Saltar al contenido

Flytta skräppost till skräpmappen automatiskt i Mozilla Thunderbird

28 de junio de 2021
GettyImages 71531609 5a6b572e8023b90037661b79

När du har tränat skräppostfiltret i Mozilla Thunderbird ett tag och är nöjd med klassificeringarna kan du skörda den största fördelen. Mozilla Thunderbird kan automatiskt flytta allt skräp ur inkorgen automatiskt och dumpa det i skräpmappen. Se dock till att du besöker skräpmappen då och då och att du korrigerar falska klassificeringar både i den här mappen och i din inkorg med pedantisk noggrannhet.

Flytta skräppost till skräpmappen automatiskt i Mozilla Thunderbird

Så här gör du Mozilla Thunderbird-fil skräppost till en separat mapp automatiskt:

  • Välj Verktyg > alternativ > säkerhet från menyn.
  • Klicka på Skräp kategori.
  • Se till När jag markerar meddelanden som skräp: är markerad och att alternativknappen är inställd på Flytta dem till kontoets «skräp» -mapp.
  • Klick OK.

Ange regler per konto

Åsidosätt den globala skräphanteringskonfigurationen genom att välja Verktyg > konto inställningar > Skräpinställningar från menyn. Thunderbird stöder regler per konto för hantering av skräppostmeddelanden. I panelen Skräpinställningar anger du var inkommande skräppost ska placeras – standardmappen «Skräp» eller vilken annan mapp du vill – för varje konto du har konfigurerat i Thunderbird. Alternativt kan du konfigurera varje konto för att ta bort skräppost som är äldre än en konfigurerbar tid (standard är 14 dagar).

Automatisk radering av skräppost

Thunderbird tar inte automatiskt bort skräppost från dina skräppostmappar om du inte har angett en regel per konto. Istället reglerar din e-postleverantörs regler. Till exempel tar Gmail inte bort skräppost automatiskt, men du kan skapa ett filter medan du är inloggad direkt i Gmail som tar bort skräppost åt dig. Denna inställning är oberoende av Thunderbird. Du kan emellertid när som helst tömma ett kontos skräpmapp manuellt – vare sig det är i Thunderbird eller när du är inloggad på kontot med ett annat program eller webbgränssnitt.

Bästa praxis för skräppost

Ingen gillar att få skräppost, men att hantera skräppost tar lite tålamod:

  • Om din e-postleverantör erbjuder en maskininlärningsalgoritm för att «träna» hur du rengör din inkorg, måste du spendera några veckor eller månader i förväg för att hjälpa algoritmen att klassificera meddelanden korrekt. Att ställa in skräpflaggor eller separata «skräppost» – och «skinkflaggor» berättar din e-postleverantörs regler mot skräppost vad du vill se och vad du inte vill. Med tiden erbjuder dessa verktyg exceptionell noggrannhet – till priset av den första utbildningssatsningen.
  • Ingen skräppostskanner är perfekt. Följaktligen bör du ställa in dina e-postprogram för att behålla skräppost tills du har chansen att granska det manuellt.
  • Var försiktig med vad du flaggar. Om du får ett nyhetsbrev som du inte längre vill, avslutar du prenumerationen på det istället för att markera det som skräp, eftersom vissa e-postleverantörer kommer att «rapportera» skräppost till clearinghusen. En eller två falska rapporter om skräp kan vara tillräckligt för att sätta ett litet företags e-postserver på blocklistor, vilket sedan påverkar andra användare.
  • Svara aldrig på skräppost – allt du behöver göra är att få mer av det på lång sikt.
  • Överväg att inaktivera HTML-vyer för ditt inkommande e-postmeddelande. Vissa meddelanden innehåller spårningspixlar som signalerar en fjärrserver om att en människa har öppnat och visat meddelandet, även om du till sist skickade det till skräpmappen. Det faktum att en e-postadress är «live» kan bjuda in betydligt mer skräppost senare.