Saltar al contenido

Hur fixar du Disney Plus-felkod 42

21 de junio de 2021
001 how to fix disney plus error code 42 5069400 ad0459095f1f427eb925405b9990bf34

Ibland när du försöker titta på Disney Plus kan du se ett meddelande som följande:

 • Vi är ledsna; vi har problem med att ansluta dig till tjänsten. Kontrollera att du fortfarande är ansluten till internet och försök igen (Felkod 42).

Om det finns ett problem med Disneys internetservrar kan du inte göra annat än att vänta på det. Det finns dock några saker du kan försöka fixa Disney Plus felkod 42 på egen hand, som att starta om enheten och felsöka din internetanslutning. Innan du dyker in, försök dock alltid spela innehållet en andra gång om det bara var en liten hicka i anslutningen. Det här felet är associerat med en mängd olika strömmande enheter, inklusive Amazon Fire TV, Roku, Blu-ray Disc-spelare, smarta tv-apparater och spelkonsoler.

Vad orsakar Disney Plus-felkod 42?

Om du stöter på fel 42 på Disney Plus har din enhet problem med att ansluta till Disneys servrar. Det kan finnas några anledningar till att detta händer:

 • Problem med din streamingenhet
 • Problem med din internetanslutning
 • Din internetanslutning är för långsam.
 • Disneys servrar är överväldigade.

Disney Plus-servrarna kan bli överbelastade när alltför många tittar på en gång, som när ett nytt avsnitt av en populär show sjunker. Om du försöker titta på Disney Plus i 4K kanske din internetanslutning inte är tillräckligt snabb för att strömma i Ultra HD. Ibland måste du bara vänta på Disneys team för att åtgärda problemet.

Hur fixar du Disney Plus-felkod 42

Följ varje steg nedan i ordning tills Disney Plus fungerar ordentligt: ​​Eftersom felkod 42 kan förekomma på många olika enheter, kanske vissa felsökningssteg kanske inte gäller din specifika enhet.

 1. Starta om din strömmande enhet. Stäng av enheten du försöker strömma Disney Plus på och koppla ur den. Vänta några sekunder och koppla sedan in den igen. Precis som om du startar om en dator när det finns ett problem rensar detta alla lagrade data som kan störa Disney Plus-appen. Försök att ansluta till Disney Plus på olika enheter för att avgöra om problemet ligger i din internetanslutning eller en specifik enhet.

 2. Logga ut från Disney Plus. Om du kan logga in på Disney Plus men får felkod 42 när du försöker titta på något öppnar du dina Disney Plus-kontoinställningar i en webbläsare och väljer alternativet att Logga ut alla enheter. Du måste sedan logga in igen på varje enhet.

 3. Återställ din router och modem. Kraftcykling din router och modem kan lösa problem med din Wi-Fi-anslutning. Lämna nätverkshårdvaran urkopplad i 30 sekunder och anslut sedan modemet igen innan du ansluter routern igen.

 4. Testa din internethastighet. Se till att din internetanslutning uppfyller minimihastighetskravet för streaming av video. Om din anslutningshastighet är tillräcklig, ändå har du fortfarande problem, försök att koppla bort andra enheter i ditt Wi-Fi-nätverk som kan ha hög bandbredd.

 5. Rensa webbläsarens cache. De flesta webbläsare sparar tillfälliga filer från webbplatser för att hjälpa dem att ladda snabbare vid upprepade besök, men dessa filer kan ibland bli skadade. Om du strömmar i en webbläsare kan rensning av cacheminnet ta bort data som kan störa Disney Plus.

 6. Uppdatera routerns firmware. Se till att din Wi-Fi-router kör den senaste versionen av firmware. Att hålla routerns operativsystem uppdaterad hjälper till att säkerställa att du får internethastigheten du betalar för.

 7. Ändra dina DNS-serverinställningar. Din internetleverantör (ISP) tilldelar alla enheter i ditt nätverk en standard DNS-server som översätter värdnamn till IP-adresser. Det finns dussintals gratis och offentliga DNS-servrar du kan byta till som kan ge bättre anslutningar.

 8. Installera om Disney Plus-appen. Om din internetanslutning är stark och alla andra appar på din streamingenhet fungerar bra, kan du avinstallera Disney Plus och sedan installera om den som en sista utväg. Om du installerar om appen kan du lösa många fel som hindrar Disney Plus från att fungera.