Saltar al contenido

Hur fixar du Oculus Quest Black Screen of Death

22 de junio de 2021
blackscreenoculusquest 9b89992cdd9941f5afb18e22fca3afcc

Den svarta dödsskärmen är ett fel som vissa användare upplever när de använder Oculus Quest eller Oculus Quest 2. Detta fel manifesterar sig som en svart skärm, antingen helt svart eller lyser utan att ha något på den. I vissa fall kan Oculus-logotypen visas innan den svarta skärmen börjar. Flera problem kan leda till dödens svarta skärm, inklusive döda batterier, fasta uppdateringar, korrupt firmware och till och med hårdvaruproblem.

Orsaker till Oculus Quest Black Screen of Death

Några problem kan orsaka Oculus Quest svart skärm av döden. Om batterierna är urladdade eller inte har tillräcklig laddningsnivå kan det förhindra att headsetet slås på. Fast eller avbruten firmwareuppdatering kan också resultera i en svart skärm. Till exempel, om du har ändrat ditt Oculus-lösenord och din Oculus inte längre kan logga in, kan det fastna när du försöker uppdatera, vilket kommer att orsaka den svarta skärmen. Om firmware är skadad eller om själva maskinvaran är skadad kan det också orsaka ett liknande svart skärmproblem.

Hur fixar du Oculus Quest Black Screen of Death

För att åtgärda ditt svarta skärmproblem och få din Oculus att fungera igen, prova dessa korrigeringar:

 1. Se till att ladda headsetet. Om headsetet inte är laddat ser du bara en svart skärm. Anslut headsetet till en kompatibel USB-laddare och låt den vara i fred ett tag. Om det inte verkar ladda kan du prova en annan laddare eller se till att du använder en kompatibel laddare. Oculus-laddaren matar ut 2A, så att en laddare med lägre strömstyrka kommer att leda till en längre laddningstid.

 2. Prova att öppna Oculus-menyn. När du står inför en svart skärm, försök att trycka på menyknappen på din vänstra kontrollenhet och Oculus-knappen på den högra kontrollenheten. Om detta ger dig tillgång till menyn, försök öppna en app för att se om det löser problemet med svart skärm.

 3. Kontrollera Oculus-appen. Ladda upp Oculus-appen på din telefon och logga in om den inte loggar in automatiskt. Kontrollera om appen ser ditt headset och försök starta ett spel från appen. När du har startat spelet, sätt på headsetet och kontrollera om problemet med svart skärm har åtgärdats. Om du verkar uppleva ett startproblem förutom den svarta dödsskärmen är det den mest troliga orsaken.

 4. Låt headsetet vara på och anslutet. Om du har försökt ladda headsetet och fortfarande inte ser något annat än en svart skärm och du är säker på att du använder en kompatibel laddare, lämna det i fred i minst 30 minuter. Om headsetet försöker uppdateras, kan det vara möjligt att slutföra uppdateringen och återgå till normal drift om du lämnar det ensamt medan det är anslutet till strömmen. Se till att du har loggat in på Oculus-appen enligt beskrivningen i föregående steg, telefonen ser headsetet och allt finns på Wi-Fi. Om headsetet behöver uppdateras kan det ta lång tid, beroende på hastigheten på ditt nätverk. Du kan också försöka manuellt uppdatera Quest eller Quest 2 med appen.

 5. Kontrollera närhetssensorn. Mellan linserna i ditt headset hittar du en liten närhetssensor. Försök att täcka sensorn med tummen för att se om den svarta skärmen försvinner. Om det inte fungerar, försök rengöra sensorn med en torr mikrofiberduk. Om den svarta skärmen försvinner när du täcker sensorn med tummen, men inte när du bär headsetet, kontrollera om det finns luckor eller skador som kan leda till att ljus passerar genom skuminsatsen eller distansen.

 6. Utför en hård omstart. Om du trycker på strömbrytaren resulterar det i en svart skärm, håll ned strömbrytaren i minst 10 sekunder. Om du håller ner strömbrytaren kommer Oculus Quest att genomgå en hård omstart, vilket kan lösa många problem som den svarta skärmen.

 7. Starta med Bootloader-menyn. Om du inte kan utföra en hård omstart med bara strömbrytaren, försök att utföra en hård omstart från bootloader-menyn.

  1. Håll ned Sänk volymen och kraft knapparna i minst 10 sekunder.
  2. Markera startenhet med volymknapparna.
  3. tryck på kraft knappen för att starta om din Quest.
 8. Gör en fabriksåterställning av Quest eller Quest 2. Att göra detta är ett extremt mått, eftersom det tar bort all din data från headsetet och återställer den till ett ursprungligt fabrikstillstånd. Se till att du har tömt alla dina andra alternativ innan du försöker åtgärda det. Du måste ladda ner allt igen och du kommer att förlora alla dina sparade data.

  1. Håll ned Sänk volymen knapp och kraft knappen i minst tio sekunder.
  2. Markera Fabriksåterställning med volymknapparna.
  3. tryck på kraft knapp.

Vad händer om den svarta skärmen av döden kvarstår?

Om du har provat alla dessa korrigeringar och du fortfarande upplever den svarta skärmen för döden, är det förmodligen ett problem med din hårdvara. Det här scenariot är särskilt troligt om du utför en fabriksåterställning och fortfarande har den svarta dödsskärmen eller om du inte kan komma åt startladdaren och inte alls kan utföra en fabriksåterställning. Med största sannolikhet måste du kontakta Oculus för ytterligare hjälp och reparera eller byta ut ditt headset.