Saltar al contenido

Felsökning av Xbox One-nätverksfel

30 de julio de 2021
image xboxsxcompare 5a0ea9da47c2660037e61425 16fd0203c58d4e89b46888cf8796c07a

Microsofts Xbox One-spelkonsol innehåller ett alternativ för att «testa nätverksanslutningar» på nätverksskärmen. Om du väljer detta alternativ kör konsolen diagnostik som letar efter tekniska problem med konsolen, hemnätverket, internet och Xbox-nätverkstjänsten. När allt är konfigurerat och körs som det ska, slutförs testerna normalt. Om ett problem upptäcks rapporterar testet dock ett av många olika felmeddelanden som beskrivs nedan.

Det går inte att ansluta till ditt trådlösa nätverk

När du ställer in en del av ett Wi-Fi-hemnätverk kommunicerar Xbox One med en bredbandsrouter (eller annan nätverksgateway) för att nå internet och Xbox-nätverket. Det här felet visas när spelkonsolen inte kan skapa en Wi-Fi-anslutning. Xbox One-felskärmen rekommenderar att strömbryta sin router (gateway) -enhet för att kringgå detta problem. Om routeradministratören nyligen ändrade lösenordet för Wi-Fi-nätverket (trådlös säkerhetsnyckel) bör Xbox One uppdateras med den nya nyckeln för att undvika framtida anslutningsfel.

Det går inte att ansluta till din DHCP-server

Microsoft Xbox One S

De flesta hemroutrar använder DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) för att tilldela IP-adresser till klientenheter. Medan ett hemnätverk i princip kan använda en PC eller annan lokal enhet som sin DHCP-server, tjänar routern normalt det ändamålet. En Xbox One rapporterar detta fel om den inte kan förhandla med routern via DHCP. Xbox One-felskärmen rekommenderar användare att strömcykla sin router, vilket kan hjälpa till med tillfälliga DHCP-fel. I mer extrema fall, särskilt när samma problem påverkar flera klienter förutom Xbox, kan en fullständig fabriksåterställning av routern krävas.

Det går inte att få en IP-adress

Xbox One och Kinect

Det här felet visas när en Xbox One kan kommunicera med routern via DHCP men inte får en IP-adress i retur. Som med DHCP-serverfelet ovan rekommenderar Xbox One-felskärmen att strömcykla routern för att återställa från det här problemet. Routrar kan misslyckas med att utfärda IP-adresser av två huvudsakliga skäl: alla tillgängliga adresser används redan av andra enheter eller routern fungerar inte. En administratör kan (via routerns konsol) utöka hemnätverkets IP-adressområde för att hantera fall där inga adresser är tillgängliga för Xbox att

Kan inte ansluta till en automatisk IP-adress

Xbox ett

En Xbox One rapporterar detta fel om den kan nå hemroutern via DHCP och får en IP-adress, men anslutning till routern via den adressen fungerar inte. I den här situationen rekommenderar Xbox One-felskärmen användare att ställa in spelkonsolen med en statisk IP-adress, vilket kan fungera, men kräver noggrann konfiguration och löser inte det underliggande problemet med automatisk IP-adresstilldelning.

Kan inte ansluta till Internet

internetanslutning med wlan-router på hemmakontoret

Om alla aspekter av Xbox-till-router-anslutningen fungerar korrekt, men spelkonsolen fortfarande inte kan nå internet, uppstår detta fel. Normalt utlöses felet av ett allmänt fel i hemmets internettjänst, till exempel ett tillfälligt avbrott i tjänsteleverantörens ände.

DNS löser inte namnen på Xbox-servern

Xbox One och kontroller

På Xbox One-felsidan rekommenderas att strömcykla routern för att hantera det här problemet. Detta kan åtgärda tillfälliga fel där routern inte delar sina lokala DNS-inställningar (Domain Name System) korrekt. Problemet kan dock också orsakas av avbrott med internetleverantörens DNS-tjänst, där routern startar om inte hjälper. Vissa människor rekommenderar att du konfigurerar hemnätverk för att använda DNS-tjänster från tredje part för att undvika detta scenario.

Anslut en nätverkskabel

Xbox ett

Detta felmeddelande visas när Xbox One är konfigurerad för trådbundet nätverk men ingen Ethernet-kabel har upptäckts i konsolens Ethernet-port.

Koppla ur nätverkskabeln

Xbox ett

Om en Xbox One är konfigurerad för trådlöst nätverk och en Ethernet-kabel också är ansluten till konsolen visas detta fel. Om du kopplar bort kabeln undviker du att förvirra Xbox och låter dess Wi-Fi-gränssnitt fungera normalt.

Det finns ett hårdvaruproblem

Router och signal grafik

Ett fel i spelkonsolens Ethernet-maskinvara utlöser detta felmeddelande. Att byta från en kabelansluten till en trådlös nätverkskonfiguration kan kringgå detta problem. Annars kan det vara nödvändigt att skicka in Xbox för reparation.

Det finns ett problem med din IP-adress

DNS-moln som visar stora offentliga DNS-leverantörer och IP-adresser

Om en Xbox One är inställd med en statisk IP-adress som hemroutern inte kan använda (vanligtvis för att den är utanför routerns IP-intervall) kan detta felmeddelande uppstå. Förslaget till Xbox One-felsidan för att försöka ändra Wi-Fi-kanalnumret gäller när Xbox använder dynamisk (DHCP) adressering. Ett scenario där Xbox av misstag ansluter till grannens router, får en annan IP-adress och sedan återställer anslutningen till rätt hemrouter, kan utlösa samma fel.

Du är inte inkopplad

En person som ansluter en Ethernet-kabel till en trådlös router

Detta meddelande visas när du använder en trådbunden anslutning där Ethernet-anslutningen inte fungerar som den ska. Sätt tillbaka varje ände av kabeln i Ethernet-porten för att säkerställa solida elektriska kontakter. Testa med en alternativ Ethernet-kabel om det behövs, eftersom kablar kan kortslutas eller försämras över tiden. I värsta fall kan dock en kraftövervakning eller annat problem ha skadat Ethernet-porten på Xbox One (eller routern i andra änden), vilket kräver att spelkonsolen (eller routern) måste servas professionellt.

Ditt säkerhetsprotokoll fungerar inte

Kvinnas pekfinger som trycker på gränssnittet av säkerhetshänglåset med den elektroniska strömkretsen

Detta meddelande visas när hemrouterns val av Wi-Fi-säkerhetsprotokoll är oförenligt med de smaker av WPA2, WPA eller WEP som Xbox One stöder.

Din konsol är förbjuden

kaukasisk hand med skriv inte in symbol skriven på handflatan

Modding (manipulering med) Xbox One-spelkonsolen kan utlösa Microsoft att permanent förbjuda det från att ansluta till Xbox-nätverket. Förutom att kontakta Xbox Enforcement-teamet och ångra för dåligt beteende kan ingenting göras med den Xbox One för att återställa den i nätverket (även om andra funktioner fortfarande kan fungera).

Vi är inte säkra på vad som är fel

ryckte på pojken

Tack och lov kommer detta felmeddelande sällan. Om du får det, försök hitta en vän eller familjemedlem som har sett det tidigare och har ett förslag på vad du ska göra. Var beredd på en lång och svår felsökningsinsats med kundsupport plus försök och fel annars.