Saltar al contenido

Gör Siri säker att använda med denna enkla säkerhetsinställningar

24 de enero de 2023
Siri Security 56a6a5455f9b58b7d0e42031

Om du har en iPhone eller iPad är chansen stor att du har lekt med Siri virtuella assistent. Du har säkert ställt den alla möjliga viktiga frågor som «Vad är meningen med livet?» eller «Berätta ett skämt.» Men Siri kan ge upp dina hemligheter på grund av ett säkerhetshål som är lätt att åtgärda.

Potentiell säkerhetsgap

Apple föredrar snabb åtkomst framför enhetssäkerhet för Siri, vilket är anledningen till att iOS-standardinställningarna tillåter den att kringgå lösenordslåset. Men att tillåta Siri att kringgå lösenordslåset kan tillåta en tjuv eller hackare att ringa telefonsamtal, skicka texter, skicka e-postmeddelanden och komma åt annan personlig information utan att behöva ange säkerhetskoden först. En balans måste alltid göras mellan säkerhet och användbarhet. Användare och mjukvaruutvecklare måste välja hur mycket upplevd säkerhetsfunktionsrelaterade besvär de är villiga att utstå för att hålla sina enheter säkra jämfört med hur snabbt och enkelt de vill kunna använda dem.

Hur man skärper Siri Security

Så här blockerar du Siri från att kringgå lösenordslåset:

 1. Knacka inställningar.

 2. Knacka Face ID och lösenord. Eller tryck Tryck på ID och lösenord på enheter som inte stöder Face ID.

 3. Ange ditt lösenord.

 4. Se till att alternativet för lösenordslås är aktiverat.

 5. Uppsättning Kräv lösenord till omedelbart.

  Ansikts-ID och lösenordsinställningar i iOS med Kräv lösenord inställt på

 6. I den Tillåt åtkomst när den är låst sektionen, stäng av Siri brytare.

  En iPad-användare stänger av möjligheten att använda Siri på låsskärmen

 7. Stäng inställningar.

Praktiska överväganden

Om du föredrar omedelbar tillgång till Siri utan att behöva titta på skärmen för att ange ett lösenord är helt upp till dig. När du till exempel sitter i bilen är det viktigare att köra säkert än datasäkerhet. Så om du använder din iPhone i handsfree-läge, behåll standardalternativet, så att Siri-lösenordet kan förbigås. När Siri-funktionen blir ytterligare avancerad och mängden datakällor den utnyttjar ökar, kan även datasäkerhetsrisken för skärmlåsbypasset öka. Till exempel, om utvecklare knyter Siri till sina appar i framtiden, kan det ge en hackare finansiell information om en bankapp körs och loggar in med hjälp av cachade autentiseringsuppgifter och en hacker ställer Siri de rätta frågorna. Apple fortsätter att övervaka säkerhetsproblem kring Siri och har förhindrat vissa funktioner från att utföras medan en telefon är låst. Ett exempel är om du har ett HomeKit (Siri-aktiverat) dörrlås, någon kan inte be Siri att låsa upp din dörr om telefonens låsskärm är aktiv.