Saltar al contenido

Hur du använder din telefon som en Wi-Fi-mus

28 de julio de 2021
smartphone laptop mouse 5a4d80e37bb2830037db9ce7

Vad du ska veta

 • Installera Unified Remote, Remote Mouse eller PC Remote på din dator och telefon.
 • Se till att både telefonen och datorn är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
 • Välj önskade aktiviteter i appen.

Den här artikeln förklarar hur man använder en Android-smartphone eller iPhone som en Wi-Fi-mus, fjärrkontroll och tangentbord med Unified Remote, Remote Mouse eller PC Remote.

Bästa Smartphone Mus-appar

Unified Remote, Remote Mouse och PC Remote-appar är utmärkta alternativ för att göra din smartphone till en mus för din dator. Vi gav var och en av dem en testkörning med en Android-smartphone och Windows-dator. Alla tre apparna är intuitiva och funktionen för mus / pekplatta fungerade utan en märkbar fördröjning på var och en. Tangentbordsfunktionen på Unified Remote och Remote Mouse fungerade bra, men vi befann oss att önska att vi kunde använda vår smartphones tangentbord. För alla som behöver en fjärr- eller trådlös mus rekommenderar vi någon av dessa tre appar.

Unified Remote

Unified Remote by Unified Intents fungerar med Windows-, Mac- och Linux-datorer och finns i gratis och betalda versioner. Den kostnadsfria versionen innehåller 18 fjärrkontroller, flera teman och stöd för tangentbord från tredje part. Den betalda versionen lägger till mer än 40 premiumfjärrkontroller och möjligheten att skapa anpassade fjärrkontroller. Fjärralternativ inkluderar tangentbord och mus. Premiumversionen stöder också skärmspegling på PC-, Mac- och Android-enheter. Den har röststyrning och integreras med Wear (tidigare Android Wear) och Tasker. Det finns också en version för TV-apparater, digitalboxar, spelkonsoler och andra enheter. Unified Remote kan också styra andra anslutna enheter, inklusive Raspberry Pi.

Fjärrmus

Fjärrmus (gratis vid köp i appar) fungerar med Windows-, Mac- och Linux-datorer. Appen har en pekplatta för att styra din dator med sveprörelser och ett tangentbord på skärmen. Du kan justera känslighet och hastighetsinställningar som med en datormus.

PC fjärrkontroll

PC Remote (utan Monect) fungerar på Windows-datorer och förvandlar din Android- eller Windows-telefon till ett tangentbord, pekplatta och spelkontroll. Du kan spela PC-spel med anpassade knapplayouter och projicera bilder från din smartphone till din dator.

Hur du ställer in din mobila mus

Var och en av dessa tre appar har en stationär app och en mobilapp som fungerar tillsammans. Installationen är lik över alla.

 1. Installera PC-serverprogramvaran för den app du ska använda. Följ installationsinstruktionerna eller guiden för programvaran. I det här exemplet används Unified Remote.

 2. Installera mobilversionen av appen på en eller flera telefoner eller surfplattor.

  Installera Unified Remote på Android

 3. Anslut varje enhet till samma Wi-Fi-nätverk.

 4. Välj din aktivitet. Valet inkluderar media, spel, filhanterare och andra.

  Använda Unified Remote som en mus på Android

När den har installerats visas skrivbordsappen i menyraden på din dator och du kan ändra inställningarna i mobilappen och växla mellan aktiviteter. Skjut fingrarna för att navigera runt på skärmen, nypa och zooma och vänsterklicka och högerklicka med gester. När du är hemma använder du telefonens mus för att spela musik eller videor. Om du har flera enheter kan människor turas om att spela DJ. Var produktiv på ett kafé utan att ha med dig mycket utrustning; se bara till att din smartphone och dator har samma Wi-Fi-nätverk. Utanför vägen använder du telefonens fjärrkontroll för att göra en presentation eller köra ett bildspel.

Fördelar med att använda en smartphone som en mus

När du ansluter din smartphone till din dator kan du styra musik- och videouppspelning och volym, skriva snabbanteckningar, ange ett lösenord och navigera i dokument på webben. Det är också praktiskt när du gör presentationer eller om du vill spegla skärmen. Att göra din telefon till en mus är särskilt bekvämt när din bärbara pekplatta är trasig eller inte fungerar korrekt.