Saltar al contenido

Hur du åtgärdar Explorerframe.dll fel eller saknas fel

20 de julio de 2021
explorerframe dll error message 5abe5ae73de4230036804816

Explorerframe.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av explorerframe DLL-filen. I vissa fall kan explorerframe.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel. Ibland uppstår explorerframe.dll-fel på grund av ett program som används för att installera eller anpassa Windows-teman. I ett försök att ändra Windows-inställningarna var det tvungen att manipulera den ursprungliga explorerframe.dll-filen, vilket så småningom orsakade DLL-felet. Det finns flera sätt som explorerframe.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet. Här är några vanliga explorerframe.dll-fel: Explorerframe.dll hittades inte
Filen explorerframe.dll saknas.
Det här programmet kunde inte startas eftersom explorerframe.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas genom att installera om programmet.
Kan inte hitta [PATH] explorerframe.dll
Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: explorerframe.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen.

Explorerframe.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation. Att notera vid vilken tidpunkt ditt explorerframe.dll-fel visas är en viktig information som kommer att vara till hjälp under felsökning. Felmeddelandet explorerframe.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Hur du åtgärdar Explorerframe.dll fel

Ladda inte explorerframe.dll från någon av dem DLL-nedladdning webbplatser. Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av explorerframe.dll är det bäst att skaffa den från dess ursprungliga, legitima källa. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av explorerframe.dll-felet.

 1. Återställ explorerframe.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en «saknad» explorerframe.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  • Om du misstänker att du av misstag har raderat explorerframe.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa explorerframe.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av explorerframe.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa explorerframe.dll-fel kan relateras till någon form av infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen.

  • Det är till och med möjligt att explorerframe.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.
 3. Kör kommandot sfc / scannow för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av explorerframe.dll-filen.

  • Lyckligtvis tillhandahålls explorerframe.dll-filen av Microsoft i åtminstone vissa versioner av Windows så att systemfilskontrollverktyget (kommandot sfc) bör återställa det.

  Detta är den mest troliga lösningen på ett explorerframe.dll-fel som saknas eller inte hittats. Gör alla ansträngningar du kan för att slutföra detta steg efter att du är säker på att din dator inte är infekterad med skadlig kod.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att explorerframe.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration, och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder explorerframe.dll-filen. Om DLL-felet explorerframe.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  • Det här steget är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte levereras av Microsoft men det kan hjälpa till med ditt explorerframe.dll-problem om det här programmet också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.
 6. Kopiera explorerframe.dll-filen från en säkerhetskopieringsmapp. Windows bör ha en säkerhetskopia av explorerframe.dll i minst en mapp eller två om du använder en 64-bitarsversion av Windows:

  • % windir% WinSxS amd64 … dwmapi.dll kan kopieras till % windir% System32 .
  • % windir% WinSxS x86 … dwmapi.dll kan kopieras till % windir% SysWOW64 .
  • När du är inne i en av dessa mappar, säg «amd64», hitta och kopiera explorerframe.dll-filen och klistra in den i mappen «System32». Detsamma gäller för mappen «x86» och «SysWOW64».

  Ett super enkelt sätt att hitta en annan kopia av explorerframe.dll är att söka i hela din dator efter filen. Att använda ett filsökningsverktyg som allt är verkligen till hjälp i det här fallet eftersom du måste hitta den mest uppdaterade versionen av denna DLL-fil, som du kan göra i det programmet genom att titta på versionsnumren i de olika «WinSxS» mappar.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till explorerframe.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande «File explorerframe.dll saknas» när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Explorerframe.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort – det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om explorerframe.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Explorerframe.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 10. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda explorerframe.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows-DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera explorerframe.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga explorerframe.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här bara om det visar sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika de svårare testerna och sista utvägalternativen nedan.

 12. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar explorerframe.dll-fel när de misslyckas.

  • Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.
 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar explorerframe.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd. För att vara tydlig raderas all data på enheten som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Se uppenbart att du har gjort alla försök att fixa explorerframe.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan det här innan du tar en ren installation.

 14. Felsök med okänt maskinvaruproblem om några explorerframe.dll-fel kvarstår.

  • En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Så tyvärr, om det inte fungerade, måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.
 15. Du är klar!

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, få bort dina filer, välja en reparationsservice och mycket mer.