windows -uppdatering manuellt. För att göra det, välj Start meny > inställningar > Uppdatering och säkerhet > Sök efter uppdatering. När du utför Windows -uppdateringen igen, undvik att använda appar eller program som kräver åtkomst till internet så att anslutningen är den starkaste den kan vara. Om du har en uppmätt anslutning kan du överväga att byta till en snabbare Wi-Fi eller kabelanslutning för en stabil nedladdningsupplevelse.

 4. Försök igen med appinstallationen. I likhet med ovanstående råd kommer ibland att försöka en uppdatering eller installation av Windows 10 -appen fungera, så det är värt att försöka minst en andra eller tredje gång innan du letar efter en alternativ fix.

 5. Kontrollera om disken är skadad. Om du installerar programvara från en CD-, DVD- eller Blu-ray-disk, kontrollera om disken är skadad eller smutsig. En repad eller smutsig hårddisk kan göra det svårt för en hårddisk att läsa innehållet och kan utlösa varningen 0x80070570. Undvik att göra cirkelrörelser med trasan när du rengör en smutsig disk. Om disken är repad finns det olika sätt att reparera den.

 6. Ladda ner filen igen. Om du får 0x80070570 -felet efter att du öppnat en fil som du laddade ner kan den vara skadad eller ofullständig. Ladda ner den igen och se till att nedladdningen slutförs korrekt. Ett enkelt sätt att kontrollera om en fil har laddats ner helt är att kontrollera dess filstorlek. Många webbplatser listar den totala storleken på de filer de har tillgängliga för nedladdning. För att korsreferera detta med den nedladdade filen, högerklicka på dess ikon på din dator och välj sedan Egenskaper.

 7. Kolla officiella kanaler. Ibland släpper appar och videospelutvecklare installationsfiler som är skadade eller inte laddas upp korrekt. Vanligtvis publicerar de associerade individerna eller företagen om dessa händelser på deras officiella Twitter- och Facebook -konton. Om så är fallet, vänta tills en fast installationsfil publiceras.

 8. Kontrollera din hårddisk för fel. Ibland kan en skadad enhet ligga bakom ett felmeddelande 0x80070570. Använd den här metoden för att skanna lokala enheter och externa enheter eller lagringsenheter som är anslutna till din dator från en USB -port.

 9. Be om ett nytt exemplar. Om filen skickades till dig från någon annan i ett e-postmeddelande och du inte kan öppna den på grund av felmeddelandet 0x80070570, be avsändaren att ladda upp filen till ett nytt e-postmeddelande och skicka den till dig igen. När du gör detta, be avsändaren att inte skicka samma e-post igen, utan att ladda upp bilagan manuellt igen. Filen var troligen skadad första gången den laddades upp.

 10. Avsluta appen. Om du har problem med att öppna en fil som du laddade ner från en app som WhatsApp, Telegram, Line eller Facebook Messenger, avsluta appen, starta om datorn, öppna appen och ladda ner filen igen.