Saltar al contenido

Hur man använder IFTTT med Alexa

7 de marzo de 2023
GettyImages 586094802 5aa93c9343a1030036b25baa

Vad du ska veta

  • Logga in eller skapa ett IFTTT-konto och välj Ansluta för att länka din Alexa till kontot.
  • Använd en av de befintliga appletarna. I IFTTT, välj en applet och välj Sätta på.
  • När du har ställt in appleten använder du frasen du skapade under installationen för att aktivera den.

Den här artikeln förklarar hur man skaffar ett IFTTT-konto och länkar det till Alexa. Den förklarar också vad applets är och hur man använder dem.

Hur IFTTT-applets fungerar

IFTTT-recept, även kända som applets, är kedjor av enkla villkorliga uttalanden som fungerar med många applikationer, inklusive Amazon Alexa. IFTTT involverar kommandon som säger till programvaran, «Om «den här» triggern inträffar, måste «den» åtgärden äga rum» med hjälp av IFTTT-tjänsten. IFTTT Alexa-kanalen gör det ännu enklare att använda tjänsten, eftersom du kan använda dess befintliga recept. Om IFTTT Alexa-kanalen inte har den trigger- och actionkombination du letar efter, ställ in din egen för att utföra de funktioner du vill ha. För att aktivera IFTTT Alexa Skill, skapa eller logga in på ditt IFTTT-konto och välj sedan Ansluta att länka ditt Amazon-konto och ge det nödvändiga behörigheter.

Hur man använder IFTTT-recept med Amazon Alexa

IFTTT-recept, även kända som applets, är kedjor av enkla villkorliga uttalanden som fungerar med många applikationer, inklusive Amazon Alexa. IFTTT involverar kommandon som säger till programvaran, «Om «den här» triggern inträffar, måste «den» åtgärden äga rum» med hjälp av IFTTT-tjänsten. IFTTT Alexa-kanalen gör det ännu enklare att använda tjänsten, eftersom du kan använda dess befintliga recept. Om IFTTT Alexa-kanalen inte har den trigger- och actionkombination du letar efter, ställ in din egen för att utföra de funktioner du vill ha. Den allmänna processen för att öppna en applet är enkel. Inom IFTTT, klicka på appleten för att distribuera i listan över Alexa-alternativ och klicka eller tryck sedan på Sätta på för att aktivera det. Följ anvisningarna för att ge IFTTT tillstånd att ansluta till en annan smart enhet. Om du till exempel vill göra det möjligt för appleten att brygga en kopp kaffe med din WeMo-kaffebryggare om du säger «Alexa, brygg mig en kopp», kommer du att uppmanas att ansluta med din WeMo-app. När du har ställt in receptet, åberopa det med den fras du angav i receptet. Varje recept har olika villkor och regler beroende på vilka andra tjänster du anslutit. Till exempel ser receptet för att ansluta till en uppgiftshanteringstjänst som Remember the Milk annorlunda ut än receptet för att styra en hemautomatiseringsenhet.