Saltar al contenido

Midland LXT500VP3 recension

16 de abril de 2023
hero sq 03LW4066844 1 d464c012f5da4072b378c622c0922248

Midland LXT500VP3

Vad vi gillar

 • Användbara grundläggande funktioner
 • Liten och ficka

Vad vi inte gillar

 • Dålig ljudkvalitet
 • Otillförlitlig mottagning
 • Knappar som inte svarar

Midland LXT500VP3 erbjuder dålig mottagning och ljudkvalitet för ett premiumpris, vilket gör dessa svåra walkie-talkies att rekommendera.

4.2

Midland LXT500VP3 22-kanals GMRS

Midland LXT500VP3

i den här artikeln

Vi köpte Midland LXT500VP3 så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Midland LXT500VP3 verkar ha en idealisk mitt på vägen jämfört med andra tvåvägsradioapparater. Vanligtvis finns den bästa balansen mellan pris och prestanda i denna mellanväg mellan den minskande avkastningen av toppprodukter och de uppoffringar som är inneboende i billigare alternativ. Med walkie-talkies verkar omfattningen av pris, funktioner och kvalitet tydlig. Men, som vi fann med LXT500VP3, kan ett mellanpris fortfarande produktbudgetprestanda.

Midland LXT500VP3

Design: Fickbar, men dålig kvalitet

Midland LXT500VP3 finns i tre olika färger: Black, Black/Blue och Black/Mossy Oak Camo. Vi testade den klassiska svarta stilen. Många hörn klipptes för att göra den här radion, och detta var uppenbart så fort vi öppnade lådan. Knapparna var särskilt nedslående, eftersom de saknade taktil feedback att det var svårt att avgöra om vi verkligen tryckte på dem – detta var tydligast på PTT-knappen (Push To Talk). Ytterligare indikatorer på lågkvalitativ konstruktion är den grundläggande plastbältesklämman och batterifacket, som var svårt att öppna och stänga och buktade utåt eftersom det inte var tillräckligt stort för att hålla de nödvändiga batterierna. Alla påståenden om väderbeständighet äventyrades allvarligt av gapet som detta skapade.

Många hörn klipptes för att göra denna radio. När det gäller hållbarhet är skärmen gjord av plast och tar lätt upp repor. Ljud in/ut-portarna är täckta av en tätande gummilucka som verkar göra ett tillfredsställande jobb med att hålla ut elementen, men det känns inte hållbart, och vi förväntar oss inte att det ska stå emot flera år av frekvent användning. Det är också viktigt att notera att ett headset inte ingår. Radion slås på genom att trycka ner mittknappen under displayen. Detta fungerar okej och skulle vara ett problem om knapparna på LXT500VP3 inte var så snåriga och otillfredsställande att använda. Men det verkar fortfarande sämre än den mer vanliga ratten som andra radioapparater använder som på/av-knapp och volymkontroll. Positivt är att LXT500VP3 är bekväm nog att hålla i handen. Den är också lätt och väldigt liten så att du enkelt kan bära den i fickan. Detta är lika bra eftersom bältesklämman är av så undermålig kvalitet.

Midland LXT500VP3

Installationsprocess: En övning i frustration

I våra tester var det något av en frustrerande upplevelse att installera Midland LXT500VP3. Det var mycket svårt att öppna batteriluckan, ett problem som förvärras av förvirrande instruktioner – du måste rikta radions bas bort från dig, trycka nedåt med båda tummarna på toppen av bakpanelen och skjuta fackdörren bort från dig. Det krävdes också en del kraft för att byta batteriluckan efteråt, och den buktade något utåt när batterierna väl satt in.

Även lite ojämn terräng har en överdriven effekt på ljudkvaliteten. Som tur är är batteribyte ganska sällan så länge du använder det medföljande uppladdningsbara batteripaketet och inte behöver byta ut det på fältet. Sätt bara in radion i den medföljande laddningsvaggan, tryck ner tills den klickar på plats, så börjar den slås på. En lysdiod på laddningsvaggan indikerar att laddning pågår med ett rött ljus (även om det förbryllande nog aldrig ändrar färg när radion är fulladdad). Den första laddningsprocessen tog 24 timmar och efterföljande laddning krävde 12 timmar från tom.

Display: Gör vad den behöver (och inte mer)

LXT500VP3:s svartvita display är väldigt minimalistisk, men den får jobbet gjort och är rimligt synlig i starkt solljus. Det är tillräckligt för att byta kanal och justera olika inställningar men är inte exceptionellt på något sätt.

Prestanda: Hamstrung där det gäller

Den här radion visade sig vara en besvikelse under testningen – även lite ojämn terräng hade en onormal effekt på ljudkvaliteten. Om du har en direkt linje utan hinder kan du kanske nå den annonserade räckvidden på 22 mil. Men om du inte är ute på öppet hav eller står på en bergstopp och pratar med någon annan på en annan bergstopp, är det osannolikt att räckvidden någonsin kommer att förverkligas. Problemet med störningar och hinder delas av alla tvåvägsradioapparater, inklusive mycket dyra modeller. LXT500VP3 presterar dock särskilt dåligt även för en konsument walkie-talkie. I våra tester kunde den kommunicera genom måttligt tät skog och med några strukturer i vägen, men om det ens fanns en liten kulle emellan dog signalen direkt.

Midland LXT500VP3

Batteritid: Ingen indikation på hur mycket som är kvar

LXT500VP3 annonserar inte hur länge dess batteri ska hålla från full laddning. Detta kommer förmodligen att variera beroende på hur ofta det används, men när vi lämnade det på det varade det i cirka 12 timmar. För att förlänga batteritiden kan du ställa in radion på en lägre effektinställning, men mottagningen är redan dålig så du kan lika gärna stänga av dem. Ett problem vi stötte på under testningen är att LXT500VP3 inte ger någon indikation på batterinivån förrän den börjar ta slut. Som tur är har du lite flexibilitet: om batterierna dör och du behöver fortsätta använda radion kan du byta ut det uppladdningsbara batteripaketet mot vanliga AAA.

Nyckelfunktioner: Enkelt men användbart

En ljuspunkt med LXT500VP3 är dess enkla men behändiga funktionsuppsättning. 22-kanalsområdet är användbart (om inte särskilt imponerande), och de inkluderar en automatisk kanalskanner så att du enkelt kan hitta vilka kanaler som används.

Det stora utbudet av kanaler och funktioner spelar ingen roll om du inte kan kommunicera alls. Funktionen «tyst drift» är också ett plus om du vill undvika höga pip och andra ljud från radioapparaterna, och den automatiska squelch-funktionen gör ett bra jobb med att minska bakgrundsljudet. Dessutom kan du skicka ut samtalsvarningar för att se till att den du försöker ringa är redo att ta emot ditt meddelande, och knapplåset förhindrar att du av misstag ändrar inställningar medan radion är i fickan, packar eller sitter fast i bältet.

Pris: För mycket för för lite

LXT500VP3 säljs för $40 för ett par. På pappret borde detta göra det till ett bra budgetalternativ för de som inte vill kompromissa för mycket på funktioner, tillgängliga kanaler och utbud. Vi fann dock att billigare radioapparater, som Arcshell AR-5, erbjuder bättre ljudkvalitet och räckvidd för en bråkdel av kostnaden. Och för bara $30 mer är Midland GXT1000VP4 laddad med funktioner och presterar mycket bättre. LXT500VP3 är fortfarande för högt prissatt för att vara konkurrenskraftig.

Konkurrens: Bättre alternativ finns i överflöd

LXT500VP3 klarar sig helt enkelt inte mot andra radioapparater. Å ena sidan har du den mycket billigare Arcshell AR-5 med sin utmärkta ljudkvalitet och prestanda. LXT500VP3 erbjuder bara ett fåtal fördelar jämfört med den som skanning, ett SOS-larm och ett bredare urval av kanaler. Om det var i nivå när det gäller ljudkvalitet, så skulle ett argument kunna göras för LXT500VP3, men eftersom den faktiskt ligger långt efter Arcshell på dessa viktiga sätt, är det svårt att rekommendera LXT500VP3 framför Arcshell. Om du verkligen behöver dessa extra kanaler och funktioner rekommenderar vi istället Midland GXT1000VP4. Den radion har bra ljudkvalitet och prestanda, och för många funktioner för att listas här. Den är också bättre gjord och är mycket mer professionell till utseendet. LXT500VP3:s enda verkliga fördel gentemot andra walkie-talkies är dess lilla, ficka profil.


Slutlig dom

Inte ett bra köp – du kan hitta billigare walkie-talkies som presterar bättre. Den nedslående ljudkvaliteten och prestandan hos Midland LXT500VP3 är de största nackdelarna. Det stora utbudet av kanaler och funktioner spelar ingen roll om du inte kan kommunicera alls.

Specifikationer

 • produktnamn

  LXT500VP3 22-kanals GMRS

 • Produktmärke

  Midland


 • Pris

  39,99 USD

 • Produktens mått

  2 x 1 x 6 tum.

 • Räckvidd

  24 mil


 • Batteri

  NiMH uppladdningsbart batteripaket eller 4 x AAA-batterier

 • Tillgängliga kanaler

  22

 • Garanti

  3 år