Saltar al contenido

Hur du ansluter din Wii U till din TV

9 de agosto de 2021
Wii U television 568bf7035f9b586a9e843acf 7e80f41b892f4b71b22878b3bea3c162

Hitta en plats för ditt Wii U

När du har tagit din Wii U -konsol och alla dess komponenter ur lådan måste du bestämma var konsolen ska placeras. Den ska placeras på en plan yta nära din TV. Som standard ligger Wii U -konsolen platt, men om du har ett stativ, till exempel det som följer med Deluxe -setet, kan du placera det upprätt. Stativet är två plastbitar som ser ut som något som «U». De går på den högra sidan av konsolen eftersom den ligger platt. Flikarna som sticker ut från konsolen motsvarar spår i stativbitarna.

Anslut kablarna till Wii U

Det finns tre kablar som ansluts till baksidan av Wii U. Anslut nätadaptern till ett eluttag. Ta nu den andra änden av nätadaptern, som är kodad gul, och anslut den till den gula porten på baksidan av Wii U. Orientera den korrekt genom att titta på portens form. Ta sensorkabeln, som är kodad röd, och anslut den till den röda porten, vars form också visar dig hur den går in (om du har en Wii som du planerar att koppla bort kan du helt enkelt ansluta din Wii -sensorstång till din Wii U; det är samma kontakt). Wii U levereras med en HDMI -kabel, som är formad lite som en leende mun. Om din TV har en HDMI -port, som är formad på samma sätt, ansluter du den till TV: n så är du ansluten. Om din TV är äldre och inte har en HDMI -port, gå hit. Fortsätt annars till placeringen av sensorstången.

Instruktioner om din TV inte har en HDMI -port

Wii U levereras med en HDMI -kabel, men äldre TV -apparater kanske inte har en HDMI -kontakt. I så fall behöver du en multi-out-kabel. Om du har en Wii kan kabeln du använde för att ansluta den till TV: n användas med din Wii U. Annars måste du köpa en kabel. Om TV: n accepterar komponentkablar (i vilket fall baksidan av din TV kommer att ha tre runda videoportar, röda, gröna och blåa, och två ljudportar, röda och vita) kan du använda en komponentkabel. Om du inte ser det finns det förhoppningsvis tre A/V -portar på din TV som är vita, röda och gula. Skaffa i så fall en multi-out-kabel som har de tre kontakterna. Om din TV bara har en koaxialkabelkontakt behöver du den tre-anslutna multi-out-kabel plus lämplig RF-modulator. Alternativt, om du har en videobandspelare har den förmodligen en A/V -ingång och koaxial utgång du kan använda. Eller så kan du bara köpa en ny TV. När du har rätt kabel ansluter du multi-out-kontakten till Wii U och ansluter de andra kontakterna till din TV.

Placera Wii U Sensor Bar

Sensorfältet kan placeras antingen ovanpå din TV eller precis under skärmen. Den ska vara centrerad på mitten av skärmen. Ta bort plastfilmen från de två klibbiga skumdynorna på undersidan av sensorn och tryck försiktigt på sensorn på plats. Om du sätter sensorn på ovansidan, se till att dess framsida är i linje med TV: ns framsida, så att signalen inte kan blockeras. Vi föredrar att sensorfältet ligger ovanpå TV: n eftersom det är mindre troligt att det blockeras av låga föremål som mina fötter på en ottoman eller ett barn.

Konfigurera din Wii U -spelkontroll

Gamepad laddas antingen via en gamepad -nätadapter eller via en vagga (som levereras med Deluxe Set). Du kan ladda gamepad var som helst i närheten av ett eluttag; de bästa platserna är antingen vid din konsol eller där du i allmänhet sitter, så det är alltid nära till hands. Om du bara använder nätadaptern ansluter du den helt enkelt till ett eluttag och ansluter sedan den andra änden till nätadapterporten på gamepadens ovansida. Om du använder hållaren, anslut nätadaptern till botten av vaggan och lägg sedan vaggan på en plan yta. Framsidan av vaggan har ett hack som anger var hemknappen vilar när spelkontrollen är på plats. Obs! Om din gamepad till och med tar slut och du vill fortsätta spela är det möjligt att använda den medan nätadaptern är ansluten.

Slå på spelkontrollen och låt Nintendo guida dig härifrån

Tryck på den röda strömknappen på spelkontrollen. Härifrån kommer Nintendo att instruera dig steg för steg för att få igång din Wii U. När du blir ombedd att synkronisera din konsol med din spelkontroll ser du att konsolen har en röd synkroniseringsknapp på framsidan och spelkontrollen har en röd synkroniseringsknapp på baksidan. Spelkontrollknappen är infälld, så du behöver en penna eller något för att trycka på den. Observera att du också måste synkronisera alla Wii -fjärrkontroller som du vill använda med Wii U. Du använder helt enkelt samma synkroniseringsknapp på konsolen och synkroniseringsknappen på fjärrkontrollen, som är obekvämt placerad under batteriluckan. När du har gått igenom Nintendos instruktioner och synkroniserat alla kontroller du behöver, sätt i en speldisk och börja spela spel.