Saltar al contenido

Hur du ändrar ditt Netflix-lösenord

15 de julio de 2021
GettyImages 5210081051 5b64b79dc9e77c0050825980 cd1553e6120246fba5382ac10c2ebada

Mellan att komma ihåg ditt Netflix-lösenord och besluta vem som kan ha tillgång till det kan det bli frustrerande att hantera ett Netflix-konto. Alla som har kunskap och tillgång till ett Netflix-konto kan låsa en primär prenumerant från sitt konto. Netflix har responsiva säkerhetsfunktioner och hjälpsam kundservice som hjälper användare att hålla konton säkra, även om det bara är för att ändra ett Netflix-lösenord.

Så här ändrar du ditt Netflix-lösenord från en webbläsare

Detta är det mest direkta sättet att komma åt dina Netflix-kontokontroller och ändra ditt lösenord. Du har ett komplett tangentbord och mer kontroll när du navigerar.

 1. Öppna en webbläsare och navigera sedan till Netflix.com.

 2. Logga in på ditt Netflix-konto.

 3. Välj din på Netflix-biblioteksskärmen som låter dig bläddra efter något att titta på profilikon i det övre högra hörnet av fönstret.

 4. Välj på rullgardinsmenyn konto.

  En skärmdump av Netflix-startsidan med alternativet Konto markerat

 5. konto sidan, gå till Medlemskap och fakturering avsnittet och välj ändra lösenord.

  En skärmdump av Netflix-kontosidan med länken "ändra lösenord" markerad

 6. Ändra lösenord sida, ange din nuvarande lösenord för att verifiera att det är du. Ange sedan a nytt lösenord dubbelt. När du är klar väljer du Spara för att ändra lösenordet.

  En skärmdump av Netflix-skärmen Change Password (Ändra lösenord) med Spara-knappen markerad

Hur du ändrar ditt Netflix-lösenord från mobil

Om du bara använder Netflix på en mobil enhet kan du ändra ditt lösenord från din Android- eller iOS-telefon eller surfplatta.

 1. Öppna Netflix-appen.

 2. Tryck på på huvudskärmen Mer (den finns i det nedre högra hörnet på skärmen). Ikonen är tre staplade linjer.

 3. Från Mer välj konto från listan under dina profilbilder.

 4. Netflix-appen öppnas på din kontosida. Mot toppen av sidan, hitta och välj ändra lösenord.

 5. Ange dina nuvarande lösenord tillsammans med nytt lösenord. Kontrollera nytt lösenordoch välj sedan Spara när du är klar.

Så här ändrar du ditt Netflix-lösenord från äldre och ej stödda mobila enheter

Det finns två Netflix-appar för mobil eftersom Netflix endast stöder nuvarande enheter som inte har modifierats eller rotats. Om din enhet modifierades eller om den är utanför supportfönstret kör du förmodligen den icke-stödda semi-officiella Netflix-appen som i huvudsak är en portal till Netflix-webbplatsen. Du kan fortfarande ändra ditt lösenord och det liknar webbläsarversionen.

 1. Öppna Netflix-appen.

 2. Tryck på menyikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen, representerat av tre staplade linjer.

 3. En meny glider ut från sidan av skärmen. Bläddra till botten.

 4. Välja konto från menyn.

  En skärmdump av Netflix-appen som visar sökvägen till kontosidan

 5. På Netflix-kontoskärmen, titta över från din e-postadress och tryck sedan på ändra lösenord.

 6. På nästa skärm anger du din nuvarande lösenord följt av din nytt lösenord två gånger. När du är säker på ändringen trycker du på Spara för att uppdatera ditt lösenord.

  Skärmbilder av Netflix ändra lösenordsskärmen med länken "ändra lösenord" och Spara-knappen markerad

Att logga in på Netflix från en okänd enhet (som en nyinköpt dator, surfplatta eller smartphone) skickar omedelbart ett meddelande till den primära abonnentens e-post. Detta meddelande innehåller information om inloggningen, inklusive platsen och typen av enhet som används för att logga in. Om denna åtkomst är auktoriserad kan du ignorera e-postmeddelandet. Om inte, kan du ta flera steg.

Hur sparkar du bort någon från ett Netflix-konto

Det finns ett alternativ att kräva att alla enheter loggar in igen med det nya lösenordet. Om du inte vill dela det nya Netflix-lösenordet väljer du det här alternativet. Detta loggar alla anslutna enheter från Netflix-kontot, och endast de med det nya lösenordet kan logga in igen.

Logga ut från alla enheter på Netflix

Om du ändrar ett lösenord och senare bestämmer dig för att begränsa åtkomsten till kontot finns det ett logga ut från alla enheter alternativet i kontoinställningarna, vilket kommer att signera andra användare från Netflix-kontot. Som en artighet kanske du som huvudprenumerant vill varna andra användare om att du inte längre vill dela Netflix-lösenordet.

Vad ska jag göra om ditt Netflix-konto har hackats

Om någon försöker komma åt ett Netflix-konto på ett illaluktande sätt får du ett e-postmeddelande om aktiviteten och instruktioner om vad du ska göra nästa.

Återställ e-post och lösenord på Netflix

Dessa alternativ inkluderar att ändra Netflix-lösenordet eller e-postadressen som är kopplad till kontot. Netflix rekommenderar att du gör detta genom glömt ditt lösenord alternativet på inloggningssidan. Att använda den här metoden för att ställa in ett nytt lösenord kräver en e-postadress eller telefonnummer så att ytterligare instruktioner kan skickas med e-post, text eller ett telefonsamtal. För att återställa en e-postadress krävs primärprenumerantens för- och efternamn och det kredit- eller bankkort som är kopplat till kontot.

Vad du ska göra om du blir borta från ditt Netflix-konto

Om en obehörig användare öppnar ett Netflix-konto och ändrar lösenordet kan den primära prenumeranten besöka Netflix hjälpcenter eller ringa kundtjänst via numret i varnings-e-postmeddelandet.

Netflix hjälpcenter

Kundtjänstrepresentanten ställer abonnenten flera frågor för att verifiera kontot och kan göra ändringar i kontot på distans. Dessa ändringar inkluderar uppdatering av lösenordet och e-postadressen som är kopplad till kontot. Kundtjänst kan också ge information om hacket, inklusive varifrån det härstammar och vilken typ av enhet som användes. Kundtjänstrepresentanten kan rekommendera att ändra e-postadressen som är kopplad till kontot, eftersom det skulle vara lätt för en inkräktare att ändra lösenordet igen med åtkomst till den ursprungliga e-postadressen.

Andra Netflix-lösenordstips

När alla problem har lösts får den primära abonnenten ett e-postmeddelande som granskar problemet och en annan länk till Netflix hjälpcenter med artiklar om hur du skyddar ett Netflix-konto.

Netflix-inloggningssida

Netflix rekommenderar att du håller ett unikt lösenord för ett konto och ändrar det regelbundet. Netflix föreslår ett lösenord som är minst åtta tecken långt, med en blandning av stora bokstäver, små bokstäver, siffror och symboler och inga ordbok, namn eller personlig information.