Saltar al contenido

Hur du får din telefon att vibrera

20 de junio de 2021
GettyImages 1158458655 fb118b609bbf4978bebb3cc24e0338b1

Den här artikeln förklarar sju sätt att få din smartphone att vibrera. Instruktioner gäller för Samsung, Android och iPhone 7 och senare.

Hur man gör nästan vilken Android-telefon som helst

Andra Android-smartphones har liknande metoder för att ställa in en enhet i Vibration-läge. Välj det enklaste sättet beroende på vad som är tillgängligt på din enhet. Andra titlar som indikerar en inställning för vibrationsläge kan inkludera Touch vibrationer, Ljudprofileller något liknande.

 • Ställ in enheten på vibrationsläge via genvägsmenyn på startskärmen.
 • Ställ in enheten på vibrationsläge med volym ned-knappen. Se till att volym ned-knappen inte är inställd på att styra medievolymen.
 • Ställ in enheten på vibrationsläge genom inställningsalternativen.

Hur man gör en Samsung-telefonvibration

Samsungs smartphones har flera enkla metoder för att aktivera ett vibrationsläge. Här är det enklaste sättet.

Aktivera vibrationsläge i meddelandepanelen

 1. Svep nedåt längst upp på startskärmen för att visa meddelandepanelen genvägar.

 2. Bland genvägarna finns en Ljud -ikonen, som vanligtvis är andra efter Wi-Fi ikon. Om din smarttelefons ljud är på är det blått och ser ut som det avger ljud.

 3. Tryck på Ljud tills du ser Vibrationsläge ikon. Samsung-enheten ska också vibrera för att indikera att den är i vibrationsläge.

Aktivera vibrationsläge med volymknapparna

Du kan också aktivera vibrationsläget genom att trycka på volym ned-knappen på en Samsung-enhet tills du ser ikonen för vibrationsläge i ljudfältet och känner vibrationen. Om den här metoden inte fungerar kan du ställa in volymknapparna för att styra ljudet för media. Ljudfältet säger «Media» när du trycker på Volym ned-knappen.

 1. tryck på Sänk volymen för att visa ljudfältet.

 2. Svep nedåt på ljudfältet för att visa Ljudgenvägar meny.

 3. Växla Använd volymknapparna för media till de Av placera. Du kan nu använda volymknapparna för att gå in i vibrationsläge.

  Svep ner från Media-panelen, mediereglage på Android

  Alternativt sveper du ringsignalens ljudfält nedåt, trycker på Ringsignal ikonen eller dra Ringsignal skjut åt vänster för att gå in i vibrationsläge.

Aktivera vibrationsläge i Inställningar

Slutligen kan du ställa in din Samsung-enhet i vibrationsläge genom att komma åt enhetens backend-inställningar.

 1. Svep nedåt längst upp på startskärmen för att öppna meddelandet panel.

 2. Knacka inställningar > Ljud och vibrationer.

 3. Knacka Ljudläge > Vibrera.

  Ljud och vibrationer, ljudläge, kryssrutan Vibrera på Android

Hur man gör en iPhone Vibration

På en iPhone kan du ställa in din telefon på tyst. För att ställa in enheten i vibrationsläge, öppna backend-inställningarna. Så här aktiverar du Vibration-läge på en iPhone.

 1. Gå till inställningar > Ljud & Haptics.

 2. Växla Vibrera på tyst till placera. Detta säkerställer att din iPhone är i vibrationsläge när du ställer in den på tyst med volym ned-knappen.

Gör iPhone Vibrera med inställningarna för ljud och vibrationsmönster

Du kan också bläddra ner till inställningarna för ljud- och vibrationsmönster för att anpassa vibrationstypen för olika appar och funktioner, inklusive ringsignal, texttid, påminnelsesvarningar och AirDrop.

 1. Tryck på den funktion som du vill ställa in en anpassad vibration för.

 2. Knacka Vibration.

 3. Välj ditt önskade vibrationsmönster. Tryck på för att skapa en ny vibration Anpassad vibration, tryck sedan på en unik takt.

Låt din telefon vibrera kontinuerligt med en app

Apptillverkare har också använt vibrationsfunktionen på smartphones för att skapa appar för avkoppling. Många vibrationsappar tillåter användare att ställa in smartphone-vibrationer under en längre tid för ändamål som en massage för trötta muskler eller för att hjälpa till med sömn. Många appar innehåller också inställningar för lugnande ljud för ökad komfort. Många appar som dessa finns i Google Play Store och Apple App Store.

 • Massager Vibration App (Android): Den här appen har en effektratt från noll till 100 för att justera vibrationsnivån. Det finns också fyra vibrationsalternativ att växla igenom. Svep åt höger för att få tillgång till alternativen för avkopplande ljud. Knacka Användaranpassad för att starta ljudet och tryck sedan på de ljud du vill höra. Du kan knacka på flera ljud samtidigt för att göra upplevelsen mer detaljerad.
 • Body Massager Vibration App (Android): Den här appen innehåller ett kraftfält som justerar vibrationsnivåer. Det finns fem vibrationsalternativ. Knacka igenom alternativen och justera sedan hastigheten. Tryck Start för att aktivera det vibrationsalternativ du vill ha. Tryck Sluta för att stänga av vibrationen.
 • iMassage U Vibrating Massager (iOS): Den här appen har enkla ströminställningar för att starta och stoppa vibrationer. Välj Mönster för att hitta fem gratis mönster. Du kan komma åt andra med ett premiumkonto som kostar $ 1,99.
 • iVibe Best Vibrating Massager (iOS): Den här appen har ett tryck för att starta och stoppa vibrationen. Välj inställningar för att hitta två fria mönster. Du kan få andra alternativ med ett premiumkonto som kostar $ 1,99.