Saltar al contenido

Hur får man ett gratis telefonnummer

26 de junio de 2021
how to get free phone number 3426654 8b81b7ede02a438da762f764ac35a784

Normalt får du bara ett telefonnummer när du betalar för fasta tjänster, aktiverar en mobiltelefon eller SIM-kort eller registrerar dig för en VoIP-tjänst. Du kan dock få gratis telefonnummer utan att behöva registrera dig för en månadsräkning. Gratis telefonnummer kommer ofta i ett paket med andra intressanta funktioner, och de är tillgängliga om du vet var du ska leta.

Få ett gratis telefonnummer med Google Voice

Google Voice ger dig ett gratis telefonnummer genom vilket flera telefoner kan ringa samtidigt för inkommande samtal. Det betyder att när du registrerar dig för ett gratis nummer från Google och folk ringer det numret kan du låta din dator, telefon och surfplatta ringa samtidigt för att säkerställa att du inte missar samtalet.

En intressant funktion du får med Google Voice är transkriberade samtal, vilket innebär att du kan läsa din röstmeddelande istället för att lyssna på den. Du kan också portera ditt «riktiga» telefonnummer till Google Voice-tjänsten. Med Google Voice kan du ringa gratis lokalsamtal inom USA till valfritt telefonnummer, till exempel företag, andra mobiltelefoner och hemtelefoner. Internationella samtal är också tillgängliga, men du måste betala för det.

Appar som ger ut gratis telefonnummer

Det finns många appar som du kan använda för att ringa gratis internetsamtal. Google Voice är ett exempel, men det finns många andra som ger dig ett riktigt telefonnummer att ringa och ta emot internetsamtal. Du kan till exempel ladda ner appen FreedomPop, appen TextNow eller appen TextFree. Under installationen får du ett riktigt telefonnummer som andra kan ringa och du kan använda för att ringa andra. Alla samtal hanteras via apparna, så du får behålla ditt riktiga telefonnummer också. Dessa appar ger dig även textmeddelanden, röstmeddelandealternativ och andra telefonliknande funktioner.

Skärmdumpar av TextNows kostnadsfria Wi-Fi-app

TextNow-appen.

Prova iNum för platsoberoende nummer

INum-projektet är intressant eftersom företagets mål är att tillhandahålla ett nummer som du kan använda över hela världen. iNum förser användare med telefonnummer med den globala landskoden +883, en kod som har skapats av ITU. Du kan använda ett +883-nummer som ett virtuellt nummer utan att behöva oroa dig för riktnummer och tillhörande priser. Siffror från iNum är tillgängliga via tjänsteleverantörerna som listas på iNums webbplats. Kontakta en av tjänsteleverantörerna för att få ett gratis SIP-konto med gratis samtal till alla andra iNum-nummer.

iNum-webbplatsens hemsida.