Saltar al contenido

Hur blockerar eller avblockerar du en WhatsApp-kontakt

15 de julio de 2021
GettyImages 586113572 5a300740ec2f640037fbd735 837bd0963e874fe8b19b71c1c8931d68

Vad du ska veta

 • På iOS: Gå till inställningar > konto > Integritet > Blockerad > Lägg till ny. Välj en kontakt för att lägga till dem i den blockerade listan.
 • På Android: Tryck på Fler alternativ > inställningar > konto > Integritet > Blockerade kontakter > Lägg till. Välj den kontakt du vill blockera.
 • Avblockera en kontakt: Gå till inställningar > konto > Integritet > Blockerad och svep åt vänster på kontakten (iOS) eller tryck och välj Avblockera (Android).

Den här artikeln förklarar hur du blockerar eller avblockerar en kontakt på Whatsapp. Instruktioner gäller WhatsApp-appen för iPhones och Android-smartphones.

Blockera kända kontakter

När du blockerar en kontakt på WhatsApp slutar du ta emot meddelanden, samtal eller statusuppdateringar från dem. Den blockerade användaren kommer inte att kunna se dina statusuppdateringar eller annan information. Att blockera en kontakt tar inte bort dem från din kontaktlista. Ta bort kontakten från telefonens adressbok för att ta bort kontakten från WhatsApp.

Blockera en kontakt på WhatsApp för iPhone

 1. Öppna WhatsApp och välj inställningar från bottenmenyn.

 2. Välj konto.

 3. Välj Integritet.

 4. Bläddra ner och välj Blockerad. För närvarande blockerade kontakter visas.

 5. Välj Lägg till ny. Din kontaktlista visas.

 6. Välj en kontakt för att lägga till dem i den blockerade listan. Alternativt kan du blockera en kontakt genom att öppna en chatt och knacka på Kontaktnamn > Blockera kontakt > Blockera eller Rapportera och blockera. Eller svep åt vänster på en chatt och tryck på Mer > Kontaktinformation > Blockera kontakt > Blockera eller Rapportera och blockera.

Blockera en kontakt på WhatsApp för Android

 1. Tryck på i WhatsApp Fler alternativ (de tre vertikala prickarna).

 2. Knacka inställningar > konto > Integritet > Blockerade kontakter.

 3. Knacka Lägg till.

 4. Sök efter eller välj den kontakt du vill blockera. Kontakten läggs till i din blockerade lista. Alternativt kan du öppna en chatt med kontakten och sedan trycka på Fler alternativ > Mer > Blockera > Blockera. Eller öppna en chatt med kontakten och tryck sedan på Kontaktnamn > Blockera > Blockera.

Blockera ett okänt nummer

Att blockera ett okänt nummer är också en enkel process.

Blockera ett okänt nummer på WhatsApp för iPhone

Om det här är första gången ett telefonnummer kontaktar dig öppnar du chatten och trycker på Blockera > Blockera. Tryck på om du har fått mer än ett meddelande telefonnummer > Blockera kontakt > Blockera eller Rapportera och blockera. Med alternativet Rapportera och blockera kan du rapportera numret som skräppost till WhatsApp.

Blockera ett okänt nummer på WhatsApp för Android

I WhatsApp öppnar du chatten med det okända telefonnumret. Knacka Blockeraoch tryck sedan på Blockera om igen. Om meddelandet från det okända numret är skräppost har du möjlighet att trycka på Rapportera och blockera istället, som rapporterar och blockerar numret.

Avblockera kontakter på WhatsApp

Om du ändrar dig är det enkelt att avblockera en kontakt. Du kommer inte att få meddelanden eller samtal som personen skickade till dig medan de blockerades. Om du inte tidigare sparat en blockerad kontakts information på din telefon återställs dem inte till telefonens kontaktlista om du blockerar dem.

Avblockera kontakter på WhatsApp för iPhone

 1. Öppna WhatsApp och välj inställningar från bottenmenyn.

 2. Välj konto.

 3. Välj Integritet.

 4. Bläddra ner och välj Blockerad.

  Blockerade inställningar i WhatsApp

 5. Svep åt vänster på kontakten du vill avblockera.

 6. Kontakten återställs.

  Avblockera kontakt i WhatsApp

Alternativt kan du öppna en tidigare chatt med kontakten och sedan trycka på Kontaktnamn > Avblockera kontakt. Eller svep åt vänster på en chatt i Chattar fliken och tryck sedan på Mer > Kontaktinformation > Avblockera kontakt.

Avblockera kontakter på WhatsApp för Android

 1. Tryck på i WhatsApp Fler alternativ (de tre vertikala prickarna).

 2. Knacka inställningar > konto > Integritet > Blockerade kontakter.

 3. Tryck på kontakten du vill avblockera.

 4. Knacka Avblockera. Du och kontakten kan skicka och ta emot meddelanden, samtal och statusuppdateringar.