Saltar al contenido

Hur du hittar din telefons IMEI- eller MEID-nummer

23 de julio de 2021
wet smartphone 3369007 1920 5b970b0ec9e77c0050c986d4

Din telefon eller surfplatta använder ett unikt IMEI- eller MEID-nummer som skiljer det från andra mobila enheter. Du kan behöva det här numret för att låsa upp din mobiltelefon eller surfplatta, för att spåra eller upptäcka en förlorad eller stulen mobiltelefon eller för att se om din telefon fungerar i en annan operatörs nätverk. Så här hittar du IMEI eller MEID på din mobila enhet. Informationen i den här artikeln gäller alla smartphones och surfplattor.

Om IMEI- och MEID-numren

IMEI står för Internationell mobilutrustningsidentitet. Det är ett unikt 15-siffrigt nummer som tilldelats alla mobila enheter. Den 14-siffriga MEID står för Mobile Equipment Identifier och är också avsedd att identifiera en mobil enhet. Det kallas ibland ett elektroniskt serienummer. Du kan översätta IMEI till ett MEID genom att släppa den sista siffran. CDMA-mobiltelefoner och surfplattor i Sprint- och Verizon-nätverk har ett MEID-nummer, medan GSM-nätverk som AT&T och T-Mobile använder IMEI-nummer.

IMEI- och MEID-nummer på iOS-enheter

Om du har en iPhone eller en iPad med mobiltjänster kan du slå upp dina IMEI- eller MEID-nummer med den här metoden. Din iPhone eller iPad kan lista både IMEI- och MEID-numren. Tryck på på en iOS-enhet inställningar > Allmän > Handla om och rulla sedan ner för att hitta IMEI- och MEID-numren. Tryck och håll antingen IMEI eller MEID för att kopiera numret till ditt urklipp för att klistra in någon annanstans.

Det finns andra nummer kopplade till mobila enheter. ICCID är Integrated Circuit Card Identifier som identifierar ditt SIM-kort. På iOS-enheter är SEID Secure Element ID-nummer som hjälper till att säkra Apple Pay-transaktioner.

IMEI- och MEID-nummer på Android-enheter

Du har ett par sätt att söka efter IMEI- och MEID-numren på Android-enheter.

  • Gå till enhetens inställningar. Därifrån, rulla ner till botten och tryck på Om telefon. Tryck sedan påStatus och bläddra ner för att hitta IMEI- eller MEID-numret.
  • Kontrollera din Google Dashboard. Logga in på din Google Dashboard. Bläddra ner till Android och klicka på pilen för att expandera den. Här hittar du en lista över alla dina enheter och IMEI-nummer för varje.

Allmänna tips för att hitta IMEI- och MEID-nummer

Även om det inte finns någon universell genväg för att hitta dessa nummer, bör en av flera procedurer täcka nästan alla enheter.

Slå ett specialnummer

På vissa telefoner kan du öppna appen för telefonuppringning och gå in * # 06 #. Redan innan du trycker på knappen Ring eller Skicka dyker din telefon upp IMEI- eller MEID-numret så att du kan ta en skärmdump av eller skriva ner. Ringa upp * # 06 # fungerar inte på Verizon iPhones.

Kontrollera baksidan av din telefon

IMEI- eller MEID-koden kan präglas eller graveras på baksidan av din telefon, särskilt för äldre modeller av iPhones som hade den placerad nära botten.

Kontrollera ditt batteri

Om din telefon har ett avtagbart batteri kan IMEI- eller MEID-numret skrivas ut på en klistermärke på baksidan av telefonen, bakom det löstagbara batteriet. Stäng av telefonen, ta av batteriluckan och ta bort batteriet för att hitta IMEI- eller MEID-numret.