Saltar al contenido

Hur fixar du Discovery Plus Fallback Error Code

21 de junio de 2021
how to fix discovery plus fallback error code 5115598 4fe9b68259fe4b2ca761fb8623c204c5

Det är frustrerande när Discovery Plus fortsätter att leda till en förvirrande klingande Fallback Error Code. För att få hjälp med att felsöka en reservkod i Discovery Plus måste du ta reda på orsaken. Så här får du Discovery Plus att fungera igen och hur du fixar Discovery Plus Fallback Error Code.

Vad orsakar Discovery Plus Fallback Error Code?

En Discovery Plus Fallback-felkod uppstår när Discovery Plus inte kan hitta videon du försöker komma åt på servern, så den försöker spela nästa video i kön, dvs. falla tillbaka på tidigare planer. Det är faktiskt samma problem som när du får en felkod 504, vilket innebär att servern inte har kommunicerat med ditt system. Felkod 504 är inte exklusiv för Discovery Plus, och inte heller Fallback Error, även om du inte ser det beskrivet på samma sätt någon annanstans. Det indikerar ett Gateway Timeout-fel vilket innebär att det finns ett problem med anslutningen mellan dig och servern – i det här fallet Discovery Plus. Här är en kort titt på vad som kan hända när du får ett sådant felmeddelande:

 • Din internetanslutning är instabil eller nere. Om din internetanslutning är opålitlig kan du få detta felmeddelande för att visa ett problem med att kommunicera med servrarna.
 • Discovery Plus-servrarna är nere. Om tjänstens servrar är nere får du detta felmeddelande för att visa att det finns ett problem med kommunikationen mellan ditt system och Discovery Plus-servrarna.

Felsök när Discovery Plus visar reservkod

Om du fortsätter att få Fallback Error Code när du försöker titta på Discovery Plus kan du prova dessa felsökningstips för att komma igång igen. Det är möjligt att titta på Discovery Plus via din webbläsare såväl som via appar och strömmande enheter, så dessa korrigeringar täcker alla eventualiteter. Om en inte gäller dig, hoppa över steget och gå vidare till nästa.

 1. Vänta ut det. Precis som med felkod 504, fixar en fallkod ofta sig själv. Det är värt att vara tålmodig snarare än att försöka felsöka det i slutet.

 2. Kontrollera om Discovery Plus är nere för bara dig eller alla. Om Discovery Plus är nere för alla finns det inget du kan göra förutom att vänta på att det ska lösas. Om det är nere för dig är det dock värt att fortsätta felsöka problemet.

 3. Försök att ansluta till tjänsten igen genom att uppdatera webbläsaren. Du kan fixa några tillfälliga felkoder för återfall genom att uppdatera eller starta om din webbläsare. Det är en snabb lösning att prova.

 4. Rensa webbläsarens cache. Om du tittar på via din webbläsare kan du försöka rensa cacheminnet eller använda en annan webbläsare.

 5. Stäng Discovery Plus-appen helt och öppna den sedan igen. Om du använder Discovery Plus-appen kan du försöka stänga den helt och sedan öppna den igen för att åtgärda eventuella tillfälliga problem. Kom ihåg att stänga iPhone-appar helt och stänga alla Android-appar också, snarare än att bara lämna appen.

 6. Logga ut och tillbaka till Discovery Plus. Försök att logga ut från ditt Discovery Plus-konto och logga sedan in igen. Ibland kan det hjälpa.

 7. Starta om din router. Tillfälliga problem med ditt modem eller router kan orsaka en felkod för fallback. Starta om dina enheter för att bekräfta detta. Testa din internetanslutning för att se till att du kan ansluta till internet. Om du har problem med internetanslutningen går du vidare till felsökning av din hemnätverksrouter.

 8. Starta om din strömmande enhet. Om du använder en strömmande enhet finns det olika sätt att återställa dem. Så här återställer du en Fire Stick tillsammans med hur du återställer en Roku-låda och startar om en Apple TV.

 9. Kontrollera att proxyserverns inställningar är korrekta om du har en proxyinställning. De flesta datorer har inte inställt proxyinställningar, så om din är tom, hoppa över det här steget utan att oroa dig.

 10. Inaktivera din VPN och annonsblockerare. Att använda en VPN eller ad-blockerare kan störa Discovery Plus. Inaktivera dem innan du försöker använda tjänsten.

 11. Testa en annan DNS-server. Det är bäst att bara göra detta om du känner dig säker. Försök använda olika DNS-inställningar, eftersom en Fallback-felkod kan bero på ett DNS-problem snarare än vad som helst att göra med din installation eller Discovery Plus själv.

 12. Kontakta kundens Discovery Plus-tjänster. Om ingen av dessa korrigeringar har fungerat och du får en Fallback Error Code, kontakta Discovery Plus kundtjänst. Se till att ge dem information om vad du försökte titta på, enheten du använder och vilken version av appen du använder för närvarande.