Saltar al contenido

Hur du löser Disney Plus-felkod 73

29 de junio de 2021
disneypluserror73 280a08864fce43e886d7ea8db8135337

Disney Plus-felkod 73 är en regionfelkod som anger att du befinner dig i en region där tjänsten inte är tillgänglig. Den här koden visas när platsdata från din internetleverantör (ISP) eller platstjänster på din telefon säger till Disney Plus-servrarna att du befinner dig på en plats som inte stöds. Det här problemet orsakas vanligtvis genom att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) i ett land som stöds eller genom att vara fysiskt i ett land som inte stöds.

Hur ser Disney Plus-felkod 73 ut?

När detta fel inträffar ser du vanligtvis detta felmeddelande:

  • Disney + är endast tillgängligt i vissa regioner. Beroende på var du befinner dig kanske du inte kommer åt Disney +. Om du tror att du ser detta meddelande av misstag besöker du Disney + Help Center (Felkod 73).

Vad orsakar Disney Plus-felkod 73?

Disney Plus-felkod 73 orsakas av en felaktig matchning mellan din plats och de områden där tjänsten är tillgänglig. När du försöker strömma från Disney Plus kontrollerar tjänsten först din plats. Om den tror att du befinner dig i ett område där Disney Plus inte är tillgängligt skickar den felkod 73. Den primära orsaken till denna felkod är att använda en VPN för att få det att se ut som om du befinner dig någon annanstans än din faktiska fysiska plats. Om du bor i ett område där Disney Plus är tillgängligt, men du har en VPN-verksamhet, kommer du att se felkod 73. Detta fel visas också om du är fysiskt belägen i ett land som inte stöds. Det kan också hända om det finns ett problem med din ISP eller platstjänster på din telefon och Disney Plus antingen inte kan bestämma din plats eller tror att du befinner dig någonstans som du inte är.

Hur du löser Disney Plus-felkod 73

Följ dessa instruktioner för att fixa felkod 73:

  1. Försök ladda videon igen. Detta fungerar vanligtvis inte, men det finns en chans att en tillfällig hicka med din ISP eller platstjänster på din telefon kan ha utlöst felkod 73.

  2. Stäng av din VPN. Om du har en VPN installerad stänger du av den och väntar på att din vanliga internetanslutning upprättas. När du är säker på att VPN är avstängt, kontrollera om Disney Plus fungerar. Om det gör det måste du komma ihåg att stänga av VPN i framtiden när du vill titta på Disney Plus.

  3. Om du behöver använda en VPN eller om du är i ett land som inte stöds, prova en annan VPN. Vissa VPN är bättre på att undvika upptäckt än andra.

  4. Kontrollera din IP-adress. Det kan vara ett problem med din ISP som visar att du befinner dig på fel plats. Kontrollera din IP-adress för att utesluta detta. Det ska vara en IP-adress som är kopplad till ditt hemland och din region. Om det inte är det, och du är säker på att du inte kör ett VPN, kontakta din ISP för hjälp. Vissa VPN kan installeras på routernivå. Om du inte har ansvaret för din router, fråga personen som är om de kör ett VPN. Du kan behöva be dem stänga av den eller ändra om de gör det.

  5. Se till att Disney Plus är tillgängligt i ditt område. Kolla in den officiella Disney Plus tillgänglighetssidan. Om ditt land inte är listat, är det därför du ser fel 73. Du kommer också att se detta fel om du reser utanför ett land som stöds och besöker ett land som inte stöds.

  6. Aktivera dina platstjänster. Om du försöker titta på en telefon, se till att du har aktiverat platstjänster. Appar som Disney Plus kräver platstjänster för att veta var du befinner dig fysiskt. Med den här funktionen avstängd har Disney Plus inget sätt att verifiera att du befinner dig i ett land som stöds.

  7. Prova Disney Plus på en annan anslutning. Om du ser felkod 73 på din telefon kan du prova webbspelaren på din dator ansluten till ditt heminternet. Om du tittar på din dator kan du prova att titta på Disney Plus-appen via din mobildataanslutning. Om du ser felkod 73 oavsett vilken internetanslutning du använder och du är säker på att du befinner dig på en plats som stöds, kontakta Disney Plus kundtjänst för support.