Saltar al contenido

Har du Android? Här är iTunes-funktionerna som fungerar för dig

20 de julio de 2021
itunes on nexus 5bedaab946e0fb0058b43a59

Att besluta att köpa en Android-enhet snarare än en iPhone betyder inte att du måste vända ryggen till det enorma urvalet av musik, filmer och andra fantastiska media som finns i iTunes. Oavsett om det är musik eller filmer, appar eller själva iTunes-programmet, kanske vissa Android-användare vill använda iTunes eller åtminstone få innehållet. Men när det gäller iTunes och Android, vad fungerar och vad fungerar inte? Informationen i den här artikeln ska gälla oavsett vem som skapade din Android-telefon. Oavsett om du har en telefon från Samsung, Google, Huawei, Xiaomi eller någon av de många andra Android-tillverkarna, gäller dessa tips.

Spela iTunes Music på Android: Ja

Musik som laddats ner från iTunes är i de flesta fall kompatibel med Android-telefoner. Musik som köps från iTunes är i AAC-format, som Android har inbyggt stöd för. Undantaget från detta är låtar som köpts från iTunes före introduktionen i april 2009 av det DRM-fria iTunes Plus-formatet. Dessa filer, som använder det skyddade AAC-formatet, fungerar inte på Android eftersom det inte stöder iTunes: s digitala rättighetshantering (DRM). Du kan dock uppgradera dessa låtar till Android-kompatibla AAC-filer.

Spela Apple Music på Android: Ja

Om du letar efter iTunes för Android för att få tillgång till all musik från iTunes Store har du tur. Apple Music körs också på Android. Det betyder att du får obegränsad tillgång till tiotals miljoner låtar i Apple Music. Apple Music-streamingtjänsten är anmärkningsvärd eftersom den representerar Apples första stora Android-app. Tidigare skapade Apple bara iOS-appar. Apple Music ersätter dock Beats Music-tjänsten och appen, och den kördes på Android. På grund av detta är Apple Music också tillgängligt för Android-användare. Ladda ner appen för att få en gratis provperiod. Prenumerationer för Android-användare kostar samma som för iPhone-användare.

Spela podcasts från iTunes på Android: Sort Of

Poddsändningar är bara MP3-filer och Android-enheter kan alla spela MP3-filer, så kompatibilitet är inte ett problem. Men utan iTunes eller Apple Podcasts-app för Android är frågan: varför skulle du försöka använda iTunes för att få podcasts till din Android? Google Play, Spotify och Stitcher, alla appar som körs på Android, har stora podcastbibliotek. Tekniskt kan du ladda ner podcasts från iTunes och synkronisera dem till din Android, eller hitta en podcast-app från tredje part som låter dig prenumerera på iTunes för nedladdningar, men det är nog enklare att bara använda en av dessa appar. För att lära dig mer om detta, kolla in Hur man lyssnar på iTunes Podcasts på Android.

Spela iTunes-videor på Android: Nej

Alla filmer och TV-program som hyrs eller köps från iTunes har begränsningar för hantering av digitala rättigheter. Eftersom Android inte stöder Apples iTunes DRM fungerar inte videor som hyrs eller köps från iTunes på Android. Å andra sidan är vissa andra typer av video lagrade i ett iTunes-bibliotek, som det som spelats in med kameran på en iPhone, kompatibla med Android. Om du får programvara för att ta bort DRM eller som gör det som en del av att konvertera en iTunes-videofil till ett annat format, borde du kunna skapa en Android-kompatibel fil. Lagligheten i dessa tillvägagångssätt är dock tveksam.

Köra iPhone-appar på Android: Nej

Tyvärr, iPhone-appar körs inte på Android. Med det enorma biblioteket med övertygande appar och spel i App Store kanske vissa Android-användare önskar att de kunde använda iPhone-appar, men precis som Mac-versionen av ett program inte kommer att köras på Windows, kan iOS-appar inte köras på Android. Google Play-butiken för Android erbjuder över 1 miljon appar, och många av dem har både Android- och iOS-versioner. Om du vill lära dig mer om detta ämne, inklusive några överraskande möjligheter på flera plattformar, kan du kolla in Kan du köra iPhone-appar på Android och Windows?

Läser Apple Books på Android: Nej

Att läsa e-böcker som köpts från Apples Apple Books Store kräver att du kör Apple Books (tidigare iBooks) -appen. Och eftersom Android-enheter inte kan köra iPhone-appar är Apple Books ett no-go på Android (såvida du, som med videor, använder programvara för att ta bort DRM från Apple Books-filen. I det scenariot är Apple Books-filer bara EPUB filer). Lyckligtvis finns det ett antal andra fantastiska e-bokappar som fungerar på Android, som Amazons Kindle. Läs mer om dina alternativ i Bästa e-bokläsare för Android-surfplattor.

Synkronisera iTunes och Android: Ja

En av de viktigaste sakerna som iTunes gör för iOS-enheter är att synkronisera data mellan enheten och en stationär dator. Om du letar efter iTunes för Android för att synkronisera med din dator har du några alternativ. ITunes kan inte synkronisera media och andra filer till Android-enheter som standard, med lite arbete och en tredjepartsapplikation, men de två kan prata med varandra. Appar som kan synkronisera iTunes och Android inkluderar doubleTwist Sync från doubleTwist och iSyncr från JRT Studio.

AirPlay-streaming från Android: Ja

Android-enheter kan inte strömma media via Apples trådlösa AirPlay-programvara ur lådan, men med tilläggsappar kan de. Om du redan använder DoubleTwists AirSync för att synkronisera din Android-enhet och iTunes lägger en Android-app till AirPlay-streaming. Det är inte en del av iTunes, men det finns ett annat intressant plattformsplattform för Android-användare. Tro det eller inte, om du vill använda Apples iMessage-textplattform på Android kan du. Lär dig hur i iMessage för Android: Så här får du det och använder det.