Saltar al contenido

Hur du åtgärdar Gpsvc.dll hittades inte eller saknas fel

14 de julio de 2021
gpsvc dll error message 5aa6b741ae9ab8003757d253

Gpsvc.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av gpsvc DLL-filen, en fil som är associerad med Group Policy Client i Windows. I vissa fall kan gpsvc.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel. Felmeddelandet gpsvc.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Vanliga Gpsvc.dll-fel

Det finns flera sätt som gpsvc.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet, men här är några av de vanligaste gpsvc.dll-felen vi har sett:

 • Gpsvc.dll hittades inte
 • Filen gpsvc.dll saknas
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom gpsvc.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas genom att installera om programmet
 • Kan inte hitta [PATH] gpsvc.dll
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: gpsvc.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen

Gpsvc.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation. Att notera vid vilken tidpunkt ditt gpsvc.dll-fel dyker upp är en viktig del av informationen som kommer att vara till hjälp vid felsökning.

Hur du åtgärdar Gpsvc.dll fel

Ladda inte ner gpsvc.dll från någon av dessa «DLL-nedladdningssidor». Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av gpsvc.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av gpsvc.dll-felet.

 1. Återställ gpsvc.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en «saknad» gpsvc.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den. Om du misstänker att du av misstag har raderat gpsvc.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa gpsvc.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en borttagen kopia av gpsvc.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa gpsvc.dll-fel kan relateras till någon form av skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att gpsvc.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Kör kommandot sfc / scannow för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av filen gpsvc.dll. Lyckligtvis tillhandahålls gpsvc.dll-filen av Microsoft i åtminstone vissa versioner av Windows, så verktyget System File Checker (sfc-kommandot) bör återställa den till rätt plats i System32-mappen. Det här är den mest troliga lösningen på ett gpsvc.dll-fel som saknas eller inte hittats. Gör alla ansträngningar du kan för att slutföra detta steg efter att du är säker på att din dator inte är infekterad med skadlig kod.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att gpsvc.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration, och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder gpsvc.dll-filen. Om gpsvc.dll DLL-felet inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om. Det här steget är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte levereras av Microsoft men det kan hjälpa till med ditt gpsvc.dll-problem om det här programmet också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till gpsvc.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande «Filen gpsvc.dll saknas» när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Filen gpsvc.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort — detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om gpsvc.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen gpsvc.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda gpsvc.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows-DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera gpsvc.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga gpsvc.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår här bara om det visar sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika svårare tester och sista utväg alternativ nedan.

 11. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar gpsvc.dll-fel när de misslyckas. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar gpsvc.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd. För att vara tydlig raderas all data på den enhet som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Kontrollera självklart att du har gjort alla försök att fixa gpsvc.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan du börjar en ren installation.

 13. Felsök ett okänt maskinvaruproblem om några gpsvc.dll-fel kvarstår. En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Tyvärr, om det inte fungerade måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, få bort dina filer, välja en reparationsservice och mycket mer.