Saltar al contenido

För- och nackdelar med att resa med en Apple TV

4 de agosto de 2021
new apple tv 4k console device against yellow background 1140205622 2a35a59f75d34f95b8395268d53950b0

Att använda en Apple TV -enhet kan vara beroendeframkallande. Se vad du vill, när du vill. Lyssna på musik, utbilda dig själv, spela spel och andra fantastiska saker. Det är proffsen. När du åker på semester kan du sakna din Apple TV och hitta ett hotells underhållningsalternativ begränsad av jämförelse. Det är möjligt att ta med dig din Apple TV på semester, men att resa med din Apple TV är inte lätt och kräver planering, förberedelse och lite tur. Det är kon. Förutom Apple TV-boxen och Siri Remote behöver du en HDMI-kabel, Ethernet-kabel, Lightning-USB-kabel och Apple TV-strömkabel. Du kan behöva en bärbar Wi-Fi-router och en HDMI-till-VGA-adapter med ljudstöd.

Så här får du Apple TV online medan du reser

Medan de flesta hotell erbjuder gästerna platt-TV, erbjuder de inte alla bredbandsanslutningar eller gratis Wi-Fi. Vissa hotell tar ut höga avgifter för att gå online. Innan du reser, kontrollera med din destination för att bekräfta att den kan ge dig antingen ett Wi-Fi-nätverk som du kan ansluta till din Apple TV eller en trådbunden bredbandsanslutning som du kan ansluta direkt till ditt hotellrum.

Hur man använder en bredbandsanslutning

Om du kan ansluta till en trådbunden bredbandsanslutning, ta en bärbar Wi-Fi-router med dig för att skapa ditt eget Wi-Fi-nätverk. Detta låter dig ta din Apple TV online.

Hur man använder en Wi-Fi-anslutning

Om du inte har en bredbandsanslutning att ansluta direkt till är dina alternativ begränsade. Ett alternativ är att använda din Mac eller PC för att ansluta till Wi-Fi-nätverket och sedan lägga till din Apple TV i nätverket genom att ansluta datorn till din Apple TV via en Ethernet-kabel. Ett annat alternativ är att använda telefonens mobilanslutning för att skapa ett tillfälligt Wi-Fi-nätverk-kallat en hotspot-för att stödja Apple TV på ditt hotellrum. Även om denna åtgärd medför datakostnader om du inte har en generös nätverksleverantör, kan du komma online ganska snabbt. Lär dig hur du gör din Windows-dator eller Mac till en Wi-Fi-hotspot.

Så här lägger du till din Apple TV i nätverket

Inte alla gästfokuserade Wi-Fi-tjänster är lika. Vissa destinationer verkar glada att låta alla sina gäster gå med i nätverket, men andra kräver att du får åtkomst till nätverket med hjälp av ett onlineformulär. Detta fungerar inte för en Apple TV eftersom den inte har en inbyggd webbläsare. Det finns dock alternativ. Ett hotells tekniska supportpersonal kan kanske lägga till din Apple TV till nätverket manuellt, även om du måste ge dem dess MAC -adress. För att hitta MAC -adressen för din Apple TV, gå till inställningar > Allmän > Handla om och leta efter Wi-Fi-adress. Det kommer att finnas en 12-siffrig hexadecimal kod. Skriv ner detta innan du reser och fäst det längst ner på din Apple TV så att du kan ge det till teknisk support. För att komma i kontakt med ditt hotells tekniska support, kontakta receptionen eller hitta information om internet i ditt rum.

Felsökning av hastighets- och platsproblem

Innan du reser, ta reda på hur snabbt hotellnätverket är. Vissa hotellnätverk är långsamma och har flera gäster som delar bandbredd och använder nätverket samtidigt. Ett långsamt nätverk betyder att innehållet du strömmar kommer att fördröja och stamma. Filmer kan stanna och navigering till nya program kan ta ett tag. I den här situationen kan du använda din Apple TV för att strömma innehåll som du redan har på din Mac, iPad eller iPhone i stället för att komma åt nytt innehåll online. Om du laddar ner en film via iTunes Store väljer du formatet Standard Definition för en bättre tittarupplevelse på ett långsamt nätverk. Tänk på att din plats också kan stoppa dina underhållningsplaner även om du kan komma åt innehåll med din Apple TV. Streamingtjänster identifierar din plats innan du skickar innehåll och kommer att neka åtkomst om du befinner dig på en plats utan rätt upphovsrättstillstånd. Se till att du förstår vilka appar som fungerar och vad du kan strömma innan du ger dig iväg.

Apple TV -alternativ

Om du bestämmer dig för att resa med din Apple TV inte kommer att fungera, överväg att ansluta din iPhone eller iPad till vilken skärm som helst som är tillgänglig med Lightning Digital AV -adapter och en HDMI -kabel. Med ett snabbt nätverk och en generös datakapacitet kan du strömma filmer utan att dela din MAC -adress eller hoppa igenom alla fält som krävs för att få en Apple TV online hemifrån. Överväg att länka till en hemmediaserver, till exempel VLC. När du länkar VLC till din Apple TV kan du titta på videoströmmar i flera format från flera källor, inklusive uppspelning av lokalt nätverk, fjärruppspelning och uppspelning av nätverksströmmar.