Saltar al contenido

Hur du åtgärdar Mscorwks.dll hittades inte eller saknas fel

22 de julio de 2021
mscorwks dll error message 5aa6a2aa875db90037fef419

Mscorwks.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av mscorwks DLL-filen. I vissa fall kan mscorwks.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel. Felmeddelandet mscorwks.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Mscorwks.dll-fel

Det finns flera olika sätt som mscorwks.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se mscorwks.dll-fel:

 • Mscorwks.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom mscorwks.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas genom att installera om programmet.
 • Kan inte hitta [PATH] mscorwks.dll
 • Filen mscorwks.dll saknas.
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mscorwks.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen.

Sammanhanget med mscorwks.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet. Mscorwks.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Mscorwks.dll fel

Ladda inte ner mscorwks.dll från en webbplats för «DLL-nedladdning». Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av mscorwks.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mscorwks.dll-felet.

 1. Återställ mscorwks.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en «saknad» mscorwks.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den. Om du misstänker att du av misstag har raderat mscorwks.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa mscorwks.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av mscorwks.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Ladda ner och installera den senaste versionen av .NET Framework. Detta är den ursprungliga källan till mscorwks.dll-filen och bör därför åtgärda eventuella relaterade DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mscorwks.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att mscorwks.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mscorwks.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder mscorwks.dll-filen. Om DLL-felet mscorwks.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till mscorwks.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande «Filen mscorwks.dll saknas» när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Filen mscorwks.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort – det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om mscorwks.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av mscorwks.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Mscorwks.dll-filen ingår troligen i en av dessa uppdateringar.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mscorwks.dll-fel när de misslyckas. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda mscorwks.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera mscorwks DLL-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga mscorwks.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett «sista utväg» -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny Windows-kopia. Om inget av stegen ovan korrigerar mscorwks.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda mscorwks.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några mscorwks.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, få bort dina filer, välja en reparationsservice och mycket mer.