Saltar al contenido

Hur avblockerar du ett nummer på en Android-telefon

3 de julio de 2021
GettyImages 953148674 5b23213d8e1b6e0036d9b541

Vad du ska veta

 • För att avblockera ett nummer, Telefon > Mer > inställningar > Blockerade nummer > tryck på X bredvid kontakten du vill avblockera> Avblockera.
 • Stegen kan skilja sig åt i modifierade versioner av Android, till exempel en Samsung-enhet, men bör vara lika.

Den här artikeln förklarar hur du avblockerar ett telefonnummer på en Android-smartphone. Instruktioner gäller för Android 6 och senare.

Avblockera ett telefonnummer på en Android

Så här avblockerar du ett nummer på en Android-enhet och får tillbaka dessa samtal och textmeddelanden:

 1. Öppna Telefon app.

 2. Tryck på Mer ikon som ser ut som tre vertikala prickar.

 3. Knacka inställningar > Blockerade nummer.

 4. Tryck på X bredvid kontakten du vill avblockera.

 5. Välj Avblockera.

Vanliga frågor

 • Vad händer när du blockerar ett nummer på Android? Personen kommer inte att få något meddelande om att du har blockerat deras nummer. Om någon ringer från ett blockerat nummer hör den som ringer en ringning innan den går till röstbrevlådan. SMS som skickas från ett blockerat nummer kommer inte att gå vidare till din telefon.
 • Hur kan jag se de nummer jag har blockerat? Tryck på på Androids Telefon ikon> Mer > inställningar > Blockerade nummer för att visa en lista med blockerade nummer.
 • Hur kan jag se meddelanden från blockerade nummer? Tryck på på det övre högra hörnet av Android Messaging-appen meny ikon (tre vertikala prickar)> inställningar > Blockerade meddelanden.
 • Hur kan jag hindra blockerade nummer från att lämna röstmeddelanden? Även om det inte finns någon Android-inställning som hindrar någon från att lämna en röstmeddelande kan du kontakta din trådlösa operatör och be dem att blockera ett visst nummer från att komma igenom.