Saltar al contenido

Hur du fixar Disney Plus felkod 83

13 de julio de 2021
GettyImages 93359738 9a523817ecf94896a2f97532e720c056

Disney Plus Error Code 83 handlar om det värsta felet du kan få när du försöker njuta av streaming på Disney Plus. Det är inte alls beskrivande vad problemet är och, för att göra saken värre, felkod 83 hindrar dig helt från att använda Disney Plus. Om du stöter på det här problemet har du tur: här är vad som orsakar felet och hur du åtgärdar det. Disney Plus Error Code 83 kan påverka praktiskt taget alla typer av enheter som kan köra Disney Plus, inklusive datorer, smartphones, surfplattor, en strömmande enhet som Apple TV eller Roku, smarta TV-apparater och spelkonsoler. Förklaringarna och förslagen i den här artikeln gäller alla sådana typer av enheter.

Vad som orsakar Disney Plus-felkod 83

Disney är frustrerande snäva över vad som orsakar Felkod 83. Stödsidan för Disney Plus för felet säger helt enkelt att felet «betyder att vi upplevde ett okänt fel som strömmade till din enhet. Detta är vanligtvis ett enhetskompatibilitetsproblem, anslutningsfel eller kontoemission. » Inte särskilt bra, eller hur? Kanske inte direkt, men att begränsa felet till ett problem med din enhet, din internetanslutning eller ditt konto ger oss faktiskt många steg för att försöka fixa det.

Hur du fixar Disney Plus felkod 83

För att fixa Disney Plus-felkod 83, försök med följande steg i den ordning som anges. Felkod 83 kan hända på många olika typer av enheter, så några av dessa steg kanske inte gäller din enhet. För de steg som gäller beror de specifika åtgärderna på din enhet.

  1. Se till att Disney Plus inte är problemet. Problemet med Disney Plus kanske inte är din enhet. Det kan vara så att Disney Plus inte fungerar generellt just nu. Så ett bra ställe att börja är att ta reda på om problemet är tjänsten eller något i din ände.

  2. Kontrollera enhetens kompatibilitet. Eftersom felkod 83 ofta pekar på ett problem med kompatibilitet mellan din enhet och Disney Plus, är det första du ska göra när du får felet att kontrollera Disney Plus-enhetens och programvarukompatibilitetslistan. Om din enhet inte finns med där är det ditt problem och du måste använda en annan enhet. Linux-användare, var särskilt uppmärksam. När detta skrivs stöder inte Disney Plus alls Linux, oavsett distribution eller webbläsare du använder.

  3. Kontrollera din webbläsare. Om din enhet är kompatibel med Disney Plus kan du få felkod 83 eftersom din webbläsare är inkompatibel. Disney Plus stöder Chrome, Edge, Firefox och Internet Explorer på Windows, Safari, Chrome och Firefox på macOS och Chrome i Chrome OS. Kontrollera hela listan över versioner som stöds, och om din webbläsare inte är kompatibel måste du använda en som är.

  4. Kontrollera internetanslutning och hastighet. Om din internetanslutning är nere eller inte är tillräckligt snabb kan du inte strömma video från Disney Plus. Disney Plus-hastighetskraven för internet ger dig en bra uppfattning om vilka hastigheter du behöver, sedan kan du testa din internethastighet eller försöka använda internethastighetstestwebbplatser för att ta reda på om det räcker att strömma innehåll från tjänsten.

  5. Starta om enheten. Det här är ett klickat felsökningssteg av en anledning: det är enkelt och det fungerar oftare än inte. Medan omstart av enheten kanske inte löser felkod 83 kan det och det är så enkelt och snabbt att det alltid är värt ett försök.

  6. Uppdatera Disney Plus-appen. När nya versioner av appar släpps blir de gamla ofta oförenliga. Det kan vara ditt problem här. Om du använder en smartphone, surfplatta, spelkonsol, strömmande enhet eller smart-TV, gå till enhetens appbutik och se om det finns en Disney Plus-appuppdatering att installera.

  7. Ta bort och installera om Disney Plus-appen. Även om det inte finns någon tillgänglig uppdatering kan problemet fortfarande vara din app. Om det finns någon form av fel eller dataskada i din app kan det orsaka Felkod 83. Ta bort appen helt och installera den igen för att se om det löser problemet.

  8. Uppgradera enhetens firmware eller operativsystem. Bara en äldre appversion kan orsaka kompatibilitetsproblem, så kan även en gammal version av enhetens operativsystem eller firmware köras. Om inget av stegen hittills har fungerat, kontrollera om din enhet har ett operativsystem eller firmwareuppgradering tillgängligt och installera det. För instruktioner, kolla in hur man uppdaterar iOS på iPhone, hur man uppdaterar ditt Android-operativsystem och hur man uppdaterar en Samsung Smart TV.

  9. Prova ett annat konto. Förklaringen till Felkod 83 från Disney är att den kan orsakas av kontoproblem. Alla våra steg hittills har handlat om att fixa programvara, men om inget annat har fungerat än, kanske problemet är ditt konto. Prova att logga in med ett annat konto som du vet fungerar. Om du kan göra det och inte får felkod 83 är problemet ditt konto. Kontrollera din faktureringsinformation och prenumerationsstatus och kontakta Disney Plus support om det behövs.