Saltar al contenido

Hur du åtgärdar Unidrv.dll inte hittas eller saknas fel

3 de agosto de 2021
unidrv dll error message 5aa68a5ec5542e0036b4f6cd

Unidrv.dll -fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av unidrv DLL -filen. I vissa fall kan unidrv.dll -fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programproblem eller till och med ett maskinvarufel. Unidrv.dll -felmeddelandet kan gälla alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Unidrv.dll -fel

Det finns flera olika sätt som unidrv.dll -fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se unidrv.dll -fel.

 • Unidrv.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom unidrv.dll inte hittades. Ominstallation av programmet kan lösa detta problem
 • Kan inte hitta [PATH] unidrv.dll
 • Filen unidrv.dll saknas
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: unidrv.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen

Filen unidrv.dll är associerad med Microsofts universella skrivardrivrutin. Det lagras normalt i en mapp som C: WINDOWS system32 spool drivers w32x86 eller i en undermapp av C: Windows System32 DriverStore FileRepository . Kontexten för unidrv.dll -felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet. Unidrv.dll -felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows -installation.

Hur du åtgärdar Unidrv.dll -fel

Ladda inte ner unidrv.dll från en «DLL -nedladdnings» webbplats. Det finns många anledningar till att nedladdning av en DLL -fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av unidrv.dll är det bäst att skaffa den från den ursprungliga, legitima källan. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av unidrv.dll -felet.

 1. Återställ unidrv.dll från papperskorgen. Den enklaste orsaken till en «saknad» unidrv.dll -fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat unidrv.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa unidrv.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av unidrv.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus/malware -skanning av hela ditt system. Vissa unidrv.dll -fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL -filen. Det är till och med möjligt att unidrv.dll -felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att unidrv.dll -felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Kör kommandot sfc/scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av unidrv.dll -filen. Eftersom denna DLL -fil tillhandahålls av Microsoft, bör systemfilkontrollverktyget återställa den.

 5. Installera alla tillgängliga Windows -uppdateringar. Många servicepaket och andra patchar ersätter eller uppdaterar några av hundratals Microsoft -distribuerade DLL -filer på din dator. Filen unidrv.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 6. Uppdatera skrivardrivrutinerna. Eftersom unidrv.dll -filen är associerad med Microsofts skrivardrivrutin bör uppdateringen av den «unidrv.dll saknas» eller relaterade fel. Förmodligen är det enklaste sättet att uppdatera den här skrivardrivrutinen att installera eventuella saknade Windows -uppdateringar (steg 5), men att använda ett drivrutinsuppdateringsverktyg kan också vara användbart. Installera om skrivardrivrutinen med hjälp av dessa instruktioner om du använder Windows 3.1.

 7. Extrahera unidrv.dll från den ursprungliga källan, CAB -filen. Det finns en CAB -fil i Windows XP där unidrv.dll -filen kopieras från när Windows installerades första gången. Öppna den här filen så kommer du att kunna ta unidrv.dll -filen från den och placera den varhelst felmeddelandet säger att filen saknas. För att göra detta, öppna C: Windows Driver Cache i386 mapp och leta efter en service pack CAB -fil, som sp3.cab om Windows XP uppdateras till service pack 3. Öppna CAB-filen med ett filuppackningsverktyg som 7-Zip och kopiera sedan ur unidrv.dll-filen från den. Det verkar som om unidrv.dll -felmeddelanden är vanligare i Windows XP, men om du ser ett i en nyare version av Windows kan du använda Allt för att söka efter en kopia av unidrv.dll någon annanstans på datorn som du kan kopiera dit det behöver vara.

 8. Installera om programmet som använder unidrv.dll -filen. Om unidrv.dll DLL -fel uppstår när du använder ett visst program, bör ominstallering av programmet ersätta filen.

 9. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om unidrv.dll -fel började efter uppdatering av en viss maskinvaruenhets drivrutin.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda unidrv.dll -felsökningsråden ovan misslyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation starta alla Windows DLL -filer till sina fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera unidrv.dll -relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare -program kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga unidrv.dll registerposter som kan orsaka DLL -felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår som ett alternativ här som ett «sista utväg» -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar unidrv.dll -felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att åtgärda unidrv.dll -felet med ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om något unidrv.dll -fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL -problem bara vara maskinvarurelaterat.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda det här problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.