Saltar al contenido

Hur du åtgärdar Ssleay32.dll hittades inte eller saknas fel

27 de julio de 2021
ssleay32 dll error message 59b0520103f40200111216bf

Ssleay32.dll-fel orsakas av situationer som leder till att ssleay32 DLL-filen tas bort eller skadas. I vissa fall kan ssleay32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel. Felmeddelandet ssleay32.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Ssleay32.dll-fel

Det finns flera olika sätt som ssleay32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se ssleay32.dll-fel:

 • Ssleay32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom ssleay32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas genom att installera om programmet.
 • Kan inte hitta [PATH] ssleay32.dll
 • Filen ssleay32.dll saknas.
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: ssleay32.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen.

Ssleay32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation. Sammanhanget med ssleay32.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Ssleay32.dll fel

Ladda inte ssleay32.dll från en «DLL-nedladdningswebbplats». Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av ssleay32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa. Starta Windows i säkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av ssleay32.dll-felet.

 1. Återställ ssleay32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en «saknad» ssleay32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den. Om du misstänker att du av misstag har raderat ssleay32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa ssleay32.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Återställa en borttagen kopia av ssleay32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa ssleay32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att ssleay32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att ssleay32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen ssleay32.dll. Om ssleay32.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om. Om du hittar detta DLL-fel i förhållande till OpenSSL, se var du hittar ssleay32.dll-filen från installationsvägen om ominstallering inte riktigt fixar den. Genom den länken kan du se var DLL-filen ska kopieras för att den ska kunna användas. Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller ssleay32.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Starta programmet eller spelet med administrativa behörigheter genom att högerklicka på det och välj Kör som administratör. Det kan vara så att programmet under normala förhållanden, med regelbundna behörigheter, inte kan komma åt filen ssleay32.dll. Du kan behöva hitta källprogrammet från programmets installationsmapp för att starta programmet som administratör. I Windows är detta vanligtvis C: Programfiler eller C: Programfiler (x86) , och du letar antagligen efter en EXE-applikationsfil.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till ssleay32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande «Filen ssleay32.dll saknas» när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Filen ssleay32.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort — detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om ssleay32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen ssleay32.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka ssleay32.dll-fel när de misslyckas. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda ssleay32.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation för start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera ssleay32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga ssleay32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett «sista utväg» -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. Detta raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar ssleay32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda ssleay32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några ssleay32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, få bort dina filer, välja en reparationsservice och mycket mer.