Saltar al contenido

Hitta och ta bort duplicerade filer i iTunes och Apple Music

15 de julio de 2021
GettyImages 536986023 57b47e435f9b58b5c2bd0b3d

Även om du kan ladda ner programvara för att hantera dubbletter har macOS Music-appen sitt eget inbyggda alternativ för att hitta identiska spår. Vi berättar hur du hittar och tar bort dubbletter av filer i iTunes, liksom musikappen som ersatte iTunes i de senaste versionerna av iOS. Med macOS Catalina (10.15) ersatte Apple iTunes med separata appar för varje mediatyp: Musik, Podcasts, TV och böcker.

Hur du hittar dubbletter av låtar i ditt musik / iTunes-bibliotek

Oavsett om du fortfarande använder iTunes (macOS Mojave och tidigare) eller om du har uppgraderat till Music-appen är instruktionerna ungefär desamma. För att se alla låtar i ditt musikbibliotek, inklusive dubbletter, måste du vara i rätt visningsläge. Innan du börjar skräpa dubbletter är det en bra idé att först säkerhetskopiera din musik. Om du av misstag tar bort ett spår som inte är en dubblett kan du återställa ditt bibliotek från en säkerhetskopia.

  1. Öppna musik och välj Låtar från menyraden till vänster. (Om du använder iTunes, navigera till Bibliotek välj rullgardinsmenyn nära skärmens övre vänstra hörn och välj musik > Låtar.)

    apple musik hitta dubbletter

  2. Välj Fil från den övre menyraden och välj sedan Bibliotek > Visa dubbletter.

    apple musik hitta dubbletter

Du bör nu se en lista med spår som iTunes har identifierat som dubbletter. Bläddra i listan för att hitta och ta bort spår du inte vill ha. iTunes kan lista remixer, covers, liveversioner och kompileringsspår i sina Visa dubbletter lista – låtar som har samma titel men inte är duplikat.

Hur man hittar exakta duplikat

Lurar i iTunes är ett dolt alternativ för att söka efter exakta dubbletter av låtar. Den här funktionen är bättre att använda om du har ett stort musikbibliotek och vill se till att du inte tar bort låtar som har samma titel men olika versioner. På så sätt ser du till att alla kompileringsalbum som innehåller dubbletter förblir intakta. Från samma sak Låtar i iTunes:

  1. Håll Alternativ och välj Fil från menyraden och sedan Bibliotek > Visa exakt duplicera objekt.

  2. Håll i Windows-versionen av iTunes FLYTTA och välj Se från menyraden. Välj Visa exakt duplicera objekt.