Saltar al contenido

Hur fixar du Xbox One ‘No Signal’ -fel

16 de junio de 2021
how to fix xbox one no signal error 89a5475c8b864f52911e39bbd593dbba

Xbox One ‘No Signal’ -fel hänvisar till när en TV inte visar en Xbox One (eller One S eller One X) -konsolens signal trots att både TV: n och konsolen är påslagen och alla rätt kablar är anslutna. Vissa TV-modeller kan visa ‘Ingen signal’ eller ‘Ingen signal upptäckt’ som en textvarning på skärmen medan andra kan visa statisk eller en tom skärm.

Orsaker till att en Xbox One HDMI inte fungerar

En typ av fel på Xbox One ‘No Signal Detected’ kan ofta orsakas av en mindre fel i konsolens hårdvara eller operativsystem efter en uppdatering. Xbox One HDMI som inte fungerar ordentligt kan också vara ett problem, liksom grundläggande mänskliga fel när det gäller att ansluta rätt kablar till rätt portar. Dessa lösningar gäller för videospelkonsoler Xbox One, Xbox One S och Xbox One X.

Hur fixar du Xbox One Inga signalfel

Här är alla de bästa och beprövade lösningarna för när din TV inte kommer att upptäcka din Xbox One-konsol. Varje fix listas av svårigheter och det rekommenderas att du arbetar igenom dem i ordning.

  1. Är din Xbox One påslagen? Ibland kan Xbox: s trådlösa kontroller kopplas bort från konsolen och kan bara sätta på sig när Xbox-logotypknappen trycks in. Kontrollera om Xbox-logotypen på Xbox One-konsolen är tänd. Om det inte är det, tryck på det för att slå på konsolen manuellt. Om dina trådlösa Xbox-kontroller inte slås på kan de behöva laddas eller ett nytt batteri.

  2. Kontrollera HDMI-ingångarna. Många tv-apparater har många HDMI-portar för Blu-ray-spelare, videospelkonsoler och andra medieenheter och det kan vara lätt att blanda dem ihop. Det kan också vara enkelt att byta till fel HDMI-kanal av misstag om du stöter på eller släpper din TV-fjärrkontroll. Prova att cykla genom de olika HDMI-källorna för att se om du bara har fel kanal. Du kan behöva vänta flera sekunder efter att ha bytt HDMI-ingångar för att Xbox One-signalen ska visas.

  3. Kontrollera HDMI-kabeln och anslutningarna. HDMI-kabeln kan ha kopplats bort från baksidan av din Xbox One-konsol eller TV: n. Ta en titt för att se om den har lossnat och tryck ordentligt i varje ände i respektive port. Se till att HDMI-kabeln finns i HDMI-OUT-porten på Xbox One-konsolen.

  4. Testa en annan HDMI-port. Det är helt möjligt att en HDMI-port på din TV kan gå sönder eller skadas. Om du har ytterligare HDMI-portar på din TV-modell kan du försöka ansluta HDMI-kabeln till var och en för att se om de fungerar.

  5. Kontrollera Xbox One power brick. Om du har en original Xbox One-modell, inte en Xbox One S eller Xbox One X, skulle du troligtvis ha lagt märke till den externa strömkällan som ansluter konsolen till vägguttaget. LED-lampan på tegelstenen ska vara vit om den fungerar ordentligt. Om det är orange eller rött, koppla bort tegelstenen från konsolen och väggen, vänta fem minuter, anslut den igen och sätt sedan på din Xbox One som vanligt.

  6. Slå på din Xbox One-konsol. En grundläggande strömcykel eller hård återställning kan fixa ett stort antal Xbox One-fel och fel och det tar bara en minut eller två att slutföra.

  7. Rengör din Xbox One-konsol. Damm kan byggas upp mycket snabbt i Xbox-konsoler nära luftventilerna. Detta kan orsaka överhettning och problem som felet ‘Ingen signal upptäckt’. Om du har en, använd en luftpistol för att spränga dammet ur vägen. En daglig dammsugare kan också fungera.

  8. Starta din Xbox One i lågupplöst läge. Tryck på strömbrytaren i 10 sekunder tills du hör ett pip, vänta i 30 sekunder och tryck sedan på strömbrytaren och mata ut knapparna tillsammans i 15 sekunder eller tills du hör ytterligare ett pip. Din Xbox One slås nu på med lägsta möjliga upplösningsinställningar. Detta kan kringgå allt fel som gav dig felet ‘Ingen signal’. Om detta fungerar bör du följa upp detta genom att öppna guiden och gå till inställningar > Display & ljud > Videoutgång att experimentera med högre upplösningar och se vilken inställning som fungerar bäst med din TV.

  9. Testa en annan TV. Om du har en annan TV kan du försöka ansluta din konsol till den för att se om den också ger dig ett felmeddelande ‘Ingen signal upptäckt’ på Xbox One. Om den inte gör det kan din ursprungliga TV skadas. Om det gör det är det troligt att din Xbox One-konsol kan skadas och behöver repareras.

  10. Få din Xbox-konsol reparerad eller ersatt. Som en sista utväg kan du kanske få Microsoft att reparera eller till och med byta ut din Xbox One-konsol gratis om din garanti fortfarande är giltig. Du kan kontrollera om din konsol fortfarande är kvalificerad för reparation eller utbyte på den officiella Xbox-supportwebbplatsen.