Saltar al contenido

Gmail-problem? Så här fixar du dem

16 de julio de 2021
rawpixel 800821 unsplash 5c01b0bfc9e77c0001a3d3b0 2f7c1a96dc424dbb93c4fd0cf054cae8

Om du stöter på fel eller andra problem med Gmail, kan du prova dessa idéer för felsökning så att det här e-postkraftverket fungerar igen för dig. Dessa steg gäller för Gmail i Chrome, Safari, Firefox och andra webbläsare.

Orsaker till Gmail-fel

Gmail-problem, men sällan, kan uppstå från både användaren och Google. På användarsidan kan orsaken vara en dålig internetanslutning, ett glömt lösenord eller ett konfigurationsfel. På Googles sida kan det hända att webbplatsen är nere eller att det kan uppstå en fel som uppstår genom en uppdatering.

Hur fixar du vanliga Gmail-fel

Om problemet är på din sida finns det vanligtvis en enkel lösning. Men om problemet ligger hos Google kan du inte göra mycket annat än att vänta tills det åtgärdas. Här är några steg för att ta reda på vad som går fel och några möjliga korrigeringar. Om du har glömt din inloggningsinformation använder du funktionen för Gmail-kontoåterställning.

 1. Använd Gmail i en webbläsare som stöds. Gmail fungerar bäst i den senaste versionen av webbläsaren du använder. Webbläsaren måste ha cookies och JavaScript aktiverat för att använda alla Gmail-funktioner.

 2. Stäng tillfälligt av webbläsartillägg och tillägg. Ibland kan tillägg och tillägg störa Gmail. Alternativt kan du använda webbläsarens privata surfning eller inkognitoläge för att öppna Gmail utan att några tillägg körs. Om Gmail fungerar ordentligt utan att några tillägg körs, aktivera tilläggen en i taget för att avgöra den skyldige.

 3. Rensa webbläsarens cache och cookies. Att rensa dessa objekt kan ta hand om laddnings- och formateringsproblem.

 4. Besök Google Workspace Status Dashboard. Se statuspanelen för att ta reda på kända problem som Gmail för närvarande upplever.

Om du saknar e-post

Om du inte har fått några meddelanden som du förväntade dig, du inte får några nya e-postmeddelanden eller e-postmeddelanden som var i din inkorg försvann, kontrollera dessa inställningar.

 1. Leta efter de meddelanden som saknas. Kolla din All post, Skräppost, och Skräp mappar för de saknade meddelandena.

 2. Sök efter blockerade adresser. Gå till inställningar > Se Alla inställningar > Filter & blockerade adresser fliken för att se om du oavsiktligt blockerade de saknade meddelandena. Leta efter filter med Radera det eller Hoppa över inkorgen listas som åtgärden och redigera eller ta bort alla som spårar av meddelanden som du hellre vill se. Klick Spara ändringar för att tillämpa alla ändringar du gjort.

 3. Sök efter vidarebefordrade adresser. Ta reda på om en vidarebefordran e-postadress är listad i Vidarebefordran & POP / IMAP > Spedition sektion. Stäng i så fall antingen av inställningen eller välj Förvara Gmails kopia i inkorgen eller Markera Gmails kopia som läst. Klick Spara ändringar för att tillämpa alla ändringar du gjort.

Om ditt konto har hackats

Om du märker okänd aktivitet i ditt e-postkonto eller ständigt har problem med att logga in kan någon ha hackat din Gmail. Säkra ditt konto direkt. Saker att leta efter inkluderar:

 • Kontakter som meddelar att de har fått skräppost från ditt Gmail-konto.
 • Ändringar av inställningar som e-postdelegering, vidarebefordran och automatiska svar.
 • Blockerade e-postadresser eller filter som du inte har konfigurerat.
 • E-postmeddelanden som på mystisk väg raderades.
 1. Gå till sidan för Google-kontosäkerhet och logga in om du uppmanas att göra det.

 2. Klick Senaste säkerhetsaktivitet och leta efter misstänkt aktivitet.

  Googles säkerhetskontroll

 3. Klick Nej det var inte jag om du ser någon aktivitet som du inte utförde. Följ sedan stegen för att säkra ditt konto.

 4. Klick Dina enheter och klicka Känner inte igen en enhet om du ser någon enhet listad som inte är din och har loggat in på ditt Google-konto. Följ stegen för att säkra ditt konto.