Saltar al contenido

Hur får jag textmeddelanden på din Mac

27 de julio de 2021
GettyImages 1131374781 2 4444175dc43446b2859e910e11321bd5

Mac-datorer kan fungera hand i hand med din iPhone. Har du någonsin missat ett viktigt sms när du är djupt inne i ditt arbete? I så fall är det enkelt att ta emot textmeddelanden på din Mac så att du kan vara säker på att det aldrig händer igen. Den här guiden gäller alla Mac-modeller inklusive MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac och iMac Pro-modeller som kör MacOS Catalina (10.15) genom OS X El Capitan (10.11) och för iPhones med iOS 13, iOS 12 och iOS 11 .

Förstå skillnaden mellan textmeddelanden och iMessages

iMessages är Apples unika meddelandetjänst som skickar meddelanden med en internetanslutning. iMessages skickas och tas emot via Apples Messages-app, som kommer som standard på alla iPhones och Mac-datorer. iMessages kan bara skickas mellan Apple-enheter. Andra meddelanden skickas som SMS eller SMS och kan skickas till vilken enhet som helst, inklusive Android.

Typer av iMessages

Med appen Meddelanden kan du ta emot både SMS- och MMS-meddelanden samt meddelanden från alla Apple-enheter. Du kan skicka bilder genom att dra och släppa dem i textfältet. Du kan också skicka emoji, filer och röstmemo med hjälp av skärmgränssnittet. Inom Meddelanden-appen är blå textbubblor meddelanden som skickas mellan Apple-enheter med iMessages. Gröna textbubblor är SMS- eller MMS-meddelanden som skickas mellan Apple-enheter och Android-enheter.

Hur får jag textmeddelanden på din Mac

Du måste göra lite installationsarbete innan du får textmeddelanden på din Mac.

 1. Logga in på din Mac och iPhone med samma Apple-ID. Så här skickas och tas emot meddelanden mellan båda enheterna. Tryck på för att se vilket Apple-ID dina enheter använder inställningaroch tryck sedan på din Apple-ID på din iPhone. Bläddra för att se vilka enheter som är inloggade i vilket Apple-ID.

 2. Öppna på din iPhone inställningar.

 3. Bläddra ner och knacka Meddelanden.

 4. Knacka Vidarebefordran av textmeddelande och växla omkopplaren till på-läget för den Mac du vill ta emot dina textmeddelanden på.

  Har du en iPad? Det är här du kan välja att ta emot textmeddelanden på den enheten också. Byt bara på alla enheter du vill använda för att ta emot meddelanden.

 5. Öppna appen Meddelanden på din Mac och klicka Meddelanden > Inställningar i menyraden.

  Mac-skrivbord som visar länken Meddelandeinställningar

 6. Klicka på iMessage högst upp på inställningsskärmen.

  Meddelanden allmänna inställningar på Mac som visar fliken ikonen iMessage

 7. Klick Aktivera detta konto för att ta emot textmeddelanden med ditt Apple-ID.

  Meddelanden systeminställningar på en Mac

 8. Sätt en bock framför telefonnummer och e-postadresser som du vill använda för meddelanden.

  Meddelandeskärmar för Mac

  Nu har du synkroniserat dina textmeddelanden till din iPhone och din Mac.

Använder du en Android med en Mac? Tyvärr fungerar Messages-appen bara med iPhones med hjälp av iMessage-kryptering. Du kan dock ta emot och skicka meddelanden med Google Messages.

Så här felsöker du när du inte får textmeddelanden på din Mac

Om du har problem med att ta emot meddelanden på din Mac kan du prova dessa felsökningssteg:

 1. Återställ Meddelanden appen genom att stänga den och sedan starta om den.

 2. Starta om din Mac. För att starta om, klicka på Äpple ikon> Omstart.

 3. Logga ut från appen Meddelanden och logga sedan in igen med ditt Apple-ID. Öppna för att göra detta Meddelanden och klick Inställningar > iMessage > Logga ut.

 4. Öppen Meddelanden och klick Inställningar > iMessage > Aktivera detta konto för att säkerställa att Aktivera detta konto är markerat i inställningarna för appen Meddelanden.

 5. Bekräfta att du är ansluten till internet. Meddelanden kan inte tas emot utan en bra internetanslutning. Försök att koppla bort och ansluta internet till din Mac igen.

 6. Får du fortfarande inte sms? Din Mac kan komma att checkas in på Apple Genius Bar. Planera ett möte för hjälp med felsökning av appen Messages på din Mac.