Saltar al contenido

Hur beräknar Fitbit förbrända kalorier?

27 de junio de 2021
how does fitbit calculate calories 8587042de5d24ba3b2b51b4d6c1b402b

Fitbit kalorifunktionsfunktionen kan vara användbar när du planerar en diet eller ett träningsschema. Så här beräknar Fitbit förbrända kalorier. Om du föredrar att räkna kilojoules istället för kalorier, tryck på din profilbild och sedan på Avancerade inställningar > Enheter.

Hur beräknar Fitbit förbrända kalorier?

Kalorier beräknas med hjälp av en mängd data som tillhandahålls av användaren och information som samlas in av Fitbit-trackern. Här är vad Fitbit använder för att mäta din dagliga kaloriförbränning.

Basal Metabolic Rate (BMR)

Din BMR, eller basala metaboliska hastighet, är en uppskattning av hur mycket energi din kropp använder i vila, eller när du inte utför någon främmande aktivitet som att spela sport eller springa. Fitbit räknar ut en grov uppskattning av din BMR genom att använda de personuppgifter du angav när du fyllde i din profil, såsom din längd, kön, vikt och ålder. Annan information som ofta används för att bestämma en persons BMR inklusive andningsfrekvens, blodtryck och hjärtfrekvens. Den här BMR-informationen är anledningen till att din Fitbit-app visar dig att du bränner kalorier även när du inte har gjort någon träning och bara har luntat och tittat på Netflix eller Disney + hela dagen. Din kropp bränner kalorier hela tiden.

Om du använder en Fitbit Aria smart skala synkroniseras din nuvarande vikt automatiskt till din Fitbit-profil varje gång du väger dig själv, så du behöver inte ändra den manuellt om du går upp eller går ner i vikt.

Hjärtfrekvens

Även om Fitbit-enheter inte kan mäta din andningsfrekvens och ditt blodtryck, kan de flesta Fitbit-spårare som du bär på handleden mäta din hjärtfrekvens och kommer att synkronisera dessa data till ditt konto för att förbättra kaloriförbrukningen. I allmänhet innebär en högre hjärtfrekvens en snabbare ämnesomsättning medan en långsammare hjärtfrekvens innebär att du bränner kalorier i en lägre takt. Några exempel på Fitbit-trackers som kan mäta din hjärtfrekvens inkluderar Fitbit Ionic, Fitbit Blaze, Fitbit Versa, Fitbit Versa 2, Fitbit Charge 2, Fitbit Charge 3 och Fitbit Inspire HR.

Dagliga steg

Alla Fitbit-spårare kan spela in hur många steg du tar varje dag. Den här tekniken används inte bara för att mäta när du är aktiv, men den är också användbar för att upptäcka hur mycket du inte rör dig.

Spårade övningar

När du loggar in aktiviteter i Fitbit-appen kommer Fitbit att uppskatta antalet förbrända kalorier baserat på typen av aktivitet och hur länge du gjorde det. Detta nummer läggs till din dagliga summa. Loggningsövningar i Fitbit-apparna kan blåsa upp det totala antalet förbrända kalorier eftersom din profil loggar både BMR-bränningen och den beräknade träningsrelaterade bränningen för samma tidsperiod.

Hur man använder Fitbit kaloriräknare

Fitbit-apparna för iOS, Android och Windows har en kaloriräknefunktion som låter dig manuellt logga mat som konsumeras under hela dagen. Den här funktionen kombineras med kaloriförbränningsfunktionen för att visa dig hur många kalorier du konsumerar jämfört med hur många kalorier du har bränt under dagen. Om du vill lägga till Fitbit kaloriräkning till din instrumentpanel går du till Upptäck > Hälso- och fitnessstatistik > Mat > Lägg till i dag.

Hur man använder Fitbit kaloriräknare