Saltar al contenido

Hur du återställer Android-låsskärmens lösenord och PIN

15 de julio de 2021
reset android lock screen password 2740708 c99ce32a74774858b0bf85bafc8031f7

Det kan vara lätt att glömma ditt Android-lösenord eller din PIN-kod, men det finns flera sätt att återställa eller låsa upp en Android. Den här guiden berättar hur du återställer ett lösenord och en PIN-kod för låsskärmen på de flesta Android-enheter som tillverkats av Samsung, Google, Huawei, Xiaomi och andra.

Hur fjärrlåsa upp din Android

Det finns flera sätt att fjärrlåsa upp Android när du inte kan komma förbi låsskärmen. För att få tillgång till din Android, antingen återställ din PIN-kod eller ditt lösenord på distans, rota din telefon för att ändra dess inställningar eller återställ telefonen. Om du förlorade din Android-telefon eller fick den stulen kan du prova applikationer som hjälper dig att hitta den.

Använd Google Hitta min enhet

I flera år gjorde Google Find My Device-webbappen det möjligt för användare att ändra PIN-kod för låsskärmen. Det är inte längre ett alternativ. Nu är det endast möjligt att använda Hitta min enhet för att hitta en telefon eller surfplatta med hjälp av webben eller en annan enhet och skicka ett meddelande till skärmen om någon hittade din förlorade enhet. Denna ändring betyder inte att du inte kan låsa upp din Android på distans. Det betyder bara att det inte blir så enkelt. Du har fortfarande alternativ.

Använd Samsung Hitta min mobil

Om du äger en Samsung Android-telefon eller surfplatta och om du har registrerat din enhet på ditt Samsung-konto har du tur. Använd Samsung Find My Mobile för att återställa låsskärmen. Så här aktiverar du fjärrlåsning på din Android med Samsung Find My Mobile:

 1. Öppna inställningar på din enhet.

 2. Välj Låsskärm och säkerhet. På vissa Samsung-enheter kan du behöva välja säkerhet eller Biometri och säkerhet istället.

  Låsskärm och säkerhet, Hitta min mobil och fjärrkontroller växlar till PÅ

 3. Välj Hitta min mobil.

 4. Välj Lägg till konto och logga in på ditt Samsung-konto.

 5. Slå på Fjärrkontroller växla.

 6. För att låsa upp din enhet, gå till webbsidan Samsung Find My Mobile och logga in.

 7. Välj Låsa upp.

  Lås upp telefonalternativet

 8. Skärmlåsinformationen på din enhet raderas. Det kan vara mönstret, PIN-koden, lösenordet eller biometri som du ursprungligen skapade.

Använd Glömt mitt lösenord

Om du använder en äldre version av Android, särskilt Android 4.4 KitKat eller äldre, är möjligheten att återställa låsskärmen inbyggd i själva låsskärmen. Ange fel mönster eller PIN-kod fem gånger så visas en Glömt mönster eller Glömt PIN-koden meddelande. Välj det och logga in på ditt Google-konto för att återställa låsskärmen.

Använd Minimal ADB och Fastboot (endast rotade telefoner)

Ett av de enklaste sätten att återställa din låsskärm är att använda speciella kommandon tillgängliga med Minimal ADB och Fastboot. Fångsten här är att den här metoden endast fungerar på rotade Android-telefoner. Den här avancerade funktionen redigerar databasen på din telefon som lagrar PIN-koden för låsskärmen. Om du inte känner till att rota din Android eller är obekväm att arbeta med verktyget Minimal ADB och Fastboot, hoppa över det här alternativet. Om du aldrig har använt det här verktyget tidigare, ta dig tid att lära dig att ställa in Minimal ADB och Fastboot och ansluta den till din telefon med en USB-anslutning. När du har följt instruktionerna för att aktivera USB-felsökning på din telefon och du har kommandofönstret Minimal ADB öppet, ange ADB-enheter för att bekräfta att du är ansluten till din telefon.

 1. Stiga på ADB-skal och välj Stiga på.

 2. Ange följande kommandon en rad i taget. Välj Stiga på i slutet av varje rad. cd /data/data/com.android.providers.settings/databases

  type = «code»> sqlite3 settings.db

  type = «code»> uppdatera systemuppsättningsvärde = 0 där name = «lock_pattern_autolock»;

  type = «code»> uppdatera systemuppsättningsvärde = 0 där namn = «lockscreen.lockedoutpermanently»;

  typ = «kod»> .quit

  typ = «kod»>

 3. Starta om telefonen och låsskärmen återställs.

Återställ din Android-enhet

Om inget annat fungerar har du en sista utväg för att återställa din enhet. Du måste radera din enhet och börja om. Nackdelen med detta är att du förlorar all data och filer som är lagrade på den. Uppsidan är att du inte behöver köpa en ny telefon eller surfplatta. Det är möjligt att göra en fabriksåterställning i återställningsläge om du inte kan komma förbi låsskärmen. En snabbare och enklare metod är dock att använda Google Hitta min enhet för att radera enheten.

 1. Slå på enheten.

 2. Gå till webbsidan för Google Hitta min enhet i en webbläsare.

 3. Välj den Android-enhet som du för närvarande är utestängd från.

 4. Välj Radera enhet i den vänstra panelen.

  Radera enhetsalternativ på Googles webbplats Hitta min enhet

 5. I Radera enhet läs varningarna och välj sedan Radera enhet.

 6. Du kan bli ombedd att logga in på ditt Google-konto innan raderingsproceduren börjar.

När du har raderat din telefon eller surfplatta startas den om automatiskt. Nästa gång du startar enheten loggar du in på ditt Google-konto och ställer in det precis som du gjorde när du först köpte den.