Saltar al contenido

Hur du åtgärdar iPhone -fel 4013

18 de agosto de 2021
iphone error 4013 5c617e23c9e77c00010a4a83

Det sista du vill se på din iPhone när du återställer den eller uppdaterar operativsystemet är fel 4013, vilket säger att enheten inte kan återställas. Detta kan tyckas vara ett stort problem, särskilt för att du inte kan använda telefonen förrän den är fixad, men det är ett relativt enkelt problem att lösa. Läs vidare för att lära dig vad som orsakar iPhone -fel 4013 och sju sätt att fixa det. Informationen i den här artikeln gäller alla iPhone-, iPad- och iPod touch -modeller med senaste versioner av iOS -operativsystemet. Vill du lösa ett annat iPhone -fel med nummerkoder? Vi har artiklar om att fixa iPhone -fel -3, 53, 3194 och 3259.

Orsaker till iPhone -fel 4013

Fel 4013 kallas vanligtvis iPhone -fel 4013, men det är inte tekniskt korrekt. Det här felet kan drabba iPhone, iPad eller iPod touch – vilken enhet som helst som kör iOS. Felet uppstår när det uppstår ett problem med att uppdatera iOS eller återställa enheten. Det problemet kan uppstå när enheten kopplas bort från iTunes, eller när iTunes inte kan uppmana enheten att slutföra uppdateringen eller återställningen. I de flesta fall är detta resultatet av en mjukvarufel, men i vissa fall kan det bero på ett maskinvarufel. Du vet att du står inför det här felet när du får följande meddelande från iTunes: iPhone [device name] kunde inte återställas. Ett okänt fel inträffade (4013).

Du kan också se fel 9, 4005 och 4014. Alla fyra fel är nära besläktade med varandra, så stegen i den här artikeln kan användas för att åtgärda alla dessa.

Hur du åtgärdar iPhone -fel 4013

Att komma runt det här felet behöver inte vara en enorm huvudvärk. För att åtgärda ett iPhone -fel 4013, följ dessa steg i följande ordning:

  1. Installera den senaste versionen av iTunes. Den vanligaste orsaken till iPhone -fel 4013 är programvara. Eftersom iTunes är viktigt för både återställning och uppdatering måste du ha den senaste versionen av iTunes. Du kan stöta på det här felet eftersom din version av iTunes är inaktuell. En enkel, gratis programuppdatering kan lösa problemet. Uppdatera iTunes och försök igen.

  2. Tvinga om iPhone eller iPad. Ett till synes svårt problem med en iOS -enhet löses genom att starta om den. Ibland är problemet en tillfällig programvarufel som omstart kommer att åtgärda. I det här fallet vill du ha en kraftstart eller hård återställning, vilket är en mer fullständig återställning. Försök sedan återställa eller uppdatera igen.

  3. Anslut enheten till iTunes och uppdatera den. Om felet inte har åtgärdats efter de två första stegen ansluter du enheten till en dator med en USB -kabel. När du gör detta bör iTunes fråga om du vill uppdatera eller återställa din enhet. Välj Uppdatering. Det är viktigt att du väljer Uppdatering under detta steg. Detta installerar om operativsystemet men lämnar dina data orörda. Om du väljer Återställ, alla dina data raderas.

  4. Sök efter uppdateringar på Mac eller PC. Precis som en äldre version av iTunes kan ha orsakat fel 4013, kan det finnas programuppdateringar som du måste installera på Mac eller PC. Sök efter tillgängliga operativsystemuppdateringar, installera uppdateringarna och försök sedan igen.

  5. Prova med en annan USB -kabel. IPhone -felet 4013 kan orsakas av ett maskinvaruproblem. Det är möjligt att iOS -enheten kopplas från iTunes, eller så kan iTunes inte kommunicera korrekt med enheten, eftersom kabeln som ansluter enheten till datorn är felaktig. Byt ut kabeln mot en annan kabel som du vet fungerar och se om det löser problemet.

  6. Återställ med en annan dator. Detta är det andra scenariot där ett maskinvaruproblem kan orsaka felet. Om det inte är USB -kabeln som är problemet kan det vara USB -porten eller ett separat maskinvaruproblem med datorn. Eftersom detta är ett svårt problem att fästa, är det en bra idé att återställa eller uppgradera din enhet till en ny dator.

  7. Kontakta Apple. Om allt du försökt hittills inte har lyckats åtgärda fel 4013, kontakta Apple. Vid denna tidpunkt kan du ha ett allvarligare problem som bara kan lösas av personer med tillgång till bästa utbildnings- och reparationsalternativ.

Var försiktig med webbplatser som säljer programvara som påstår sig fixa iPhone -fel 4013. Även om vissa av dessa tjänster kan hjälpa dig behöver du dem inte. Det finns många saker du kan försöka åtgärda felet, och ingen av dem innebär att du betalar en tredje part.