Saltar al contenido

Hur du delar din internetanslutning i Windows Vista

14 de julio de 2021
late night bird 844062794 5b56139c4cedfd0037158f59

Om du behöver dela den ena Internet-anslutningen med flera enheter kan du använda den inbyggda funktionen för delning av Internet-anslutning i Windows Vista för att låta andra datorer eller mobila enheter också gå online. I huvudsak kan du förvandla din dator till en trådlös hotspot (eller trådbunden router) för andra enheter i närheten. Instruktionerna i den här artikeln gäller Windows Vista.

Hur man delar en internetanslutning i Windows Vista

Du behöver en Windows Vista-dator ansluten till Internet och en annan nätverksadapter, klientdatorer som är TCP-IP-aktiverade och kan ansluta till Internet, ett nätverkskort för varje dator och ett modem för hela nätverket. Så här blir du ansluten.

  1. Logga in på Windows-värddatorn (den som är ansluten till Internet) som administratör.

  2. Gå till nätverksanslutningar i kontrollpanelen genom att gå till Start > Kontrollpanel > Nätverk och internet > Nätverks-och delningscenter och välj sedan Hantera nätverksanslutningar.

  3. Högerklicka på Internet anslutning som du vill dela (t.ex. lokal anslutning) väljer du Egenskaper, och välj Delning flik. Delningsfliken visas bara om du har två typer av nätverksanslutningar: en för din internetanslutning och en annan som klientdatorerna kan ansluta till, till exempel en trådlös adapter.

    Skärmdump av Internetanslutningsdelning

  4. Välj Låt andra nätverksanvändare ansluta via datorns internetanslutning kryssruta. Välj OK för att tillämpa ändringarna och stänga dialogrutan.

Om du vill att andra nätverksanvändare ska kunna kontrollera eller inaktivera internetanslutningen väljer du det alternativet. Det är användbart för uppringda nätverksanslutningar; annars är det nog bäst lämnat inaktiverat. Du kan också valfritt tillåta andra nätverksanvändare att använda tjänster som körs i ditt nätverk, till exempel en e-post eller webbserver, under inställningar alternativ. När ICS är aktiverat kan du ställa in ett trådlöst ad hoc-nätverk eller använda nyare Wi-Fi-direktteknik så att de andra enheterna kan ansluta direkt till din värddator för internetåtkomst. Kunder som ansluter till värddatorn bör ha sina nätverkskort inställda för att få sin IP-adress automatiskt (se i nätverksadapteregenskaperna, under TCP / IPv4 eller TCP / IPv6 och klicka Få en IP-adress automatiskt). Om du skapar en VPN-anslutning från din värddator till ett företagsnätverk skulle alla datorer i ditt lokala nätverk kunna komma åt företagsnätverket om du använder ICS. Om du delar din internetanslutning via ett ad hoc-nätverk kommer ICS att inaktiveras om du kopplar bort från ad hoc-nätverket, skapar ett nytt ad hoc-nätverk eller loggar ut från värddatorn.